|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 16.09.2007
Downloads: 294
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
Nije problem u bateriji.Ram i rom memorija moze da pregori samo usred kratkog spoja usred vlage i kondenzacije.Taj sum koji se javlja potice iz Izlaznog pojacala na PA 800.Verovatno je neki operacioni pojacivac otisao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
|
![]()
imao sam i ja isti problem sa ram i pucali su fabricke boje ali nije to razlog da je maticna pregorela,uspostavio se da je ram u pitanje zato odnesi klavijaturu onome koga mozes da vjerujes posto svi znaju da urade stvari velike kao maticna je pregorela i slicno da ti uzme pare
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 26.12.2007
Downloads: 833
Uploads: 1
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Samo da kazem da im je to tvornicka greska i meni je crkla ram memoria ali se moze svirati na fabrickim ritmovima a ram je 500KM sreca pa je bila pod garancijom ritmovi i boje kod ove greske samo pucketaju to znaci da je tapija klavijatura....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 07.03.2009
Downloads: 17
Uploads: 6
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
PA 800 generalno je osetljiva klavijatura narucito na promenu napona i u 90% slucajeva odlazi RAM memorija ili AD konvertor na izlazu, memorijska baterija nema apsolutne nikakve veze sa tim. Ali naravno svi su majstori i sto bi trazili kvar kad im je najlkse da zamene celu plocu i stave u dzep 100e. Moj savet je obavezno nositi na svirku ili UPS ili automatski ispravljac struje mnogo jeftinija varijanta
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 26.10.2006
Downloads: 941
Uploads: 3
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 4 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
Dali je RAM ili ROM memorija na PA800 svejedno.Ijedna idruga se moze popraviti.Zato ako vam majstor zeli promeniti celu maticnu plocu onda staru uzmite ili mu je prodajte.Kod mene u Skoplju opravljaju i RAM iROM memoriju.Kada krce fabricke boje onda je na ROM-u ali to ne znaci da se promeni cela ploca koju majstor onda popravi i opet proda.
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kao kod kuće
|
![]()
Kod mene je upravo stigao jedan Pa800 koji kad se dobro ugreje pocne da krcka i na fabrickim bojama i na semplovima. Ocito da negde dolazi do prekida na ploci cim se ugreje. Cim ustanovim kvar javljam.
![]() ROM se nalazi na jednoj zesebnoj stampanoj ploci i mora da se menja u kompletu. Nije slucaj kao sa RAM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 12.01.2009
Mjesto: BIH
Downloads: 322
Uploads: 0
Rekao HVALA: 54
Instrumenti: Korg Pa 800
![]() |
![]()
Moja je bila u inostranstvu na pregledu u servisu , i ustanovili su da mi je otisla maticna ploca i jos nesto tako su rekli , dali mi moze ko reci kolko u BiH kosta maticna ploca za pa800 i gdje je najbolje servisirati klavijaturu i ako moze ko da ostavi broj tel
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 26.12.2007
Downloads: 833
Uploads: 1
Rekao HVALA: 14
![]() |
![]()
Banjaluka najbolje ali izgubio sam broj....
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|