|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]() Citat:
Bas ovo sto sam podebljao je ono sto Korga i izdvaja od ostalih...on nudi inovaciju a ostali kaskaju,tako da je i to jedan od razloga nezastupljenosti na trzistu... Jos vecu tezinu ovoj mojoj izjavi daje cinjenica da sam vise od 15 godina zakleti Rolandovac,ali cinjenice su cinjenice |
|
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
Vidzenja su nam razlicita ali to je OK
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 27.04.2010
Mjesto: Beograd
Downloads: 51
Uploads: 0
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: KETRON AUDYA 5
![]() |
![]()
...vidim da se tema nekako rasirila!!!!ali to je bilo neizbezno!!! ja moju pa2x sredjujem godinu dana i jos nisam zadovolljan,bas zato sto ima toliko opcija i to je gubljenje vremena!!!! godina dana zivota za drum kit,bass i guitar mode,u ostalom ko to cuje???? samo muzicari!!!
a da smo svi pomalo deca,jesmo,svako od nas bi verovatno da ima novu spravu,neki daa bi se o tome pricalo drugi da bi je kao budzili i da bi zvucali bolje od ostalih,sve u svemu ok izgleda nema nista specijalno uradjeno da bih se odmah zaleteo da je kupim,mada....opet razmisljam,kao dete,voleo bih da je imam!!!! ....najsrecniji sam izgleda bio kada sam svirao ROLAND-a,samo dobro otkucas ritmove i picis,a svirao sam ga 9 godina,pa sam presao na pa2x... ...jos jedna stvar me zanima!!!! sa kojim semplovima mozete da napinite cak i 256mb???? ne znam da li je neko od vas ubacio klavir koji zauzima 128mb?!?!?? ...kad svakako imas stare semplove,neke cak i samo po ton!!! a sve u svemu ne mozes ni da iskoristis vise semplova od 12 u real time-u!!! da ne davim,neko od vas je lepo rekao kada bi sve sto nam treba izbacili odmah niko vise ne bi ni kupovao nove klavijature!! ...kao sto je gresku napravio VOLVO sa pocinkovanim modelima 90-ih godina,pa 10 godina nisu imali sta da ponude jer niko nije hteo da menja auto za noviji VOLVO!!!!! pozzz svima |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
keyboards,novine koje si naveo pod rednim brojevima od 1.-4. Yamaha već odavno ima na modelu Tyros 2,a sad je izašao i Tyros 4
Vule,složio bih se sa Gegom u tome da ni jedan aranžer nije kompletan,ono što ima PA 3X nema Tyros 4 i obratno..Imao sam PA 2 i nisam bio zadovoljan soundom i praktičnom operativnošću klavijature(valjda je to stvar navike)Vidim da je ta operativnost(mislim na operativnost u toku svirke)na ovom modelu značajno poboljšana.Yamaha Tyros 2,koju sad koristim,ima sound i style editor koji zadovoljava sve moje potrebe.Ako superarticulation i megavoice tehnologija nije inovativnost,onda ne znam šta je? Prema tome izbor brenda je stvar ukusa,a svi oni imaju svoje prednosti i manjkavosti..Malo sam otišao u offtopic...,završavam.Pozdrav! |
![]() |
![]() |
#5 |
Kao kod kuće
|
![]()
Ovo sad postaje tema koji brend je bolji,koja je sprava bolja.Ja opet tvrdim da je za One man band itekako otisao za korak dalje,ima milion muzicara,basista,bubnjara,gitarista koji su presli na aranzere i rade na matrice,tako da za njih je ovo vec u startu dobro,vocal remove,dobar vocalist,prepoznavanje akordacije u mp3 pesmama i harmoniser koji radi i na tu foru,dizajn,boja,e sad sound sprave manje vise,fabricki je tanak,to svi znamo,ali niko ga od nas tako ni ne koristi,a sto se tice paljenje i gasenje uppera ni to nije novo i to se dalo na 2,i pa800 namestiti na ona dva tastera iznad pitch bendera.A bilo ko ga od nas kupi prvo sto cemo uraditi je ucitati set koji koristimo,i opet ce biti sound ako ne isti vrlo slican.
E sad cu ja malo u off,naime svi koji me znaju sviram pa800 koji je namesten tako kako je namesten,za Novu godinu sviralo je dva benda,momak iz drugog benda svirao je em2000 starog Rolanda,kod mene sve usemplovano tonski cisto,loopovane perkusije,i extra,a kad je momak pustio Rolanda onu plastikanersku rumbu sa milion zveckica pojeo me u sekundi sirinom i punocom tog njegovog tona,i dodje meni jedan gost koji nema veze sa muzikom i kaze jbt,ovaj momak ima do jaja spravu sto ne kupis i ti takvu da tako zvucis....ja mu rekao jbg,nemam toliko para,i od tog momenta se meni tek posle toliko godina rada upalila lampica da mi muzicari samo kakimo i umesto da skidamo pesme i trazimo sto vise posla da odradimo mi se bavimo dobosima,semplovima,da li je Tyros bolji od Korga i sl. |
![]() |
![]() |
#6 |
Godfather
|
![]()
Au, svrakane, ti si sada potpuno skrenuo sa cele teme...
![]() Priča se i dalje vodila o pa3x i o novitetima na njemu. Generalno, nema ih puno, a ono što su neki od nas hteli reći je da Korg ne uvodi novitete previše, već da ih samo spakuje da nama budu pristupačniji. To je to... Te stvari, koje si nabrojao kao nove, su već postojale kod drugih davno, o ti je poenta cele priče. ![]()
#7 |
Kao kod kuće
|
![]()
Pa rekao sam da cu u off malo ,hehe,svi nesto idu pa da probam i ja.
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|