Normalno je da mladi muzicari bez iskustva imaju tremu,ali sve to vreme uradi svoje.Svaki "tremarosh"treba da razmislja u pravcu,da nece niko nista da mu kaze ako neku pesmu pogresi,ili ako neku pesmu ne zna.Najbolje je ne razmisljati o tome,vec se usredsrediti na samu svirku,i zamisljati da tog momenta nema nikog u lokalu,pa makar bio pun.Vraticu se na momenat na nesto iz nekih proslih tema,postova itd.Bilo bi veoma pozeljno da ima nekog starijeg po radnom stazu i iskusnog kolegu pored sebe,jer na taj nacin on moze da mu olaksa sam rad,i da mu pomogne sa sa savetima tog momenta.Mora da ga sugerise i ako pogresi pesmu,da nema veze,i da to niko nije ni provalio(sto je i istina 99%)i da pichi dalje.Posle izvesnog vremena (ali konstatnog rada u nekom lokalu)ce sam sebe da ulovi da trema vise ne postoji,i da je prevazishao sve prepreke sto se tice nekih stvari vezane za nas posao.
P.S.
Ako je nekom za utehu,ja i dan danas imam frku kad neki put losije prodjemo na tezgi,i kad krenem kuci,imam tremu da kazem zeni da smo lose proshli.