|
|
|
||||||
| Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
| Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Početnik forumacije!
|
da li je moguce otezati dirke na korgu pa500?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 17.12.2009
Mjesto: Nis
Downloads: 1532
Uploads: 2
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 26 puta u 26 Postova
Instrumenti: Roland VA76/Roland Fantom S
![]() |
moguce je... bitno je da imas supljine ispod dirke, da nije ravno... nije nista komplikovano....mislim da je cak i lakse nego kod mene, morao sam svaku dirku da skinem, a kod pa 500 mislim da mora samo da se skine klavijatura i da moze sve odjednom...
ali ako nikad nisi otvarao klavijaturu, i ako ti je jos pod garancijom, da sacekas da istekne... ako se nesto desi ne daj Boze, ne bi ti prihvatili garanciju.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Početnik forumacije!
|
nije vise pod garanciom,nije ravna dirka,suplja je,ma ne bojim se ja nista za klavijaturu,mozes li da mi objasnis kako se to radi,i gde imaju da se kupe ti tegici???
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Vredan član društva
![]() |
pa napisao sam vec gore... imas kod svakog vulkanizera... meni je dao i pitao sam ga koliko je sve to, on je rekao kolko das, ja sam mu platio 1000 dinara za to... i kupis jedan super lepak kvalitetniji. Stavljas od 5 grama na crne, i od 10 na bele dirke ispod... Oni imaju vec imaju ispod samolepljivu traku, ali zbog sigurnosti stavi i super lepak. nikakva tehnologija, a vec ima pisano o tome ovde, cudo da me moderatori nisu opomenuli, mada nisam znao video sam temu malopre.
evo ti imas i slike, kolege su slikale http://yu-midi.com/forum/showthread.php?p=71297 |
|
|
|
| Sledeći član vam se zahvalio hadzidinic za ovaj koristan post: | mkorgpa500 (30.01.2011) |
|
|
#5 |
|
Početnik forumacije!
|
hvala ti druze...
jel tegice da stavim na sredinu dirke? ili na kraj dirke,ali ne prema meni,tj na suprotnu stranu,kakv li je onda efekat?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Vredan član društva
![]() |
ja sam meni stavio na sredinu, bilo mi najsigurnije tako, i odgovara mi... A ti prvo zalepina 4-5 dirke samo samolepljivom trakom koju imaju tegici, pa prem,estav, vidi gde ti najvise odgovara, kad ustanovis cepas super lepkom i to je to...
Pozdrav. |
|
|
|
| Sledeći član vam se zahvalio hadzidinic za ovaj koristan post: | mkorgpa500 (30.01.2011) |
|
|
#7 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.07.2004
Mjesto: Čakovec, Međimurje
Godina: 43
Downloads: 178
Uploads: 15
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 19 puta u 18 Postova
Instrumenti: Roland G 70, E-A7, Triton LE
![]() |
Ja sam nedavno otežavao kolegi E-50 a sebi onaj trash od tritona Le-a (kakvo smeće je tipka, pa to tragično)... Na Le-a sam stavljao 25g na bijele i 15g na crne tipke a rolandu sam stavljao 20 na bijele i 10 na crne i super se ponaša. Utege sam uzeo kod vulkanizera, ne treba ispod njih nikakvo ljepilo, ako drže na kotaču na par tisuća okretaja u svakakvim uvjetima držat će i na tipkama a ako pak slomiš tipku a zaljepljen je dodatnim ljepilom nećeš moći skinuti utege i preslit ih an novu tipku
Promijenjeno od Va-7 (30.01.2011 u 17:30 sati) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 20.01.2011
Downloads: 239
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
![]() |
Ima jedna stvar vrlo bitna kod otezavanja dirki. Kada sam kupio raoland xp80 on nije imao tegice na dirkama, mada je trebao da ima fabricki, pa s tim jedan moj kolega je imao te tegice i ja sam u odneo klavijaturu da mi to uradi, posle odredjenog vremena lepak je poceo da curi i izlivao se u mehanizam klavijature. Potrebno je pitati nekoga strucnog za savet kojim lepkom se lepe tegici, ja sam imao to lose iskustvo sa lepkom pa reko da napisem mozda nekom bude koristilo.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 22.12.2010
Downloads: 64
Uploads: 0
Rekao HVALA: 38
Zahvalili mu 19 puta u 18 Postova
![]() |
Po meni je najbolji Super Bond, ja sam lepio bas tim lepkom jednom kolegi na Tr-u, i posle pola godine njemu i dalje drzi i nema nikakvih problema. Dirku obavezno ocistiti pre lepljenja.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 28.08.2009
Mjesto: tamo amo
Downloads: 1605
Uploads: 45
Rekao HVALA: 76
Zahvalili mu 69 puta u 67 Postova
Instrumenti: prangije
Interesi: tehnika
![]() |
Ja sam imo nekad sitesajzar kawni k 1 , on je imo fabricke tegove od olovo , posto su mi dirke bile jos tu a mssina u rashod , mi smo ja i kolega na ronald e 16 metili isto tegove ali od cel lima .Lepili smo ih a trokomponentnim lepak iz austije mu dono njegov stric .Al se lakse svira ... nisam mogno da verujem ......
|
|
![]() |
| Favoriti |
| Alati tema | |
| Display Modes | |
|
|