|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
ma..
![]() znam da je stara tema.. al volim citat o rolandima... a ovo je moje misljenje bilo samo... smatram da roland jos treba izbacit pravog "mercedesa" sa ritam masinom da potopi ostale.. kosto je nekad i bilo... ![]() a jesu nove modernije... al g1000 ima ritam masinu... nebih je se ni dan danas posramio... a 100 godina klavijaturi... o tome govorim... pozdrav Emire Zeljko
#2 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
Evo i ja da nesto napisem u ovoj staroj ali dobroj temi.
Ja sam dugogodisnji korisnik Rolandovih klavijatura. serija u kojoj je napravljen G800 i G1000 su sto se tice aranzerskog dela po meni neprikosnovene. ni jedan aranzer u danasnje vreme nije napravljen da tako mekano izlazi aranzerski deo klavijature. Ali to su klavijature koje su prevazidjene i ne treba se vracati unazad. Sada koristim Roland GW 8 i ubacio sam nekoliko fabrickih stylova koje sam koristio dok sam svirao na G800 i mogu vam reci da sam ih prilicno dobro prilagodio da zvuce jako dobro u GW8. Moja preporuka je da GW8 moze uspesno da zameni G800 i G1000,a nije mnogo skup i da ne pricam koliko je laksa klavijatura!!!!
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
i dalje se neslazem... i dalje smatram da gw8 nije dostojna klavijatura kao sto je nekad bila g1000... nije joj dostojan nasljednjik....
volio bih da cujem Sejino misljenje....
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Downloads: 3620
Uploads: 9
Rekao HVALA: 152
Zahvalili mu 27 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil K2661 Roland XP10 Yamaha V50
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
Kupis brate G1000 ili EM2000 i to ti je to!
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Doktor Nesa
![]() |
![]() Citat:
voleo bih da nesto konkretno iznesete pa tek onda da donosite misljenje. ja odlicno znam kako zvuci G800,G1000,ali i GW 8!!!! sta to znaci dostojan naslednik????? Ja imam licno iskustvo i nisam pisao da je GW8 naslednik niti sta slicno. Stvar je samo u editovanju klavijatura. I G1000 i GW8 ce zvucati lose ako ne znate da je sredite. ostajem pri svom misljenju u potpunosti iz mog proslog posta. GW8 moze jako slicno da zvuci kao G1000 cak sta vise i bolje!!!!!
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.07.2008
Mjesto: Ljubljana,Varaždin, tu i tamo,posvud pomalo
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 52 puta u 46 Postova
Instrumenti: Wersi Ikarus X1, Roland Fantom G6 , CME UF50
![]() |
![]()
@avangard band
U svoje vrijeme G 1000 je bio vrh ponude firme Roland šta se tiče aranger klavijatura.Zadnja klavijatura u tom rangu je E 80.Imao sam i G 1000 , a imam i E 80.I jednu i drugu klavijaturu sam kupio potpuno novu, što znači i potpuno praznu.Treba uložiti jako puno truda i vremena ali se klavijatura može srediti da zvuči odlično.Ipak svakome preporučujem da se prvo dobro upozna s klavijaturom ,pa tek onda krene sa sređivanjem da se nebi jedan te isti posao radio dva ili tri puta.I još jedna stvar- uvijek raditi na razglas koji se i koristi na svirci jer samo tako možeš dobiti realno stanje. Godinama sviram Rolanda kao klavijaturu sa pratnjom ali ne zato jer sam nešto zaljubljen u tu firmu nego zato jer klavijaturu odlično poznajem i imam hrpu materijala (ritmova prije svega) koje je vrijedno iskoristiti.
#7 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]() |
![]() |
#8 |
Doktor Nesa
![]() |
![]()
@nadam se da cu vas uveriti uskoro kada postavim demo snimke sa konvertovanim stylovima od serije G 800 i G70.
Mislim na interne stylove ovih klavijatura.
#9 |
Nishki
|
![]()
Vracamo temu iz mrtvih a?
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Doktor Nesa
![]() |
![]() ![]() naravno,citajuci tvoje i vuletove postove u ovoj temi a i jos nekih kolega hteo sam da kolegama pocetnicima dam dobar primer ,da procitaju kako treba da se diskutuje o nekoj temi ovde a ne da pisu samo da bi pisali radi skupljanja postova. Tema je jako zanimljiva,a misljenja i ukusi su naravno razliciti.
Favoriti |
Oznake |
aranzer, em2000, g1000, ili, kao, noviji, rolandov, zvuci |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|