|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Zakljucavanje tempa nema ni jedna Yamaha, razlicit tempo i razlicit takt u ritmovima moze (uz pomoc kopmpjutera), terce perfektne, realne sa svim tonalitetima, od bilo koje boje koju imas na klavijaturi, bubnjevi mislim da ti nece ni trebati semplovani, na 9000 cak svaki element bubnja mozes poslati na posebne kanale, naravno i ostalo po volji verovatno to mogu i Tyrosi, portamento mislim da je isti po pricama, ako en i bolji,ja stvarno i ne koristim to toliko, editor ritmova je dobar, sto se tice kopiranja traka, dorada udarca je muka ili zamena nekih udaraca, naprimer c1 na b1, to je lakse na kompjuteru, to za import midija ne znam, gitar mod nema. Sto se tice volumen pedale, mozes je ukljuciti kao klavirsku, ipodesiti da softverski pojacava desnu ruku, a mozes i da posljes solo na jedan izlaz koji ces pre pojacala provuci kroz pedalu.
Dodato: Mesta za boje ima ograniceno, ali je to neki veliki broj, ne znam tacno ima specifikacije po netu, a ritmova mozes an raspolaganju da imas momentalno mali milion, posto kod Yamahe ritmovi nisu u setovima, nego su zasebni, tako da samo stisnes dugme sa ritmovima u internoj memoriji, ili na hardu i izaberes. Inace maximalna velicina ritma je dosta manja od korga, i yamahe, mislim 64 kb. Promijenjeno od marco (18.02.2011 u 21:56 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio marco za ovaj koristan post: | nikadvisekorg (02.08.2011) |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
zakljucavanje tempa ,po zelji i nekih drugi stvari ima.
ogranicen je broj semplova,127 mislim. broj boja iz rom-a mislim da je neograniceno. zasto mislis da je tesko promijeniti C1 u B1 ,u style edit ? u kompu je lakse,ali nije problem ni u samome sintu . |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio romario za ovaj koristan post: | nikadvisekorg (02.08.2011) |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Eeee da, tempo moze da se zakljuca, to sam prevideo. U pravu si, moja greska. Moze da se zakljuca i intonacija, multi pad, setovanje mikrofona...
Na mojoj, i na psr 1000, je jako zeznuto promeniti recimo c1 u b1, jer mora ton po ton, odnosno udarac po udarac. Pa ako ih ima 100 u jednoj varijaciji, 100 puta moras da uradis isto. Na korgu to ide u paketu. E sad ne znam jel su na tyrosu to menjali, ali mislim danisu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Da napomenem da portamento na Tyros2-3 nije kvaliteta kao na pa800!Tu je pa800 ipak u prednosti!
KORG-ovi ritmovi se mogu kao sto neko rece prvo u midi a onda u yamaha style odraditi skoro pa 100 %. Drum kitove koje imas na KORG-u mozes sloziti potpuno iste i na yamahi (TYROS3) s tim sto imas samo 20 user mjesta! Pozdrav i puno uspjeha! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
To je 20 usera za setove bubnjeva, da ne bude zabune.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Da da,20 custom drum kits,dok kod PA800 ima cini mi se 64!
Korg pa800 je u prednosti sto se tice broja user drum kitova i regularnih customa(kod korga programs), kao i portamento... To su kljucne 3 stvari koje nije yamaha popravila cak ni na T4 i to je jedini razlog sto necu preci sa Tyros3 na Tyros4! Medjutim i pored toga dobro sredjen Tyros3 je sasvim dovoljan da se odradi vrhunska svirka,bez ikakvih problema! Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
![]() |
![]()
meni bi dovoljno bilo i jedan set bubnja,rekoh da sam sebi kucam ritmove,u taj jedan set se mogu stavit 3 kicka 5 dobosa i tako,hvala svima na korisnim informacijama,ostaje u igri tyros 3 tyros 4 ili ketron audya
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|