|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Godfather
|
![]()
4 diska + 2 playera ne smeju daprav problem!
Bash zbog postojanja RAID-a! Memorija da! Za nju sam vec rekao da proba da izvadi. I nisam provlio da ima integrisanu zvuchnu... 3 zvuchne a od njih jedna integrusha? Nikako nece da ide! ![]()
#2 |
Veteran
|
![]()
Ova AC97 je iskljućena u BIOS-u.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Godfather
|
![]()
Ae zapochetak poslushaj shto sam ti ja rekao u samom startu i shto ti je tranzit sad rekao.
Izbaci manji memorijski modul! Izbaci i jednu od zvuchnih, pa probaj tako. Chisto da vidimo ima li promene...
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ne jednu, sve karte treba da izvadi i onda da instalira windozu. Za drajvove, sigurno da mogu da prave probleme, 6 drajvova na 4 IDE busa, to nicemu ne valja a niti treba. Kao prvo ta dva RAID busa on ne koristi kao RAID vec kao Ultra IDE jer nema dva indenticna diska a kao drugo svaki od hard diskova koji je prikacen zajedno sa CD/DVD drajvom je ubogaljen jer ultra DMA spada na vrijednost koju ima i taj CD/DVD drajv a to znaci na DMA 2 a ne 5 ili 6 koliko bi moglo a to je za audio neupotrebljivo. Kao posljednje bespotrebno opterecuje magistralu sa tim drugim CD drajvom. Momak poslusaj me i uradi onako kako sam u prvom postu napisao a onda se javi poslije instalcaije windowsa da ti napisem gdje ces i koje karte da stavljas posto je tvoja maticna ploca malo smotana pa treba razmisliti kako konfigurisati te sve karte na tih 6 PCI slotova od kojih su u sustini upotrebljiva u najboljem slucaju tri jer su ostali shared.
Promijenjeno od tranzit (04.10.2007 u 19:53 sati) |
![]() |
![]() |
#5 |
Godfather
|
![]()
Mozda treba choveku zbog prostora!
![]() Naravno da sve shto se doda opterecuje dodatno magistralu, ali ako je potrebno... Shto se tiche drugog CD-a, on jeste bespotreban. Ako je sve hardove stavio na RAID, sve radi u UDMA! Ne morash da imash identichne diskove da bi ih koristio u RAID-u. To je obavezno samo ako se koristi Level RAID-a u kome se radi mirroing diskova. Kod rada sa redundantnim raidom je moguce da se manji disk koristi kao redundantni disk za indexiranje. Kod levela za spajanje vishe diskova u jednu particiju jemoguce koristiti sve diskove potpuno razlichitih velichina... Ne mora da reinstalira sistem da bi rapodelio IRQ-ove! Njih nakon promene mesta na slotovima raspodeljuje BIOS, a sistem samo prihvata. Reinstalacija moze biti korisna jedino zbog bugovanja drivera, da se kasije ne bi muchio sa instaliranjem drivera koji vec postoji, ali je vezan za drugi slot. P.S. Zashto mislish da bi on taj komp koristio samo za audio? Chemu onda satelitska kartica? ![]()
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ovo je muzicki forum pa je logicno da ga interesuje nekakva audio konfiguracija jedino ako nije neki filatelista zalutao ovdje pa mu kompjuter treba za vodjenje evidencije silnih markica koje je nakupio. Drugo sta bi mu inace trebala SW1000XG karta ako se ne bavi audiom na tom kompjuteru. Kad god se kod audio kompjutera pomene RAID misli se na RAID 0 (ne mirroring) a za to su neophodna dva indenticna diska. Nisam ni rekao da treba da ponovo instalira windozu da bi raspodijelio IRQ vec treba da povadi sve te karte izuzev grafike da bi se otkrilo gdje lezi problem. Prckanje i probanje nece nista donijeti jer postoji sasvim pouzdan nacin da se taj sistem sredi. Ne treba da nasumice mijenja PCI slotove vec tacno onako kako mora da bude jer za ASUS P4B533-E koju on ima postoji precizna dokumentacija gdje i sta treba i moze da se stavi. To sto on gleda i televiziju na tom kompu je vec njegov problem a bilo bi mu mnogo pametnije da to ne radi to jest da to ne radi preko PCI karte vec ako bas mora da zuri u Pink onda da nabavi neku USB kartu za to.
Promijenjeno od tranzit (04.10.2007 u 21:13 sati) |
![]() |
![]() |
#7 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 20.06.2007
Downloads: 312
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav za tranzita i sve ostale clanove!
Mogu li znati sta je lose ako je tv karta PCI? |
![]() |
![]() |
#8 |
Godfather
|
![]()
Jako mali broj ljudi ovde koristi kompjuter iskljuchivo za audio!
Po mom skromnom mishljenju, RAID1 je znatno funkcionalniji za audio nego RAID0. Zahteva 2 ista i jedan razlichit disk. Najbrzi i upis i chitanje podataka se dobijaju sa RAID1, najsigurniji podaci, a zbog indexiranja na trecem disku ne mora da se izrachunava parity, vec se podaci na disku mnogo brze nalaze... No, da ne zalazim u bespotrebnu dublju diskusiju, i da skrecem sa teme... Recheno je manje-vishe jednako shta treba da uradi, i neka tako uradi. Ako si se vec igrao sa pomenutom plochom, i imash dokumentaciju, pomozi mu do kraja. ![]() Sa pomenutom plochom se nisam sretao, poshto nisam ljubitelj ASUS-ovih ploca, tako da samo globalizujem problem i na osnovu ranijih iskustava pokushavam da pronadjem potencijalno reshenje. @alennios Loshe je to shto oduzima sistemske resurse. tranzit predlaze USB kartu najverovatnije zato shto je nju lakshe ischupati napolje kada se ne koristi, a uz to ona, dok je na USB, ne deli neke stvari sa zvuchnom kartom.
#9 |
Veteran
|
![]()
Hvala na pomoći,riješio sam problem.
Riješenje za neke koji imaju takav problem:kad sam napravio update windowsa,ušao sam u njegov direktorij i vidio puno skrivenih (hidden) foldera,pošto sam od početka više sumnjao u SP2 negu u hardware išao sam pregledavati te foldere.Sjetio se da me je windows upitao za onaj Security centar da mi blokira ili odblokira Windows Explorer,a u jednom od tih foldera sadržavao je fajl explorer.exe -krenuo sam uspoređivat veličinu i datum orginalnog i onog iz SP2.Primjetio sam da su različite veličine i datuma (mislim na explorer.exe). Kopirao ja taj explorer iz hidden foldera u Windowsov direktorij,resetirao komp i od tad sve radi najnormalnije. Hvala vam svima. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
#10 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Brat najlakse ti je da ponovo dignes sistem i instaliras sve iz pocetka!Bar ja bi taklo uradio
![]()
Favoriti |
Oznake |
sp2, windows |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|