|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.04.2009
Mjesto: Varaždin, HR
Downloads: 6
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G8 + ARX03 BRASS
Interesi: glazba, paragliding
![]() |
![]()
Meni to ne treba pa nisam nikada isprobavao. Trebalo bi vidjeti što se događa kada se npr. ti padovi koriste za triganje nekog sample seta. Kao što znaš, sample set se sastoji od 16 semplova koji su raspoređeni na fiksnom mjestu unutar tastature (mislim da počinju negdje oko tona/tipke B3).
E sad, trebalo bi vidjeti, da li se taj midi signal s padova prosljeđuje i na midi out (svejedno da li preko din ili usb konektora). Ima li neki posebni razlog zašto ih želiš koristiti? Meni se oni baš i ne čine nešto posebno korisnima jer su skroz pretvrdi i gotovo pa neupotrebljivi za dinamičko triganje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Čačkao sam al nisam učačkao.
A treba mi za ne znam još šta,možda dodatnu kontrolu dawa il tako nešto |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
A što znači da si čačkao? Jesi li probao napraviti što sam ti predložio? Ako profunkcionira, onda u najboljem slučaju preko padova možeš slati informaciju o tonu odn. stisnutoj tipki, ali ne i posebne midi informacije za kontrolu sekvencera. Osobno mislim da to i nije vrijedno truda i prtljanja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
:-) da sam čačkao znači da sam izprobavao sve i svašta, uspio sam al u studio modu.. Ako bi mogao ić van kao posebni midi ch, mislim da bi se dalo napravit nešto pomoću funkcije learn.. Ne znam, a i kad razmislim ne znam što bih uopće stavio i da se može, sve mi je na kontroleru i tipkovnici
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Znam što misliš sa funkcijom learn, ali ne znam da li bi to uopće išlo kad sa samih padova ne možeš slati nikakve druge midi informacije osim o notama (tonu). Da se mogu slati midi CC vrijednosti, možda bi još imalo smisla. Uglavnom, meni je iskustvo pokazalo da sam na kraju najbrži sa tipkovnicom i mišem (plus eventualno kakav kontroler) nego da još pokušavam nekakve kontrole s klavijature upravljati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
ma to "CC vrijednosti" mi nikad nisu bile jasne.. Mislio sam da, ako stavim te padove na npr. ch2, bez obzira što su podaci o tonu, neće smetati instrumentima a daw će zapamtit što treba. Izgleda da sam krivo mislio :-)
Padovi su mi odmah na lijevoj ruci pa rekoh što ne iskoristit.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
fantom, fantomg, pitanja, roland, sempler, workstation |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|