|
|
Startseite | Register | Rules and FAQ | Donate | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Početnik forumacije!
Downloads: 618
Uploads: 7
![]() |
![]()
Evo nekih onako kako ja sviram:
(Sirtaki) Kemal Malovcic- Snezana Sinan Sakic- Sve je postalo pepeo i dim, Pusti me da zivim Halid Beslic- I zanesen tom ljepotom (Rumba) Osman Hadzic- Rana ko rana Halid Muslimovic- Ne daj, ne daj jednoj zeni da nas rastavi Halid Beslic- Ta je zena varala me Aca Lukas- Pjesma od bola Saban Saulic- Bojana Serif Konjevic- Gdje je sad Mile Kitic- Budala Sinan Sakic- Sudbina me na put salje (Dvojka) Miroslav Ilic - Pozdravi je pozdravi Plavi Orkestar- Suada Mile Kitic- Skreni rijeko Dzej- Ugasila si me Narodna- Visegrade grade Safet Isovic- Moj dilbere Seki -hej ljubavi javi mi se Saban - kad vrijeme ucini svoje daj mi majko drugi zivot Seki - ako te upita neko Gara Banja luko |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Početnik forumacije!
Downloads: 210
Uploads: 1
![]() |
![]()
ima dosta gresaka u ritmovima al ako se vi tako snalazite ok,
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Vredan član društva
Downloads: 108
Uploads: 0
Instruments: Motif XS7, Fantom G6, Korg TR61
![]() |
![]()
volio bih to čuti
![]() Last edited by matrix_mo : 08.03.2011 at 04:41 |
![]() |
![]() |
The Following User Says Thank You to matrix_mo For This Useful Post: | ristiv (04.04.2011) |
![]() |
#44 |
Vredan član društva
|
![]()
Neznam sta da kazem, ali ovo sa ritmovima nije mi jasno,.. jos ako Cas ima vise u bendu pa picite tako uz te pogresne ritmove,... a repertoar je osebna prica,.... to sto prolazi kod Vas ne ide kod nas i obrnuto,... to kapiram,.. ali ritam je ritam i to mora biti ok,... u skladu sa pesmom,
Na primer mozes promeniti u pesmi "Dodji da mi ruke grejes" da prvi deo umesto u begin sviras u rumbi isto kao i refren,... na primer kada ljudi igraju da ne bi kvario atmosferu,... zatim razumljivo je i neke pesme svirati u nekim bitovima zabavnjackim,.. na primer ko te ima,... tako mi nedostajes,... i sl,.. ali "Kad vreme ucini svoje" svirati u dvojci,... ne kapiram,... tu nema d od dvojke nego rubato pa oriental,... ili begin,... Takodje dijamnti u sasa,.... jel se Vi to zezate Last edited by Sejox : 08.03.2011 at 12:37 Reason: Edit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Banovan!
Downloads: 561
Uploads: 21
Instruments: Harmonika +Korg Pa 600
Interesovanja: Musika
![]() |
![]()
Zamolio bih kolege koje tacno znaju koji ritam za koju pjesmu sa naslovom pjesme da ispisu u tekst formatu kao sto je ovaj kolega gore ispisao da se moze skinuti na komp,ali da bude tacno sve...meni takodje treba spisak pjesama sa naslovima posto se nikad ne mogu da sjetim nekih pjesmi a znam ih svirati,a jos gore posto se nikad prije nisam bavio sviranjem na klavijaturama i ritmovima da ne ganjam sam i trazim koji ritam za koju pjesmu pase...Mislim da je bolje imati to na papiru pa kad nesto nije jasno da se procita.
![]() jbg ovaj kolega je bar ispisao i bio vrijedan,dok drugi pisu da ima greski u ritmovima,a nece ili im je mrsko da to sve ispisu ili preprave bar ovo njegovo,pa ponovo postave. nemoj ko da se ljuti zamolio bih vas,ali mislim da bih bilo dobro kad se vec postavi,da to bude sve tacno....Pooozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Odomaćeni član
Downloads: 1605
Uploads: 45
Instruments: prangije
Interesovanja: tehnika
![]() |
![]()
E ova tema je stvarno dosadna , pa svak svira kako je njemu lepo i lakse , i jos nesto ja sam licno u dvojci sviro i rumbe i begin i saa i grk i ostale ritmove sve u tempu kola isto kao i u srbiji kad sve sviradu u tempu kola . Molim moderatore da zakljucaju temu ........
http://www.rlmusic.co.uk/rlm3/korg-ms20-vintage/ ![]() ![]() ![]() Last edited by gagan : 04.04.2011 at 10:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Početnik forumacije!
Downloads: 17
Uploads: 11
Instruments: Korg PA 80
Interesovanja: Muzika
![]() |
![]()
tacno tako...svako ima svoj ukus..i svira kako mu se svidja..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Početnik forumacije!
Downloads: 127
![]() |
![]()
Koliko puta vam se dogodilo da nikako nemožete odlučiti koji je bolji ritam za tu pjesmu. Recimo imate tri ritma za tu pjesmu i sve vam se sviđa.. Kako odlučite koji ćete ritam
Last edited by Razer : 24.04.2011 at 20:24 |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
White Noise
Downloads: 1324
Uploads: 32
Instruments: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Probaj sa "eci peci pec" .... neznam sta bi ti drugo rekao ?!
Zar ne mislis da je malo glupo pitanje ? Izberi onaj koji najvise ti se svidja, bez mnogo filozofije, ili menjaj, nekad u ovaj nekad u onaj, svejedno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Početnik forumacije!
Downloads: 127
![]() |
![]()
Nije nego imam ovu pjesmu
sad da li svirat na desert shuffle, pop 16 beat, hit baladi ili nešto.. I znate šta me zanima.. Vi korgovci.. Kada sviram na pop 16 beat imam osjećaj da se malo bubnjevi stišaju pa opet pojačaju kako teče ritam |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Tags |
koje, kojeg, pjesama, primjer, ritma, sviramo |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|