Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Alati tema Display Modes
Star 21.04.2011, 22:28   #27
brankocustom
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 14.10.2009
Downloads: 3
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: pa2xpro, e96,gw8,Tyros3
brankocustom befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Naravno da ste u pravu. GW8 nazalost nepodrzava promenu tempa u ritmu (razlicit tempo u delovima jednog ritma). Reci cu vam moje iskustvo sa tri klavijature koje dovoljno dobro poznajem:
-Yamaha Tyros podrzava promenu tempa ali nemoze promena takta, dakle nemoguce je uraditi razlicite rimove po varijacijama na normalan nacin. Kosta 2300 eura polovan Tyros 3
-Pa2x pro podrzava razlicit tempo i razlicit takt, ali nesmes da pomeras tempo u toku sviranja jer pobrljavi sve,opet nemoguce.....Kosta oko 2000eur polovan
-Gw8 moze takt, ali nemoze tempo...dakle opet nemoguce na normalan nacin...ALI KOSTA OKO 500 EUR POLOVAN i zato ja sada sviram na GW8 i mislim da necu skoro menjati klavijaturu

Strecovanje je jedna od funkcija u Cubase-u koju je bas nezgodno objasniti ovako kuckanjem...ali omogucava da ritam radi u razlicitim tempima po varijacijama (naravno, prikazuje jedan tempo, ali realno svira brze ili sporije, po zelji, i to se postize promenom takta). Ovo nemoze da se radi ako se ritam snima na klavijaturi, dakle samo u eksternom sekvenceru.
Evo, recite mi neki primer za koji mislite da nemoze, pa cu ja pokusati da uradim, da vidite o cemu pricam. Naprimer sporija dvojka, normalan begin, normalna rumba i normalan 9/8 sve u jednom ritmu,ali da neobracate paznju na oznaku takta, vec samo da slusate...

Ranije, dok sam svirao na E-96, radio sam takve stvari, ali je bilo ogranicenja, tj nisu bile podrzane sve vrste takta. Kod GW8 su podrzane sve vrste takta, i radi besprekorno...
brankocustom je offline   Reply With Quote

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 16:06

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije