|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#27 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 14.10.2009
Downloads: 3
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: pa2xpro, e96,gw8,Tyros3
![]() |
![]()
Naravno da ste u pravu. GW8 nazalost nepodrzava promenu tempa u ritmu (razlicit tempo u delovima jednog ritma). Reci cu vam moje iskustvo sa tri klavijature koje dovoljno dobro poznajem:
-Yamaha Tyros podrzava promenu tempa ali nemoze promena takta, dakle nemoguce je uraditi razlicite rimove po varijacijama na normalan nacin. Kosta 2300 eura polovan Tyros 3 -Pa2x pro podrzava razlicit tempo i razlicit takt, ali nesmes da pomeras tempo u toku sviranja jer pobrljavi sve,opet nemoguce.....Kosta oko 2000eur polovan -Gw8 moze takt, ali nemoze tempo...dakle opet nemoguce na normalan nacin...ALI KOSTA OKO 500 EUR POLOVAN i zato ja sada sviram na GW8 i mislim da necu skoro menjati klavijaturu ![]() Strecovanje je jedna od funkcija u Cubase-u koju je bas nezgodno objasniti ovako kuckanjem...ali omogucava da ritam radi u razlicitim tempima po varijacijama (naravno, prikazuje jedan tempo, ali realno svira brze ili sporije, po zelji, i to se postize promenom takta). Ovo nemoze da se radi ako se ritam snima na klavijaturi, dakle samo u eksternom sekvenceru. Evo, recite mi neki primer za koji mislite da nemoze, pa cu ja pokusati da uradim, da vidite o cemu pricam. Naprimer sporija dvojka, normalan begin, normalna rumba i normalan 9/8 sve u jednom ritmu,ali da neobracate paznju na oznaku takta, vec samo da slusate... Ranije, dok sam svirao na E-96, radio sam takve stvari, ali je bilo ogranicenja, tj nisu bile podrzane sve vrste takta. Kod GW8 su podrzane sve vrste takta, i radi besprekorno... |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|