Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Solo (Workstation) > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Alati tema Display Modes
Star 22.10.2007, 14:16   #15
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Doktore, to što nema MOSS-a je čisto dovoljno da otiđe u zaborav, a kamo li još desetak pride razloga koje si naveo. Istina Bog i ja bih za večinu rekao ne treba, ali ne zbog toga što ih ne bi koristio već stoga što nit ne znam čemu i koriste .

Inače zagovornik sam teorije da novi model mora podržavati sve što je imao i stari te ponuditi minimum duplo memorije i opcija od starog modela. Također soundovi na novom generatoru bolji od starih soundova s TOP modela, a ne da su skoro isti ili u ovom slučaju lošiji. Po meni je M3 prije nasljednik KARME-a ali da ne pričam gluposti oni su opet sasvim dva različita svijeta jer KARMA je za određene stvari bolja i od samog Extrema iako nema sampler ima svoju karizmu kao i nekad Trinity.
Mišljenja sam da je KORG počeo opsano lutati u segmentu workstationa i da više nema nekakvu urednost u proizvodnji istih. Ako se sjetimo sredinom 90-tih su dali nasljednika za X seriju u vidu N serije (koja je izašla u 4-5 varijanti), ali te varijacije su bile u stilu "slika na sliku". Također dali su pored Propecy-a i Z1 u istom segmentu i najavili revoluciju tj težnju u napredku i proizvodnji novog močnijeg ton generatora kroz Trinity kao nasljednika 01W/FD ili popularnog T3, a potom i još noviji HI sintezu kroz Triton. Unutar Triton generacije izašlo ih je van "mali milijun" no samo je Tr pratio LE-a kao nasljednik ( us stilu N364 za X3), ostale verzije od Clasica pa do Studia pa sve do Extrema osim engina nemaju veze jedan s drugima iako im je "mater" ista (KORG) i rod (Triton).
U čitavoj priči važno je odgonetnuti da nova M serija nema nikakve veze s Tritonom, ali nema nit s Oasysom iako prde na sva usta da ima puno toga od Oasysa. Da je to i istina i stime bi M3 bio sprdačina jer faktički gledano Oasys iako "babaroga" od KORG-a je već podosta stara sinteza zvuka, koja se btw razvija već dobrih 10 godina u KORG-ovim labosima. Znači da su onda trebali dati 3-4 jeftinija modela Oasysa, a ne najavljivati M3 kao mali Oasys a u biti je da mi izvinite kao dlaka između p***e i guzice. Nit je Triton, nit je Oasys.

I na kraju pojavom tih prokletih samplera u kljavama, workstationi su počeli pušiti puno stvari prvenstveno radi memorijskih kapaciteta predviđenih za sampler, a ta samplirana synteza ionako niti na jednom KORG-u neće biti nit sjena jednom AKAI-u. To su fakti, ali da sve to naprave kako valja takav KORG mora težiti preko 20 kg prvenstveno samo radi napajanja, a gdje su još zasebne elektoničke komponente unutar samog syntha.
kreso je offline   Reply With Quote

Favoriti

Oznake
korg

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 20:46

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije