|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 04.02.2006
Downloads: 713
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
uh to nesto skupo tamo, ja juce narucio 61 verzija ovdje u USA,za 3330 $, to je oko 4450 KM! Velika razlika brate!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
![]() |
![]()
Gde ili od koga si je narucio Denix?
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 17.06.2009
Downloads: 154
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Kolega LAsER, da li mi mozete to pribliznije objasniti koje "male korekcije"? Da li to vazi samo za Performans ili za sve drugo ( semplove, Favorit ) Hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Evo posle vise svirki i dana i noci druzenja sa ovom klavijaturom da vam malo iznesem utiske,nisam hteo da pricam na slepo dok ne opipam sve opcije i dok ne vidim kakva je na delu,jbg ne bilo pravedno da dam pogresan sud i ocenu!
Dobre strane u odnosu na Pa2xPro -Od kako se odpakuje klavijatura vidi se da je uradjena od mnogo kvalitetnijeg materjala nego od prethodnika Pa2x,nema onih bolesti tipa led diode,dugmici su gumeni i imaju vidi se na prvu mnogo duzi vek trajanja od plasticinih na prethodnim modelima,displej gumiran i mnogo cvrsce i lepse odradjen od prethodnika,jak i cvrst mehanizam za podizanje i tako jos mnogo vidnih sitnica koje su popravili u samom dizajnu klaviajture! -Procesor mnogo brzi na Pa2,brze ucitava ritmove,boje isve ostalo!Brze startuje klavijaturu od nule,znaci kad ubacis ceo seti to i kad palis klavijturu mnogo je krace vreme ucitavanja Os i to nego na prethodnim modelima! -Vise preformansi,user programa,favorite mesta,memorije,novih stilova,boja,drum kitova i slicno . . . -Mnogo drugaciji zvuk od Pa2xPro,zvuci mnogo masnije,ima zesci bas i opasno izlazi na razglasu kako sa binovima tako i bez njih . . . -Tc efekt procesor i vokalist ubijaju kako rade ali sam izgubio mnogo vremena dok sam nastelovao sve to!Mnogo vise efekata za glas nego na Pa2x,odlicni reverbi,hall-ovi,delay-i samo podesavanje ali opet ponavljam treba mnogo vremena da se sve to nasteluje da zvuci ubitacno! Ubaceni su potenciometri za Mic vol Harmoni i double,Delay - reverb!Na displeyu tasteri search,lyrics,global,media sa led diodama kad su aktivirani,4 fill-a i plus break,real time tracks sto znaci jednim pritiskom na taster mogu se gasiti Lower upp1-2-3 i brzo menjati boje na pomenutim . . . -Opcija u track controlu sa stelovanje bubnja prebija kako je dobro i od najgoreg bubnja se moze srediti da zvuci kao bas bas dobar drum kit sto mi se posebno svidelo a sve to se moze i u raditi u sound mode-u i mogu se davati efketi posebno koliciniski i posebno po svakoj komponenti kao i eq kolicniski posebno i kolicinski po i svakoj komponenti i tako se usnimiti i sve ce to raditi i na out 1 i 2 . . . -Boje su m,nogo ozbiljnije i bolje izlaze nego na Pa2x ali se moraju doradjivati kad se ucitaju sa prethodnih modela zbog razlike u efekt procesoru . . . -O Waves Eq je suvisno govoriti,dovoljno je samo reci odlican i vrlo osetljiv i precizan . . . Po tri efekta koji se isto mogu stelovati na kuda da ide tipa Drum,acc ili upp1 i slicno i to je odlicna opcija i vec sam ponovio vrhunski efekti,nema price . . . Ima jos mnogo nekih sitnica koje su falile na prethodnicima i to je sredjeno na ovom modelu ali cem osad malo o losim stranama . . . Losa strana . . . -Promenjen je totalno raspored dugmica i ocajan je raspored!Ko je dizajnirao totalno je omanuo evo i zasto?Synchro start i stop su stavljeni na sredinu i posto je veliki sint daleko su za rukovanje i levom i desnom rukom,totalni promasaj!Octave i transpose su fakticki slepljeni jedno uz drugo i desilo mi se da na svirci jedno 10 puta da umesto Octave + pritisnem transpose - sto me mnogo nerviralo i pizdim zbog toga!Takodje track select i shift su primakli ka sts-ovima pa se moze lako desiti da umesto sts1 u mraku pritisnete track select i slicno!Sa rasporedom su totalno omanuli jer je na Korg-u Pa2xPro to bilo idealno! Promenili su broj dugmica i raspored za stilove i preformanse pa se sad to mora editovati manuleno pri prvom ucitavanju a to je mnogo gubljenja vremena bespotrebno i plus jos mnogo vremena za navikavanje i rad!Favorite i user banka su na jednom dugmetupa se posle menja na displeju sto je smesno i takodfje se izgubi mnogo vremena i zbog toga sam popizdeo . . . . Odmah su dozvolili sebi propuste u operativnom sistemu i to jake propuste!Kad god promenim ritam i vratim se na glavnu stranu vise mi nije markiran tempo nego moram ja da ga izaberem sto je sranje i to veliko sranje!Kada obradjujete neki ritam u MENU-STYLE CONTROL-Drum mapping i namestite drum maping kako vama dogovara i sacuvate on pri svakoj promeni vraca drum mape na off sto je veliko sranje u operativnom sistemu i svi prethodni modeli su to mogli jer nema u globalu opcija zakljucavanja tih stavki! -Externi zvucnici koji se kupuju posebno su vrhunski ali preskupi!400e i mogu raditi samo na njemu i nikakvu drugu funkciju nemaju,po meni bolje kupiti dva aktivna monitora i mikesticu od 4 kanala! -Maxx Eq izlazi samo na L i R i nema nikave funkcije na Out 1 i 2 sto je takodje sranje! -Opcija elminisanja glasa sa Mp3 ili audio fajla je smesna i stavljena samo koliko da ima nesto! -Svaki set sa Pa2xPro ili Pa800 se mora ucitati i srediti za svirku jer nece stimati ni pola kao na prethodniku!Ili ce se negde cuti jako dobos ili ce da muljavi bass,mnogo efekata na bojama i slicno!znaci mora se srediti set i izgubiti minimalno jedno 2-3 dana da bi se moglo na svirku! Eto u kratkim crtama neko moje zapazanje posle lepog druzenja sa ovom klavijaturom!Spraa je profi i ocena od 10 je 9 dok ne isprave greske u Os a kad to srede onda je ocena 9,5!0,5 mi odbijam na ponavljam ocajan raspored dugmica i pormenjen broj stilova i preformansi i biranje Favorite i user programa sa jednog dugmica pa na displej ali sta je tu je,nadam se da cu se navici na ono sto nam oni diktiraju!Uz korekcije i ispravke u operativnom sistemu bice ovo odlican aranzer . . .
Marco Promijenjeno od Marco7 (08.06.2011 u 01:02 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Maki,jel vredi 1000 evra razlike u odnosu na PA2?
|
![]() |
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ne vredi brate moj za sad dok ne srede nedostatke koje sam naveo!Ja sam izasao sa nekih 700e doplate i uzeo novu i prvi u Sky-u sa 24 meseca garancije znas vec kako i sta i mislim da je to realna doplata izmedju ove dve klavijature!Drugacije izlazi mnogo jbg,prodas Pa2x za npr. 2100e i dodas jos 1300e za Pa376 sto je velika razlika i mislim da su tu malo potcenili Pa2xPro koj ije vrhunska sprava!ponavljam vrhunska!Nema sumnje da je Pa3x bolji od njega ali ne bolji za 1300e doplate
![]()
![]() |
#7 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Hvala Brate...zadrzacu PA2 dok ne prodje svetska ekonomska kriza
![]() |
![]() |
![]() |