|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Demo snimci Pravo mesto da postavite svoj demo... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
U pravu si, znao sam da modulacija ide za cijeli stepen, ali snimao sam iz prve, pa me nekako povuklo u A
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Preporucio bih ti da pronadjes nekog boljeg ucitelja pjevanja jer sumnjam da ces uspjeti sam da odradis taj posao kako treba. Moras jednostavno da savladas osnove, znaci od samog pocetka to jest od tehnike disanja pa nadalje preko vokala, vibrata, sibilanata pa sve do glume u svom pjevanju. Dikcija ti je vrlo dobra. U pojedinim momentima si prepatetican pa to onda nije uvjerljivo, tu treba imati razumnu mjeru. Vokali moraju biti daleko siri i stabilniji jer vokali cine pjevanjem to sto jeste. Bojazliv si kod duzih vokala pa samim tim i nesiguran a onda to dovodi do konstantnog falsa iz koga opet ti pokusavas konstantno da pobjegnes. Stice se utisak da u pojedinim momentima ne znas tacno sta bi uradio. U skoli pjevanja ces za izvjesno vrijeme steci sigurnost i veci raspon pa ces biti u stanju pjevati bar za ton i po do dva vise sto ce dovesti do toga da to sto pjevas bude pjesma a ne recitacija. U sadasnjem stanju to sto pjevas djeluje veoma monotono jer se tvoj "pravi" glas ne nalazi u stvarnosti tu gdje ga ti sada forsiras. Tvoj glas je u sustini nesto visi bariton ali ga ti koristis (iz neiskustva) u predjelu srednjeg i niskog baritona. Kada neko ciji je glas zaista u donjem i srednjem baritonu pjeva iz istog tonaliteta kao i ti, to se cuje odlicno ali kod tebe to ne ide jer tvoj glas je po prirodi dosta visi. Svirku nisam posebno dobro ni cuo jer je glas dominantno smiksan ali ono sto sam cuo treba malo popraviti. Trileri su dosta nesigurni a prelazi nekonkretni i bojazljivi bas kao i pjevanje. O harmoniji je simke vec reako ono sto je trebalo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Satriani
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
![]()
Pogodio si ga ko prstom u bulju da prostis
![]() ![]() Hvala na kritici kolega tranzit ![]()
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Otidji u bivsu skolu, nadji profesoricu i raspizdi joj dobru samarcinu, Koza jedna, da bi li koza. Nisam ni ja izmislio ili izvukao iz rukava ovo sto ti pisem nego naucio u teoriji (koju je i ona trebalo da procita) i dugogodisnjoj praksi. Ne brini i budi sto na sto siguran da ce vjezba i iskustvo donijeti svoje pa ce i ta bojazan totalno nestati sa duzim radom. Tebi inteligencije, siguran sam, ne nedostaje samo jos fali iskustva i rada, sto zavisi iskljucivo od tebe, pa da te za koju godinu gledamo po balkanskim televizijama kao hit pjevaca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Satriani
![]()
Ne znam brate, ona je sad matora baba, tako da je ne bi popisao ni da gori
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Satriani
![]()
Ima neki tjedan sastali se ja i Miran kod mog gitariste u garazi da na nasoj opremi proba jel mu sve sljaka kako valja. Pa pao neki video, ja svirao gornju tercu, na pocetku pjevao (naricao) gornju tercu, pa kasnije presao u prvi glas, jbg malo zezanja, nista ozbiljno, bilo je tu ulijetanja prije u takt i brkanja teksta ali nema veze, bitno je druzenje forumasa
![]()
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
E jesam ti ja senjor
![]() ![]() ![]()
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |