|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Tacno, moze se na taj nacin dobiti 16 instrumenata ali ima jedna stvar zbog koje ljudi ne rade na taj naci, a to je odabiranje songova. Dok muzicar u svirci odabere slijedeci song... pros'o voz. Taman i da se stavi svih 200 songova u jedan folder, radi najbrzeg moguceg odabiranja, opet to traje predugo pa i kod ultra brzih prstiju najmanje dvije sekunde a prosjecno citave tri pa i vise. To je za svirku uzivo, ne predugo, nego vjecnost.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.04.2009
Mjesto: Varaždin, HR
Downloads: 6
Uploads: 0
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G8 + ARX03 BRASS
Interesi: glazba, paragliding
![]() |
![]()
???
Ne razumijem. Nema tu nikakvih foldera. Kad se upali klavijatura, učitaju se svi songovi odjednom i oni su odmah na raspolaganju. Neće se jedan po jedan učitavati. A kad su jednom songovi učitani, onda je njih 200 odmah raspoloživo biranjem preko diala ili direktno preko brojčanika. Koja je razlika da li skačeš sa songa 023 na 117 ili s kombinacije 023 na 117? Nikakav. U oba slučaja pritisneš tri broja i potvrdiš enterom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
![]() |
![]()
U vezi sa folderima, procitaj u manualu a sto se tice biranja, preko data deal naravno da je bezvezno a putem brojcanika stoji to sto kazes ali... nije jednostavno imati u glavi stotinak pa ni pedesetak brojeva. Kod combija je to nesto drugacije jer imas i bankove sto je, mada na prvi pogled ne izgleda tako, velika pomoc u pamcenju gdje je koji saound. Na bini to izgleda sasvim drugacije nego na fotelji u dnevnoj sobi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
tranzit,
ne znam što bih sada trebao čitati manuale? Znam što su folderi i čemu služe i u ovom kontekstu o kojem razgovaramo nemaju apsolutno nikakvu funkciju. Folderi nemaju nikakve veze s rješenjem koje predlažem. Ako si napravio svoje zvukove u programima i kombinacijama, onda na Tritonu sejvaš .pcg. To valjda svi znaju. Ako si napravio lažne songove koji ništa ne sviraju nego samo imaju zvukove za sviranje, njih sejvaš kao .sng. I to je to. Jedina razlika je da taj .sng fajl moraš svaki puta učitavati (ali moraš i semplove pa ne bi trebao biti problem). Svoj sng fajl spremiš u isti folder/direktorij gdje spremaš i svoj .pcg fajl. Ako si ikad na tritonu odabrao opciju "Save All" onda si vidio da triton napravi i .sng fajl pa makar ti nemao niti jedan song. E, a na istom mjestu će sejvati ako ti napraviš 200 songova. To s folderima nema nikakve veze. I to je to. Samo sam htio predložiti alternativno rješenje s više od 8 zvukova u kombinaciji jer je miješanje zvukova preko oscilatora naprosto loše rješenje iz više razloga (a mogu ih i pobrojati ako treba). A to kako će netko zapamtiti na kojem mu je broju koji song, bože dragi, tu ni kombinacije apsolutno ništa ne pomažu. Naprotiv, u song modu nemaš banke pa ne moraš pamtiti i koja je banka u pitanju pa će odabir biti još brži. Ako sviram pjesmu XY, kako to sad meni pomaže ako je pjesma spremljena u A078 u Combi modu? Što mi sad i kako pomaže slovo A banke? To svatko rješava na svoj način i o tome ne moramo raspravljati. Ja imam popis pjesama s pripadajućim brojem otisnut na papiru, a pjesme su mi poredane abecedno. Smamnjiš font koliko možeš još pročitati, izrežeš papir i zalijepiš na klavijaturu i riješen problem. Ali nebitno, tko želi kombinirati 16 programa u kombinaciju na tritonu, sekvencerski mod je rješenje. I jedini je nedostatak - ponavljam - potreba učitavanja sng fajla prilikom paljenja klavijature. U svemu ostalome, sekvencerski se mod ponaša identično Combi modu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
![]() |
![]()
Cool down, slowly. Ko uopste zeli ikakvu raspravu. Iznio si tezu koja je OK za onoga koji nema drugog izbora i to je u redu. Da je to odlicno rjesenje, nije i ne moze biti. Zar stvarno mislis da Korgovi inzenjeri ne bi i za odabiranje songova uveli banke da su predvidjeli koristenje song modusa za odabiranje sounda ? Naravno da pomazu te Banke jer nije svejedno ako imas moguicnost da grupises pojedine sounde u odredjene Banke i tako ih lakse popamtis a i brze pozivas. Sigurno da cu lakse zapamtiti da mi se E -Piano taj i taj nalazi na A 02 a na A 06 neki drugi E-Piano nego da mi sa ti isti soundi nalaze na 112 i 146. Zar to zaista nije jasno. Medjutim, ako je tebi tako lakse i bolje, nema nikakvih problema, koristis svoj instrument onako kako je tebi najpogodnije. Tu nema smetnje ali ovdje je u pitanju ergonomija koristenja instrumenta a ne licna predispozicija i naklonost.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 07.02.2010
Downloads: 668
Uploads: 2
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
![]() |
![]()
Wov ljudi svaka cast vi ne stajete hvala vam svima na odgovorima
sad da pitam imam neke terce koje su na primer D7-Gmol visoke i one su napravljene na dva ili tri kanala u kombinaciji ,da li je moguce i ostale terce tako napraviti |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
![]() |
![]()
Kako mislis i ostale ? U Song modusu imas potpuno istu mogucnost sto se terci tice kao i u Combiju. Moguce je sve i svasta. Ne moras se cak ograniciti samo na terce nego mozes programirati i kvinte, kvarte... sta god ti padne na pamet.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
@tranzit
Krivo si stekao dojam ako misliš da sam se ja sada nešto uzrujao. ![]() Ali nema svrhe niti koristi u raspravi nabrajati nekakve imaginarne nedostatke tipa folderi i onda nekoga upućivati na čitanje priručnika ili komentirati kako nije isto sjediti u dnevnoj sobi ili svirati uživo. Jednako tako nema svrhe pozivati se na svemoćne korgove inženjere i misliti da je nešto dobro samo zato što su oni tako nešto napravili kako jesu. Jer postoje klavijature koje uopće ne rade s bankama kao npr. Fantom G ili Kurzweil koji nikada i nije koristio banke. I ja nikada nigdje nisam pročitao da netko ima probleme s pamćenjem gdje mu je na Kurzweilu ili Rolandu koja kombinacija samo zato što nema podjele zvukova na banke. Što je pak kome lakše pamtiti, u to ne ulazim. Ti si predložio kupnju triton racka, a to je dodatni trošak i uvelike dodatni posao usklađivanja dvaju uređaja preko midija. Ja predlažem korištenje song moda (sekvencera) s gotovo istim efektom jer se song mode ponaša u svemu kao i Combi mode, s tim da je ograničen na 200 songova (=kombinacija) a to bi večini trebalo biti dovoljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 07.02.2010
Downloads: 668
Uploads: 2
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
![]() |
![]()
e to me zanima ali da li mogu koristiti to sve u kombinaciji podeljeno sa bassom i stringom
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|