|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Nista se ne desava sa klvaijaturom sem sto sve User postavke nestanu jer upravo njih "pamti" klavijatura a stuju za to pamcenje joj daje ta baterija. Zavisi o kojoj je klavijaturi rijec ali neke imaju tzv. Dump funkciju pomocu koje moze prenijeti sve te User postvake u obliku Sysex podataka na neki softvare sekvencer da bi ih kasnije kad zamijenis bateriju ponovo vratio putem midija u klavijaturu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
|
![]()
auu onda nezz do cega bi bilo sa mojom starom masinom jer nakon vadjenja i ponovo vracanja te baterije na klavijaturi msm na displeju se nista ne pokazuje tekst samo svijetli znaci a tekst nista ne pokazuje, al jesam je dobro dobro dobro zagrijao lemilicom jer je bila zaletovana za maticnu tako da sam pazljivo odletovao i izvadio bateriju al maticna se nista nije bila zagrijala nit sam je imalo igdje zakacio ili ostetio znaci sad me brine sta bi moglo biti a sve sam kablove dobro ukopcao ... Ok znaci samo me zanimalo to za tu bateriju njenu ulogu odnosno rad klavijature bez nje. Hvala
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
E bas to sto si je "dobro, dobro, dobro zagrijao lemilicom" je vjerovatno i bio uzrok sto kasnije klavijatura nije radila. To sto kazes da se maticna nije zagrijala, to ne pije vode. Za pojedine komponente na toj maticnoj je i to izgleda bilo previse.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.07.2010
Mjesto: Melenci
Downloads: 1138
Uploads: 14
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Technics sx kn5000 i Korg Triton le
Interesi: Elektroservis audio i TV opreme,muzika
![]() |
![]()
Klavijattura moze da radi i bez baterije,jedino sto tada nepamti ritmove i boje,a samoj klavijaturi nesmeta nista.bar je tako bilo kod mene na wk6.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 23.05.2011
Mjesto: Kraljevo
Downloads: 136
Uploads: 3
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: KORG PA500,X5D
![]() |
![]()
@edinzulic
Da li klavijatura radi i ako nema nista na display-u?? Ako radi moze biti da su flat kabal ili gumicu od display-a ostetio ili pomerio iz lezista,pa nema niceg na ekranu.Koja je klavijatura u pitanju??
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|