Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 17.07.2011, 17:27   #1
Ace
White Noise

Ace's Avatar

Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
Ace ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@keyboards
Pa probao sam sa F dur, to je OK .... u F dur imam upotrebljiv ton Ais, a ostali tonovi su klasicni kako i u Am/Cdur tercu.
Ace je offline   Reply With Quote
Star 17.07.2011, 18:27   #2
keyboards
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 01.04.2009
Downloads: 48
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 90 puta u 46 Postova
keyboards befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Moze to kao trik

Da Aco u pravu si to je nesto sto se moze upotrjebiti kao trik ali to je ipak zna malo onih kao sto si ti da se snadju ali postoji pravo kompletno rijesenje a ne trik. To rijesenje je Totalno nova skala. Kad kazem nova mislim postoji u muzici ali treba znati koja.
Dodato:

Hajde da se ne salim i da ne cekamo. Evo kompletno rijesenje za Acu i sve vas.

Terca za pjesme ala Juzni Vjetar
Ensemble -6
Terca u uper2 ako je tu -64
User scale D G i A=-99
Ostali Tonovi = 0

To je taj A mol sto ti treba Aco.
Samo jedna stvar Lower trak mora biti iskljucen u ritmu.
Nemojte da se zbunite dok drzite Lijevu ruku cini vam se da nesto nije uredu a to je zbog Lower Sound efekta. Cim podjete svirati ritam sa Lower Sound MUTE sve radi totalno ispravno.

Pozz.

Pozz
Dodato:
Samo jedna Ispravka Ensemble je +5
sorry
Dodato:

click here to watch the video
You need to upgrade your Flash Player
Evo video objasnjenja koje cu skinuti sa youtuba za koji dan ali imate tekst verziju objasnjenja.
Dodato:
Terca za pjesme ala Juzni Vjetar
Ensemble +5
Terca u uper2 ako je tu -64
User scale D,E, G i A=-99
Ostali Tonovi = 0

Promijenjeno od keyboards (17.07.2011 u 22:08 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
keyboards je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio keyboards za ovaj koristan post:
Ace (17.07.2011)
Star 17.07.2011, 23:26   #3
Ace
White Noise

Ace's Avatar

Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
Standard

Lepo si ovo sredio, radi besprekorno .....

Nemam klavijaturu pri ruci da isprobam medjutim vidim kako stoje stvari .... i sad ovako nece raditi ton Fis (mozda nisi obratio paznju al napisao sam ono sa transpose na +4 u post broj 16).
Prvo mala korekcija Ensemble na +5 i Tune na -64 je isto sto i Ensemble na +4 ....
E sad Fis na +4 je Ais, a treba da bude na A da bi terca bila pravilna. Ako spustimo u User scale Ais na -99 ... eto ga opet problem.

Znaci kao zakljucak izvodimo, terca se moze napraviti ... samo ili Fis ili Ais ima problem .... zato sam dao atribut ovim tercama "neuniverzalne" .... za razlicite pesme moram razlicito napraviti. To su 2 mesta u performance umesto jedno ....
Kazem ja vrtimo se u krug sa ovome .... moze polako i da batalimo, mislim da ne vredi toliko mozganje i opet nesto ne valja .....
Ja licno ovakve terce imam samo na poneki STS gde mi vrsi posao kod neka pesma ... Kod njih mi se dopada to sto je vrlo lako uraditi za razlika od oscilatorne terce.

Pozdrav

Promijenjeno od Ace (17.07.2011 u 23:28 sati)
Star 18.07.2011, 04:01   #4
keyboards
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 01.04.2009
Downloads: 48
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 90 puta u 46 Postova
keyboards befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Probaj Ovo

Aco probaj ovo. Kriticni tonovi su rijeseni i A#/B i F/F# a ne smetaju drugim tonovima. Znaci rijec je o novoj skali ako gledamo odnos osnovnog tona i terce. Ova skala se moze upotrijebiti u A mol navedenim pjesmama ali ne vis u F/Dm. Ton F se mora promjeniti jer cisti F/Dm skalski f nestima u terci na tonu G a ovako sve stima.
Na postojecu F Dur/Mol skalu koju sam ranije objasnio stavi F+99, Fis-99 ili +99 sto ti vise odgovara. Ovu novu skalu nazovi Amol_JV i koristi je kod ovakvih pjesama.
Dodato:
Znam da ces mi reci da Gis/As ton terca nevalja ali ovo bi bilo rijesenje samo za pojedine pjesme jer ako si primjetio kad uzmes F dur onda terca na A tonu prolazi nekako ali nevlja. Sve u svemu ipak Ediing na ovakav nacin skala koje su ponudjene od Korga za sada je limitiran. Potpuna ideja oko Ensemble terci ima dobrih stvari ali nije pravo rijesenje. I oscilatorske terce iako najsavrsenije imaju svoje nedostatke (Transpose) tako da nam ne ostaje nista nego se nadati boljem Skala Modu u Performancama tako da zaobidjemo i Oscilatore i Ensemble. Mislim da se o ovoj temi nema sta vie reci jer to je to. Da napomenem i po meni glavni problem kod oscilatorskih skala je kad pravimo key range mora biti poluton u odnosu. Kad bi moglo da bude samo jedan ton (npr A1 - A1) sve bibilo druga prica.

Promijenjeno od keyboards (18.07.2011 u 04:26 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
keyboards je offline   Reply With Quote
Star 14.08.2011, 16:34   #5
chik
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 05.06.2009
Downloads: 558
Uploads: 3
Rekao HVALA: 13
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
chik befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Evo, ja bih da ponovim pitanje koje je prethodno postavio @Josip.1. Na korgu pa1x ni ja ne mogu da pronađem funkciju "fixed scale". Da li je pa1x uopšte ima, i ako ima gdje se nalazi? Pozzz
chik je offline   Reply With Quote
Star 14.08.2011, 19:58   #6
Ace
White Noise

Ace's Avatar

Standard

U Sound mode .... ides MENU pa PITCH i tu ti stoji fixed scale trebas ga upaliti na svim oscilatorima sa pritiskom na ekrana.
Star 15.08.2011, 00:54   #7
chik
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 05.06.2009
Downloads: 558
Uploads: 3
Rekao HVALA: 13
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
chik befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Kod mene u "pitch" modu nema "fixed scale". U "pitchu" postoji samo funkcija "pitch slope", a ispod toga je "pitch eg" , portamento i LFO 1/2. Postoji li mogućnost da je ta funkcija na nekom drugom mjestu? Ubih se tražeći je , ali ne mogu je naći. Napominjem da je u pitanju Korg PA1x.Pozzz
chik je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 02:03

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije