|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Eto vidis, sam si sebi dao odgovor na pitanje zasto je zvuk bio los na pocetku. Ta sala je i vise nego uzasna za ozvucavanje, zbog izduzenog oblika (tzv. autobus sale), zbog tih prozora (pogotovo tog sto je bio iza kontrolnog zvucnika), pa tih plocica... Ta sala je napravljena po onom dijelu teorije o akustici u kojem se opisuje kako ne treba da izgleda prostor u kome se muzicira. To sve jos vise dolazi do izrazaja kada je sala poluprazna (ili jos praznija) jer su sve te glatke povrsine potpuno nepokrivene i maksimalno reflektuju. Kasnije kada su gosti dosli i napunili salu (a i bili blize ozvucenju), tada se situacija popravila jer su te reflektujuce povrsine bile koliko, toliko pokrivene a i tvoj sluh se za to vrijeme prilicno privikao na zvuk pa je sve postalo podnosljivije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 21.10.2010
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: m3
![]() |
![]()
problem moze biti i sama struja koje koristimo mi se desilo vise puta pogotovo na svadbi kad padne mrak i kad se upale svo svetlo tad se namali napon ,pa som koristili i pred pojacalo ili snagator ali problem nikako da se resi i to vise puta kat prefrlis na razglas ono jako susti i ne daje kvalitet zvuka pa sad kao dodatnom opremu sa bendom nosimo svuda stabilizator i problem smo resili
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Da ti kazem poneo sam stabilizator za struju,ali ne znam zasto,ostavio sam ga u kolima,i nisam ga koristio na svirci,opet kazem ne znam koj mi djavo bese,sto sam ga nosio a nisam ga koristio..E sad sto se tice struje,primetio sam kad smo se postavili i pojacali kako sam mislio da treba,primetio sam jak sum na zvucnicima,tad nista nismo svirali,znaci na prazno,i to dosta jaci sum nego li inace sto imam na razglasu...djavo ce ga znati...izgleda bilo do svega po malo,pa zvuk bio los..malo struja,malo prostorija,i eto ti belaja
![]() Promijenjeno od Milan$ (03.08.2011 u 11:55 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|