Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Svaštara

Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 17.08.2011, 10:53   #1
smuchac
Kao kod kuće

smuchac's Avatar

Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 148 puta u 143 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
smuchac ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Šema je jednostavna ako u pripremi kablova u samom autu postoji žica koja tome služi. Ako je majstor dobar koji ti je to radio onda je vrlo vjerojatno da se ne može bez većih "operacija". Da si bliže.rado bih ti to sredio jer time se bavim već godinama.
Svejedno,napisati ću ti što i kako:

U pripremi ilitiga u ISO konektoru na koji se spaja autoradio moraš pronaći žicu koja dobija napon akomulatora kada se okrene ključ na poziciju ACC (prije samog "kontakta") koja je tebi dosad palila i gasila radio ovisno o položaju ključa. Tvoj majstor to nije spojio tako već direktno na žicu koja je stalno pod naponom od 12V iz akomulatora. Tu se sada mogu desiti problemi ako ti radio ostane upaljen pa da ti isprazni bateriju.

Boje žica su žuta i crvena kako u autu u pripremi tako i na samom radiu samo o marki vozila i radia ovisi koja što znači.
Najbolja moguća kombinacija je da se spoje crvena s auta na žutu iz radia i žuta s auta na crvenu na radiu. Zašto? E pa zato da se radio pali na ključ i gasi na ključ,a da ona druga žica koja je stalno pod naponom da "drži" memoriju radia kao što su sat,podešeni ekvilajzeri,radio stanice i slično.
Da budeš siguran,kombiniraj s žicama dok ne uspiješ. Radi to bez straha jer kombiniranje cvrene i žute nije opasno samo može imati dva efekta. Jedan trenutno ti imaš a treba ti drugi i za njega sam ti dao upute. Sretno!
smuchac je offline   Reply With Quote
Star 17.08.2011, 12:09   #2
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
yamahapassion befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@smuchac: Hvala ti druze na ovom iscrpnom objasnjenju, probacu danas da uradim to po tvojim uputama, pa se nadam da cu uspeti nesto. Inace zaboravio sam napisati model auta je fiat punto sx, a player je pioneer.
Star 17.08.2011, 13:26   #3
smuchac
Kao kod kuće

smuchac's Avatar

Standard

Onda ću ti odmah reći da sam ne radiš ništa jer sam imao u glavi pretpostavku da se radi o Fiat Puntu. Već znam da si iščupao stari kasetaš s onom velikom i širokom maskom,kupio drugi radio i plastični adapter za "zakrpat" rupu koja je ostala nakon originalnog radia i znam kakve su žice unutra i znam da te žute žice tamo nema koja tebi služi. Jedina,ali jako mala šansa postoji da je ima ako je to kasnije od strane Fiata sređeno u Punto vozilima novijih godišta što za tvoj slučaj ne vjerujem jer mislim da imaš auto do 2003. godine proizvodnje.

Za pravo riješenje trebaš pomoć dobrog autoelektričara koji će već znati odakle dovući jednu žicu koja će u sebi imati napon samo nakon okretanja ključa kao što si imao na prijašnjem autu. Nažalost,kod tvog Punta,jedino ćeš tako dobiti to što želiš pa eto da ti uštedim vrijeme da se ne mučiš ukoliko sam nemaš znanje da to središ bez neke stručne pomoći. Pozdrav!
Star 17.08.2011, 13:56   #4
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Standard

@smuchac: vidi, meni je mehanicar stavio taj noviji radio, ali nema nikakve plastike da pokriva rupu, novi radio je taman legao u tu rupu gde je bio stari na knap. znaci nije moralo nista da se krpa, nego je samo radio nariktan u vec postojece leziste. E sad, u pravu si sto se tice elektronike nemam iskustva nimalo, i necu ni pokusavati, palicu na dugme, sve dok ne nadjem vremena da opet odem kod tog coveka pa ga namolim da mi namesti. U svakom slucaju hvala tebi na savetu. ziv bio.
Star 17.08.2011, 14:11   #5
smuchac
Kao kod kuće

smuchac's Avatar

Standard

Onda je tu igru s plastikom netko već odradio jer kad se skida originalni kasetaš,ostane poprilično ružne praznina oko novog radia kojeg metneš na mijesto staroga.. Ona se skrpa s plastičnim adapterom kao što imaš na slici dolje. Prva slika je originalan radio (pa sad zamisli rupu kad se on skine) a druga novi adapter i onda nov radio fino upadne i fino izgleda u ovoj plastici.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg Punto 2.jpg (6,2 KB, 11x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg Punto 1.jpg (81,4 KB, 14x skinuto)
Highslide JS
Star 17.08.2011, 17:24   #6
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Standard

@smuchac: U pravu si, evo sad sam isao da pogledam kako je u autu, i ima ta plastika okolo.
Star 02.09.2011, 15:08   #7
Burli
Ovaj baš voli da kuca

Burli's Avatar

Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
Burli befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Treba mi savjet oko kupovine krovnog kofera!?

Na Sharana treba da se namontira kofer u kojeg će stati 2 Spyder Pro stalka i 3 stalka za zvučnik!
Vidim da u zadnje vrijeme većina gastabajtera na svojim vozilima imaju ove kofere i uglavnom je Thule vodeća firma, uostalom i po cijenama su u samom vrhu.
Zanima me da li neko od Vas koristi ove kofere i kakva su iskustva, eventualno da pokušam negdje polovno pronaći naravno zbog finansija i uopšte na šta treba obratiti pažnju prilikom odabira?

Hvala
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš???
Burli je offline   Reply With Quote
Star 30.11.2011, 15:05   #8
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
VUNIMRAV ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Postovane kolege,imam problem sa nabavkom rezervnog dela za audi a4 1.9tdi 80kw iz 96g,pa rkoh da i forumase ukljucim.
Naime, potreban mi je plivajuci zamajac, i ali polovan,narvno u dobrom stanju.Ako neko ima,ili zna da neko ima, ili,zna gde ima, neka se javi.Bicu mu zahvalan.
Nadam se da nisam prekrsio pravila rouma.
VUNIMRAV je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:15

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije