pricica
Ma ne ubedjujem ja nikoga i ne interesuje me sta ko svira svako ima svoj ukus i muzicke kriterijume kojima se zadovoljava . Pa eto ja sam samo odusevljen svojom spravom ,neogranicenom audio pristupu loopova ,live gitara ,basova itd jer me to podseca na pravi band i jednostavno sa AYDIOM sam primetio veliki pomak u pristupu i samom zvuku jedne sprave sto recimo posle pa1x kupio sam pa2 i razlike nije bilo u sound naravno ... Imala je vise ili manje rama displej se dize ili ne ma skroz nebitno meni treba zvuk druze zvuk ja vise nemam vremena da pravim boje stelujem bubanj itd da li mi danas zvuci ili ne ja moram da sviram i moram da vezbam !!! Veoma vazno treba vezbati usavrsavati se jer nivo mog bavljenja muzikom je veoma visok i profesionalan a to zavidno mesto iziskiva mnogo rada i vezbanja a ne pravljenja boja i sviranja istih setova kao drugi meni treba nesto drugo stabilan bendovski zvuk (da kada cuju pomisle ,uh sto dobro zvuci onaj band ali kada pogledaju ono jedan covek ili dva svira , kazem SVIRA ne pusta mp3, intra ,lose namenske rtm itd , nadam se da me razumes ...Treba biti svoj imati svoj sound ...
Recimo ja sam imao srecu da kao klinac davne 98god sviram jednu lepu turneju na moru sa nekim pevacima izmedju ostalog poceo sam da se druzim ,sviram sa mojim drugom nazalost sada pokojnim Louisom .A to vreme 90godine je bukuvalno bila era roland arangera ako se secas e66,e76,e86,e96 ,g800 itd ...ali svi SVI su svirali rolanda ... Louis je tada doneo korg i30... Posle jedne svirke on meni kaze ~ eto vidis niti imam ritmove niti neke boje ali necu da sviram i zvucim kao svi drugi, zasto to ,zasto da svi zvucimo isto pa neka je i losije ali ja sam drugaciji i odvajam se od mora drugih ... Kasnije sam shvatio da je bio upravu ...to ti je ono ako znas "u rukama Mandusica Vuka svaka puska bice ubojita " tako da sta da ti kazem meni taj ketron ubija kako zvuci Marko Brma kad je zasvirao Aydiu zvucalo je kao da ima sest ruku i sto prstiju hahah sta da ti kazem drugo...
Nekako sve se desava deceniski recimo 70godine su pripadale elka arangerima 80 je uzeo solton ketron koji je u to vrema stvarno bio revolucija 90definitivno roland posle 2000god korg pa onda sada ne znam ali mi se cini ako ovi nesto stvarno ne unaprede da firme kao sto su Ketron , Liontracks definitivno odnose pobedu... aj pa zdravo odoh da vezbam pa me onda banujte itd pozzz svima i ovima koji znaju sta govorim ...
Dodato:
Hocu naravno nije problem cim dohvatim pa3 uporedicu fabricke rtm ...Malo i semplove neke osnovne recimo harmonikice
Promijenjeno od savobond79 (28.08.2011 u 10:54 sati)
Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
|