|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Slazem se sa Romariom, ja sam to jos slusao uzivo i smrznuo sam se, a kao sto je receno iznad, ako na Balkanu nije prodavana E-seria to znaci da smo mi jako bitan faktor u njihovom trzistu, a nesto ne vjerujem da se nije po svijetu prodavao.
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 01.04.2009
Downloads: 48
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 90 puta u 46 Postova
![]() |
![]()
Evo po drugi puta ovo pisem jer taman sve sam napisao kad ne prodje kroz sistem iz neznam kojih razloga.
Ja zivim u Kanadi i sa obzirom da igrom slucaja imam prijatelje na najvisim prodajnim funkcijama najvecih muzickih sistema prodavnica u USA i Kanada mogu iz prve ruke nesto reci o G70 i E seriji. G70 je na oba trzista kad je rijec o vom prodavnicama prosao jako mrsavo. Od nasih ljudi samo dva 4 covjeka znam koji su ih kupili i dvojica su ih prodali ubrzo ne dobijajuci sve sto su trazili. E80 nije nikad niko kupio a u USA nisu ga ni nabavljali u prodavnicu zbog lose prodje G70. Jedan se vlacio u jednoj prodavnici u Mississaugi dok mu cijena nije pala 50% na $2500 i tada su ga zaobilazili i pitali se kako ovo vuci na svirku. Licio je na Ruski Sporet. U medjuvremenu Tyros 2 je isao nekako a 3 vec slabije dok dvije 4vorke i dan danas stoje i skupljaju prasinu po prodavnici cekajuci na nekoga vlasnika manjeg podrumskog studija da im pane cijena nebil ga kupili. Masa PA2 i 800 je prodata. Koga god si znao da je prije svirao bilom koju platformu do prije par godina svi su presli na Korga. Nijednog Ketrona nema ni u snu nigdje. O tome se ovdje i ne prica a kad pomenes u prodavnici oni vecinom i neznaju za tu marku. Kada sam prije par godina radio analizu/interviu u kojoj sam naveo imena 100 muzicara koji sviraju aranzere bila su 4 sa G70, 2 sa Tyros, i jedan sa Ketron SD1 sve ostalo je bio Korg. Tu sam Analizu poslao Rolandu i korgu. Usput sam im dao informaciju da je prije 10 godina ovdje bilo samo 5 arranzer sviraca a da ih danas ima na desetine i da taj broj raste na stotine. Na taj nacin sam odgovorio Rolandu na njihovu teoriju o padu prodaje aranzera koja ih je odvukla od marketa. Sami znamo da je aranzer sviraca sve vise. Momentalno Korg nemoze isporuciti toliko PA3 koliko je naruceno u Americi i Kanadi. Nisu bili spremni da ce to toliko dobro ici. Ljudi cekaju mjesecima da dobiju uplacene masine. Samo Long & McQuade ima narucenih preko 40 aranzera i ljudi ih zovu svaki dan. Ja sam sa Rolandom imao godinama kontakte u vezi sound modula aranzera. Slao sugestije i cak isao na razgovore noseci im papire o cinjenicama u svijetu sviraca da bi oni na kraju izdali ono sto oni zovu modulom a ja"Bolje da ga nisu ni izdali". Ja ne mrzim Rolanda. Naprotiv ja ga volim i prizeljkujem da se osvjeste i prestanu nam naturati ono sto oni misle da treba biti nego da nam parve ono sto mi hocemo. Sviraci danasnjice su i te kako obrazovani i svjesni potreba. Onaj ko napravi kontakt izmedju proizvoda i potrebe ce proci a ostali nece. Evo ja malo podugacko napisah. Ali kako objasniti ovako skakljive stvari a ne recu i malo pojedinosti i uz to ne uvrijediti nikoga. Dodato: PS Jos da dodam da za ovih 10 godina sviranja u Australiji nisam vidio nijedan G70 i E80 ili bilo koji iz E serije instrument niti u prodavnici niti da ga neko svira. Jednom sam samo vidio prijatelja iz Zagreba na turneji Duska Lokina sa G70 ali on zivi u Hrvatskoj i tamo ga kupio. Znam da je jedna prodavnica u Mississaugi imala par G70 i kako kazu prodali Poljacima koji uglavnom sviraju slagere i polke. Od nasih uspjesnih jeino sam cuo par Milancetovih snimaka sa jednog drugogo foruma. Promijenjeno od keyboards (09.09.2011 u 04:09 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
#3 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Potpuno nepotrebna i besmislena tema...LOCK!!!
|
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|