|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Nishki
|
![]()
Kad se dobije jaci signal,tad se snaga ne povecava?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Master EQ je u lancu, uvek pred pojacala
![]() Tako da....sacekamo odgovor kolege Beethovena
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
![]() |
![]()
Ne mora da se ceka moj odgovor, svako moze odgovoriti, nije zabranjeno.
![]() Snagu proizvodi snagas i jedino on, i tu je kraj price. Nikakvi drugi uredjaji ne proizvode snagu. Sve ostalo moze pojacati/smanjiti signal, odvajati ga, modifikovati ga, mozes sta oces da mu radis. Pojacalo je to koje snagu daje. ![]() A milance je sam pitao i sam sebi odgovorio: "Kad se dobije jaci signal, tad se snaga ne povecava?" Ne, tad je jaci signal a ne snaga. Da bi jos prakticnije i bolje objasnio, sa suvom mixetom (bez snagasa) ne mozes svirati, mozes da pojacavas signal koliko hoces, zvuk neces dobiti. Tek kad taj signal (ma kakav on bio -jak, slab, u klipu...) propustis kroz snagas, tek onda dobijes snagu. ![]() Dolazi cesto do zablude, kao sto postoje odvojeni suvi mixeri i snagasi, tako je isto odvojen i powermixer ali sklepan u istu kutiju pa se ne vidi. ![]() ![]() Pozzz P.S. Pojacalo na kome pise recimo 2x700w RMS 4 oma - daje toliko (ako izuzmemo da su malo lagali) i ne moze ga pojacati nikakav EQ niti bilo koji uredjaj pre njega i dati snagu vece od ove sto pise. A posle njega su kutije i nista drugo ne moze biti. ![]()
![]() |
#4 |
Nishki
|
![]()
Ja sam pitao.a nisam sam sebi odgovarao.....
Promako ti je znak interpukcije na kraju. Znak pitanja (?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Razumeo ja, to se tako kaze... Iz tvog pitanja se nametnuo odgovor sam.
![]() Pozzz
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
|
![]()
@ Beethoven: Snagu proizvodi snagas i jedino on, i tu je kraj price. Nikakvi drugi uredjaji ne proizvode snagu.
Mogu se sloziti sa 99% od svega sto si napisao...ali u tehnickom delu se neslazem... Znamo da pojacalo pojacava ulazni signal koje dobije na ulazu. Ulazni signal podesavamo(pojacivamo) GAINom iz Preampa, izlazni signal regulisemo Master Faderima na izlaz.U sustini master smanjujue, ne pojacuje,ali to je druga tema. E sad, ako izmedju Predopjacala i master pojacala imamo graficki EQ, koji u sustini(u plusu) pojacava signal koji ulazi u AMP...logicki je da pojacalo pojaca odredjeni frekfetni spektar,ili kad bi podigli kompletni EQ za 1dB...normalno da imamo vecu snagu na izlazu pojacala.Pojacalo pojacava sve sto dobije na ulazu! Mislim, nije funkcija EQ da pojacava snagu pojacala,nego kao sto si lepo objasnio,poboljsa kompletni frekfentni spektar...normalno tamo gde ima potrebe...kutija koja idelano i maksimalno linearno reprodukuje sound, ne postoji...za to postoji G.EQ,za adaptaciju sistema na prostorije. Pozdrav P.S. redko se kod mene desava da G.EQ ode u plus! Vecinom je u minusu,pogotovo SUB frekfencije.
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Ok.
Ponovicu jos preciznije. EQ ne utice na snagu sistema. Moze tako? ![]()
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 16.01.2008
Downloads: 1962
Uploads: 32
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 41 puta u 34 Postova
![]() |
![]()
da ja jos koje pitanje dok je aktivna tema
![]() evo sada u sobi sviram , i skontao sam da mi bas binovi najljepse rade kada cijeli eq ostavim na ravnom, cak ni visoke kada ne smanjujem : ) -basovi imaju skretnice u sebi a druga stvar, ako bi spajao paralelno radi sterea, u sx 300 mi puno hoda membrana ili je to mozda normalno, kada pojacam miksetu jace, od bas noge membrana ide centimetar i pol tamo ovamo : ) dali, ako dugorocno tako radi, moze nastetiti to zvucniku, membrani ? jeli to ok? |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|