|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
U odnosu na "srpski(možda i balkanski) standard - Dynacord" 03D je svjetlosnu godinu ispred, što vjerujem i iz iskustva znaš.
Što se tiče "zvučnog poboljšanja" ja bih razmišljao o 01V96 sa kojim nažalost nisam imao priliku lično da radim, ali sam slušao bend koji je stvarno dobro, moderno i konkretno zvučao, dok sa Presonusom 16.4.2 još uvijek to nemaju. Pretpostavljam da je ljudski faktor, tj. nepoznavanje novog mixera razlog svemu tome, jer sam i o Presonusu čuo sam pohvale. Lično još uvijek ne razmišljam o prelasku sa 03D jer nisam siguran da je finansijski opravdan prelazak na bilo šta drugo, posebno što Presonus nema(ako sam dobro vidio slike) digitalni ulaz preko kojeg ja povezujem aranžer. U svakom slučaju ako ti treba info ko u Srbiji ima dobru cijenu za Presonus javi se...
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Razlika je u kanalima, 16.4.2 ima 16 mono kanala, 16.0.2 ima 8m +4st
u AUXima: prvi 6 drugi 4 SUB grupe: 16.0.2 nema,16.4.2 ima 4 EQ: prvi 4band semi parametrik, drugi 3band semi parametrik Izbor vise EQua kod 16.4.2 i bolji dynamicki procesor(postavke gate,comp,lim) 16.0.2 posedjuje MIDI kontrolu razlika je u Fadere: 60mm(16.0.2) vs 100mm(16.4.2) 16.4.2 posedjuje DelayLines za SUB grupe
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.04.2009
Mjesto: Serbia
Downloads: 690
Rekao HVALA: 48
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: klavijature
Interesi: sport, multimedia
![]() |
![]()
@zox2003
Koliko dugo imaš Presonus i da li si zadovoljan? Jesi li je upoređivao sa još nekim "digitalcem? Da li radiš sa aranžerom ili live postavka, sa akustičnim bubnjem, bas gitarom, nekoliko mikrofona... Ima li dual comp/limiter ili jedan, kao 03D? @Burli Nisam uspeo da vidim iz komentara ili karakteristika nešto što bi išlo u prilog zvučnom poboljšanju 01V96 u odnosu na 03D. Više mic. ulaza, aux-a. Povećan je "kapacitet" miksete, a da li i i sama predpojačala u njoj? Cena je maltene duplo veća od 03D. Ako nema zvučnog poboljšanja, glupo je doplaćivati duplo za par auxa i 4 mic. ulaza više. Dakle, ima li razlike u samom zvuku između Yamahinih 03D i 01V96 i pomenutog Presonusa? Je li isti rang kvaliteta predpojačala, AD/DA konvertera, dinamičkih kompresora, efekt procesora, ekvilajzera? Promijenjeno od djlabomi (18.10.2011 u 00:08 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Izmedju Yamahe 03D i Presonusovih digitalnih miksera stoji vremenska razlika od skoro 15 godina. Mnoge stvari su se u medjuvremenu izdesavale na ovom polju te iako je 03D i dalje veoma kvalitetan mikser (moram napomenuti da je to postprodukciona masina prije svega, koja je od Yamahe tako i zamisljena), Presonus je u primjetnoj prednosti a pored svoje glavne funkcije kao digitalnog Live miksera on je i odlican i vrlo brzi FireWire audio interface sa mikrofonskim predpojacalima koja su sigurno za dobru klasu bolja od onih na Yamahi 03D. Ovo vazi i za ekvilajzere i kompresore a na kraju i za reverb. Te sve razlike nisu ogromne (da neko ne shvati pogresno) ali su primjetne.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | djlabomi (05.04.2014) |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
To je već konkretan komentar. Ima li Presonus 1 ili 2 dinamička efekta po kanalu?
@zox2003 Gde je moguće da se čuje kako radi tvoj Presonus? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Presonus ima na svakom kanalu tzv. Fat Channel koji je u sustini jedan Channel Strip visokog kvaliteta. U taj Channel Strip spadaju: Phase Reverse, EQ (3-Band semiparametricni sa Hi Pass filterom), Gate, Downward Expander i Limiter. Kako vidis, ima 3 dinamicka efekta po kanalu, u svim Busevima i masteru. Dodatno u masteru je i 31 Band stereo graficki EQ. Kome sve ovo nije dovoljno taj ima ozbiljan problem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
Kolega djlabomi, koji ti je maksimalni budzet za novi projekat?
![]() |
#8 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Impresivne karakteristike. Ipak bih je uporedio pre kupovine.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|