|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Jesam jesam, doslovno sam dirao prethodna 2 puta(bas smo ja i Dell gledali), i ista je temperatura bila(po mojoj nekoj pretpostavci znaci mozda 40 stupnjeva, tako se nesto vrtilo) ali sinoc, kad sam dirnuo Kazem doslovno sam se opržio(bas doslovno)(onaj dio gdje se nalaze speakonski ulazi odnosno izlazi, pa nekih 7-8 cm ispod toga), radila je satak vremena+ na 70% snage.... A sto se majstora tice, poznajem ga dobro, covjek radi od koncertnih ozvucenja do iznajmljivanja opreme, pa popravke: Pojacala,kutija,mikrofona,mikseta.... tako da znam da me nece zeznuti(valjda), iako sam ja po pitanju interijera miksete zelen
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Vidi, sve te miksete novijeg vremena (u koje spada i tvoja) imaju jednu zastitu u vidu tako zvanog termickog kondenzatora. Njegova funkcija je da iskljuci uredjaj kada okruzenje dostigne odredjenu temperaturu a sa ciljem da zastiti mikser od paljenja odnosno od totalnog pregorijevanja. Taj termicki kondenzator ne moze da se "pokvari" pa da ne vrsi svoju funkciju i da mikser uslijed toga izgori. On ako se pokvari ti mikser jednostavno neces moci upaliti. To dalje sve znaci da je jos sve u redu jer da je temperatura previsoka desavalo bi ti se da se mikser u odredjenom momentu sam od sebe iskljuci kada dostigne kriticnu temperaturu i to bio bio znak da je ili u kvaru taj termicki kondenzator ili da je u kvaru bilo sta drugo sto ga je natjeralo da iskljuci mikser. Zbog sveg ovoga mislim da je sa mikserom sve u najboljem redu. Sto se tice majstora... ha... ne bih bas imao previse povjerenja, uostalom vidjet ces i sam.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | mirandess (21.10.2011) |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
oh oh oh, mogu reci da mi je malo lakse!!! Hmmmm ne znam, nadam se da ce to sve biti u redu, danas sretoh jednog druga, koji isto svira i ima pmp3000 i bas sam ga priupitao dal se grije kod njega, kaze on da mu je radila citavu noc, u zutom a nije se toliko grijala
![]() ![]() ![]() P.s. majstor mi je rekao da ce me nazvati sutra, eventualno prekosutra pa sta god on meni kaze ja cu pisati ovdje na forum(tako da bude sve u toku).
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Zaboravih da ti napomenem, ako si mikser uzeo vec koristen, postoji mogucnost da je taj koji ga je koristio premostio onaj termicki kondenzator sto "majstori" na Balkanu vrlo cesto urade jer ne mogu naci odgovarajuci kada on "probije" (pokvari se). E... u tom slucaju moze da se desi da ti se to zagrije do besvjesti jer nema sta da sprijeci zagrijevanje, to jest da iskljuci masinu. Svasta sam dozivljavao sa "majstorima".
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | mirandess (21.10.2011) |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
Hmmm obratit cu paznju tj. pitati majstora za taj kondenzator, ovaj sto mi je prodao miksetu (polovnu), rekao je da je samo da je (citiram kao sto mi je i on sam rekao) "prelemio" speakonske izlaze na mikseti, jer je to uglavnom mana behringera, da se pri vecoj temperaturi kao oni odleme
![]() ![]() Dodato: Evo cuo sam se s majstorom nema pola sata, kaze on testirao je barem 5-6 sati( nekako je on to meni objasnio da je spojio na neke "kutije" ali koje vuku snagu iz miksete ali se ne cuju tj. nema nikakvog zvuka na kutijama ![]() ![]() Dodato: Evo pokupio sam je jucer, ugl kako mi je majstor rekao, ventilator se palio tek na 80 stupnjeva ![]() P.s. je li moguce da se cuje zvuk iz speakonskog izlaza(a da nista nije spojeno na njih, tocnije kutije)? jer jucer dok sam provjeravao grijanje na mikseti slucajno cujem da udara ritam masina(jer mi je klavijatura spojena u miksetu) sve u 16 iz speakona, otkopcam slusalice iz miksete da vidim sta je, kad ono zvuk iz speakona(mogu snimiti mikrofonom pa da cujete kako zvuci, nije glasno nego jedva da se i cuje) pitam samo da to nije slucajno opet neki kvar ili nesto.... ![]() ![]() ![]()
Tko svira notalno, propao je totalno ![]() ![]() Promijenjeno od mirandess (25.10.2011 u 08:30 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|