Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Zvučnici

Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 25.10.2011, 21:48   #1
ella 85
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
ella 85 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

izgleda da su sve proizvodjaci krenuli u istom smjeru,prvo kv2,pa onda taj verse za koji sam se jako zagrijao ali nikako da odvojim vremena da odem isprobat,a i ovo sa yamahom se cini dobro,s tim sto je yamaha najjeftinija od svih,bar yamaha ima blizu gdje zivim pa cu nju isprobat pa javim utiske,drug koji radi u yamahinoj radnji kaze da ta yamahina kutija radi perverzno dobro,i takodje kaze da je zvuk nalik na hi fi,kutija dsr115 ima 136 db,zanimljivo iako nikad nisam volio yamahe ovo se mora probat
Dodato:
danas sam isprobao dvije yamahe dsr115,i nisam odusevljen,reklamiraju ih kao najbolje aktivne kutije na trzistu,daleeeeko od toga,kutije nisu lose cisto rade fino se to sve razumije ali ne ja na razumijem to sto se neko gadja watima,kutija koju reklamiraju pod 1300w ne svira jace nista od kutije koja ima 500w,mozda grijesim jer nisam isprobao uz basove jer nije bilo,ali te sam kutije doveo do maximuma u radnji koja nije tako velika,i na kraju radnje nije bilo basa nista,znaci same ne mogu nista,te dvije kutije mogu ozvucit otprilike kao i dvije d lite 15-3,citajuci specifikacije ocekivao sam vise

Promijenjeno od ella 85 (27.10.2011 u 02:21 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
ella 85 je offline   Reply With Quote
Star 11.11.2011, 23:09   #2
Burli
Ovaj baš voli da kuca

Burli's Avatar

Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
Burli befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Danas sam uporedio satelit KV2 EX10 i Verse D Sider 12!
Prvi utisak je da slično rade, možda je KV2 malo "svjetliji" sa više visokih. Međutim Verse ima mogućnost editovanja pa su na kutije koje mi imamo dodati malo visoki tako da kada se aktivira ta opcija po mom subjektivnom mišljenju rade za nijansku konkretnije i bolje. Snage u obje kutije ima napretek i što se više pojačavaju to bolje rade. Prednost Versea je da kada se uključe tasteri Side i Loud zvuk ide i u širinu i pokriva više prostora. KV2 je zgodniji za transport, težina je takođe na njegovoj strani, ali zato je cijenom Verse prilično ispred.
Ipak da bi se donio pravi zaključak treba sistem probati sa odgovarajućim basovima što ja nažalost nisam bio u mogućnosti, nadam se da će uskoro biti prilike i za to...
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš???
Burli je offline   Reply With Quote
Star 12.11.2011, 21:54   #3
MarjanMilosevic
Odomaćeni član

MarjanMilosevic's Avatar

Registrovan/a dana: 05.10.2011
Mjesto: Skopje
Downloads: 3
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 56 puta u 49 Postova
MarjanMilosevic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
MarjanMilosevic pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Jel moze neko da mi objasni kako pritiskanjem dugmeta zvuk ide sire?
MarjanMilosevic je offline   Reply With Quote
Star 13.11.2011, 06:44   #4
neshatomic
Vredan član društva

neshatomic's Avatar

Registrovan/a dana: 19.06.2009
Downloads: 0
Zahvalili mu 67 puta u 41 Postova
Instrumenti: Acoustic Line Seeburg , JBL SRX , Dynacord Variline , Dynacord MAdras , DANLEY sound labs
Interesi: sport,moto sport,sound & light
neshatomic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Price za malu decu...
neshatomic je offline   Reply With Quote
Star 13.11.2011, 12:31   #5
Burli
Ovaj baš voli da kuca

Burli's Avatar

Standard

Renteri i trgovci su došli i na ovu temu...

Gospodo ne kudite konja kojeg niste jahali!

Gospodine Marijane Miloševiću dođite kod mene u Rogaticu da Vam praktično pokažem kako to izgleda, ja teorijski nisam toliko potkovan kao Vi...
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš???
Star 14.11.2011, 00:03   #6
MarjanMilosevic
Odomaćeni član

MarjanMilosevic's Avatar

Registrovan/a dana: 05.10.2011
Mjesto: Skopje
Downloads: 3
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 56 puta u 49 Postova
MarjanMilosevic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
MarjanMilosevic pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Gospodine Burli, ne kudim ja nijednog konja, ali zakone fizike ne mozete prevariti. Recite vi meni kako moze kod kutije sa hornom koja ima disperziju recimo 90x40 stepeni, da pritiskom dugmeta postigne recimo 120 stepeni?
E to mi objasnite.
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od Burli Pokaži Post
Renteri i trgovci su došli i na ovu temu...
Gospodine Burli, ja nisam renter nit trgovac, ja sam glavni inzenjer i rukovodioc tima za razvoj i proizvodnju Kanadske firme Bold Audio koja se bavi proizvodnjom razglasnih sistema. Tako da veoma dobro znam o cemu pricam.
Nisam imao nameru da napadam Verse proizvode, samo da skrenem paznju da neke funkcije dovode korisnike u zabludu.

Nadam se da vas nisam uvredio.
Srdacan pozdrav.

Promijenjeno od MarjanMilosevic (14.11.2011 u 00:24 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
MarjanMilosevic je offline   Reply With Quote
Star 14.11.2011, 15:57   #7
Burli
Ovaj baš voli da kuca

Burli's Avatar

Standard

Niste me uvrijedili, osim možda što ispadoh "prevarant", ali to je opet Vaš stav. O disperziji, stepenima, hornama i sl. ja nisam dovoljno stručan i kompetetan da sa Vama kao "glavnim inžinjerom i rukovodiocem tima za razvoj i proizvodnju kanadske firme Bold Audio koja se bavi proizvodnjom razglasnih sistema" polemišem, ali znam šta čujem svojim ušima i vidim svojim očima, osim možda ako sumnjate i u to, ali to je opet Vaš problem...

Takođe želim da napomenem da ja Verse ne prodajem niti imam interes da ga hvalim, samo želim da prenesem svoja iskustva i da pomognem kolegama, nikako da ih dovedem u zabludu!
Star 15.11.2011, 14:25   #8
Burli
Ovaj baš voli da kuca

Burli's Avatar

Standard

Citat:
Originalno postovano od neshatomic Pokaži Post
Price za malu decu...
Ja da sam ovo napisao na nekoj ozbiljnijoj temi(teme tipa "Da li se furate na nekog muzičara, Volite li sex i da li ga se rado sjećate" i sl. ne ubrajam u njih) jedan od moderatora(možda se i prepozna) bi već mahao kartonima kao Hauard Veb i slao opomene...
Star 15.11.2011, 16:02   #9
neshatomic
Vredan član društva

neshatomic's Avatar

Registrovan/a dana: 19.06.2009
Downloads: 0
Zahvalili mu 67 puta u 41 Postova
Instrumenti: Acoustic Line Seeburg , JBL SRX , Dynacord Variline , Dynacord MAdras , DANLEY sound labs
Interesi: sport,moto sport,sound & light
neshatomic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Postovani Burli ,ali to sto je bilo napisano i jeste zaista prica za malu decu,jer svako ko barem malo poznaje tu problematiku zna da to nije istina.

Ali evo molim vas primite moje izvinjenje ako sam mozda to napisao na pogresan nacin

Puno pozdrava
neshatomic je offline   Reply With Quote
Star 15.11.2011, 17:24   #10
romario
Stvarno kod kuće

romario's Avatar

Registrovan/a dana: 22.12.2004
Mjesto: Vinkovci
Godina: 53
Downloads: 1946
Uploads: 8
Rekao HVALA: 113
Zahvalili mu 111 puta u 107 Postova
Instrumenti: cantus IV
romario befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
romario pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Napisao si na pogresan nacin nesho ...

Neki se ovdje,(a i na drugim forumima ) pokušavaju predstaviti kao veliki stručnjaci i znalci ...

Mi muzičari koji sviramo godinama na velike i male sisteme
sigurno možemo reci kako nekakav razglas radi .Bolje ili lošije .

Oni koji iznajmljuju i prave,prepravljaju razglase morali bi
biti svjesni da su oni samo tehnička podrska muzičarima.

I kada pričamo o muzici i zvuku trebali bi biti tihi ...

Ali evo molim vas primite moje izvinjenje ako sam mozda ovo napisao na pogresan nacin
romario je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 21:21

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije