|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mikrofoni Mesto za one koji vole da pevaju ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]() Citat:
Ajajajaj... Aco, prvo da bi iskljucili sve nesporazume, to sto ti pitas citirajuci moj post se odnoslo na kolege iljusina i mikimiki. A sada cu ti pobrojati par mikrofona i cvrsto vjerujem da si ti za njih cuo ali najvjerovatnije da pomenute kolege nisu. Recimo SE Electronics H1, mikrofon britansko-kineske (mnogo vise kineske nego britanske firme) a proizvodi se u Kini. Audix VX10 i Audix OM11, americka firma, proizvodnja dijelom u Koreji, dijelom u Kini ili recimo Blue Encore 300, americka firma, proizvodnja u Koreji. Svi oni su dosta kvalitetniji od SM58 a proizvode se "tamo daleko". Naravno da toga ima k'o u moru pijeska jer kako sam i napomenuo, uslijed globalizacije su mnogi brendovi svoje proizvodne pogone premjestili na podrucja i u zemlje gdje je radna snaga jeftinija i njima isplatljivija sto ne znaci automatski da njihovi proizvodi ne valjaju pa se zato ne treba uzasavati, prepadati i misliti da je u pitanju kopija samo zato sto eto na nekom instrumentu stoji "made in China" ili slicno. E vidis to je bila moja poenta ama si me opet pogresno shvatio. Promijenjeno od tranzit (06.11.2011 u 03:05 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ovako je pocela tema: Kakvih sve ima kopija shure sm58 kupio bih jedan pa da neuzmem kopiju.Uzeo bih bez prekidaca.Znali ko?
E sad analiziraj svoje postove i razmisli jel si nekome pomogao sa svojim pisanjem?! Nisam ja zavisnik brendova, naprotiv,uvek i samo uvek me zanima kvalitet proizvoda..sve drugo je irelevantno. Mikrofone koje si naveo, svakako su bolji od SMa, zato kostaju i najmanje duplo vise... btw, svakako da sam cuo sa AUDIXa...OM seriju "cujem" skoro svaki dan vec najmanje 16 godina...nebitno. P.S. Pises: E vidis to je bila moja poenta ama si me opet pogresno shvatio. Mislim da nisam jedini koji te je pogresno shvatio ![]()
![]() |
#3 |
Banovan!
![]() |
![]()
A ja i dalje tvrdim da si ti mene pogresno razumio a bilo bi dobro da ipak ti analiziras te moje postove jer ja za to nemam potrebe posto vrlo dobro znam sta sam i kome pisao. Moj prvi post na ovu temu je bio upucen mimikiju jer je momak u nekoliko svojih postova mjerio i slikao svoj mikrofon a to ces vrlo lako provjeriti ako propratis redoslijed postova i taj moj prvi post nije odgovor na prvo pitanje u ovoj temi koje ti navodis. Tek toliko o analizi. Da li sam nekom pomogao, to mislim da je van sumnje a taj kome sam pomogao ce to vec znati. Nema smisla populisati i govoriti u ime ostalih ("Mislim da nisam jedini koji te je pogresno shvatio") Time se ne treba sluziti kao argumentom jer to nikada ne moze biti argument. Kada govorim, odnosno pisem, radim to uvijek i samo u svoje ime jer ostali ce sami vec reci svoj stav ako budu smatrali da je to potrebno. I na kraju, ni najmanje ne sumnjam u tvoje dobro poznavanje materije ali sumnjam u tvoje dobre namjere kada se obracas meni. Za tim zaista nema nikakve potrebe jer ja sam totalno dobronamjeran i bezopasan, dapace uvijek spreman da pomognem koliko mogu i da pohvalim ali i da kritikujem. Nikada licno, uvijek objektivno. Nije ovaj forum kviz znanja niti se za tacan odgovor dobijaju poeni i pare. Shvatam ga kao mjesto gdje ljudi navrate da procitaju pokoju pametnu koja ce im valjati a ne da se dave bezrazloznim i potpuno suvisnim prepirkama dva strucnjaka.
Promijenjeno od tranzit (06.11.2011 u 06:06 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Tranzit da li si shvatio da sam kupio kopiju koja košta skoro kao orginal? posle ako hoćeš da uzimaš bolji mikrofon i da prodaš tu kopiju ,treba da lažeš ljude i da im objašnjavaš kako je to orginal i kako ekstra radi,ili kako je kopija ali dobra i košta isto kao i orginal
![]()
![]() |
#5 |
Banovan!
![]() |
![]()
Shvatio sam ja tebe potpuno, nego sam ti samo napisao sta je ustvari vazno a sta nije u svemu tome. A sto se tice ponovne prodaje, pa i ti si samo slucajno saznao da je to kao kopija a da nisi, bio bi u ubjedjenju da je original kao sto bi bio i onaj koji bi ga eventualno kupio od tebe, nisi znao ti, nije znao on a mikrofon radi li radi. Ama nece smak svijeta. Previse se dize prasina oko svega toga, taman kao da je u pitanju Rembrandt, a opet ti ponavljam, mozda je ta kopija cak i veoma dobar mikrofon, nisi se potrudio ni da ga pazljivo poslusas u radu, bio si i previse zauzet íspitivanjem porijekla. A na kraju... ko zaista od nas ovdje, sto na sto, moze da garantuje da je to stvarno kopija ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
pa jbg nama muzičarima nikad dosta opreme i stalno se nešto kupuje i nešto prodaje,pa zna se da je kopija zato što se zna kakav treba da bude orginal ako malo pokušaš da se informišeš
![]()
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
@tranzit: I na kraju, ni najmanje ne sumnjam u tvoje dobro poznavanje materije ali sumnjam u tvoje dobre namjere kada se obracas meni.
Ne bih se osudio da osporim tvoju strucnost i poznavanje materije, to sto mi neki put smeta je tvoj pedagoski pristup stvarima/clanovima...jedno je biti strucnjak u necemu,drugo je to znanje nekome prenjeti. Ameri kazu: "The tone makes the music", pri tome misle na "ton" kao trasmiter informacija. Pozdrav P.S. u sustini ne volim firme poput Behringer&Co, koje zaradjuju milione na racun drugih inovatora...koje milione svog budzeta potrose bas zbog tih inovacija! A ima ih puno...verujem da i sam znas. Znaci treba praviti razliku, Made in ? i "Copy paste" in ?
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|