Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 16.11.2011, 20:25   #1
Miki0
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 19.09.2010
Mjesto: BiH
Downloads: 43
Uploads: 6
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 13 puta u 12 Postova
Instrumenti: Korg PA600QT
Miki0 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Imao sam i svirao Yamahu PSR1500 tako da mogu slobodno kazati sve sto znam o njoj. PSR3000 ti je skoro ista kao PRS1500 s tim sto ima vokalizer i jos neke toliko nebitne stvari u odnosu na PSR1500. Svojoj PSR1500 sam bio usao u sve seme i podesavanja. Mogu reci da je dosta dobra klavijatura, posebno sto ima USB stick i memory karticu i mozes nabacati boja i ritmova na nju koliko hoces, koje ona direktno vuce sa sticka, sto ne moze ni PA800. Negdje je u rangu Korga PA50/60, s tim da moze sto se tice ritam sekcije da zvuci mnogo mocnije od njih. I boje mogu da se srede, ali nema 3 boje u desnoj ruci kao sto ima korg, pa joj je to mana. Na nju se mogu instalirati terce i ima manje materijala nego sto ima za korgove masine. Ako imas zivaca da je sredis onda je OK. Bolja joj je izrada sto se plastike i tipki tice nego kod korga. Ko zna da je sredi moze bolje zvucati od Korgova PA50/60, ali je i to diskutabilno, jer ima dosta i do onoga ko svira. Prednost Korgova je i ta sto se brze mogu prodati od Yamahe.

Promijenjeno od Miki0 (16.11.2011 u 20:29 sati)
Miki0 je offline   Reply With Quote
Star 16.11.2011, 20:35   #2
edinzulic
Banovan!

Registrovan/a dana: 18.03.2010
Mjesto: BiH-Zenica
Downloads: 380
Uploads: 1
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: Korg PA50 , Korg ix300
Interesi: Sviranje
edinzulic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
edinzulic pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Ja sam se eto dvoumio izmedju psr1500 i pa50 i na kraju sam uzeo PA50... Nezz ne mogu puno reci... ipak sam ljubitelj yamahe, ali mi je bolji sad korg jer sam se sa njim upoznao i sad me dobro sluzi, a isto bi bilo i sa tom yamahom. Koju god da se uzme iste su u sustini i nema tu neke velike razlike
edinzulic je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 20:37

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije