|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#33 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.06.2011
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]() Citat:
Evo da se i ja ukljucim u raspravu,sada sam procitao celu temu pa sam odlicio i ja da dodam koju pametnu ![]() Posto i sam posedujem isti sistem godinu dana smatram sebe kopetentnim za ucestvovanje u ovoj raspravi. Na nekim drugim forumaima su gospodin Marijan i Nesa tomic takodje opstruisali i podsmevali se komentarima kolege Burlija a da za to nisu imali nikakav razlog jer je covek iznosio utiske sa svirki koje je odradio na svom sistemu. Odlucio sam da idem nekim radom kako se odvijala rasprava: Kolega Burli je napravio malu gresku kada je napisao da je KV2 EX-10 laksi od D:sider 12(KV2 je zgodniji za transport, težina je takođe na njegovoj strani, ali zato je cijenom Verse prilično ispred.) http://www.kv2audio.com/en/product/e...specifications Dakle kilaza EX-10 je 22kg tako da sistem KV2 sa dve EX-10 x22kg=44kg + EX2.2 bas bin od 49kg daje ukupno 93 kg za sistem KV2 Verse D:sider 12 je tezak 20 kg a bas bin 32 kg sto je ukupno 72 kg za ceo sistem,tako da je i u tom segmentu Verse podosta ispred KV2 Tema je do ovog Burlijevog posta bila jako korektna i nije bilo nikakvih zajedljivih komentara,ali tada Burli pravi ,,gresku" (Prednost Versea je da kada se uključe tasteri Side i Loud zvuk ide i u širinu i pokriva više prostora.) ukljucuju se magovi zvuka u sve ode u p.m ![]() Mozda mi obicni sviraci ne umemo da se izjasnjavamo pravilno jer nismo isli u osnovnu skolu za zvuk kao pojedini renteri ali i mi imamo pravo da iznosimo svoje utiske i svoja zapazanja u vezi oprema koju koristimo. Mozda je sve to prividno kako je rekao Marijan ,mozda su Verse inzinjeri prodali maglu sa tim side i loud prekidacima ali definitivne se dobija promena u tonu sa kojom se pojacava kompletan spektar zvucne slike(nemojte se hvatati ponovo za ove moje reci da vam objasnjavam sta to znaci jer kao sto sam rekao mi ne posedujemo dovoljno znanja da se slizimo strucnim izrazima vec pricamo onako kako mi to cujemo). Ja bih u ovom slucaju izostavio sve fabricke specifikacije,lazi i istine proizvodjaca opreme. Ono sto je bitno ja sledece: Nasim prostackim muzicarskim jezikom Verse je najkvalitetniji razglas u svom cenovnom,gabaritnom,itd rangu na koji sam ja svirao a svirao sam na dosta razglasa koji su bili a i dalje su neki standard na nasim prostorima (tipa Dynacord,Ev,JBL,Mackie,RCF FBT itd) a to je Burlijev komentar tako da se u tome u potpunosti slazem sa njim a vidim i da nismo jedini koji poseduju Verse ,ovo je komentar kolege Darida koji je opisao svoje iskustvo: (Sad sam stigao da procitam ovaj post i koristim priliku da iznesem svoja iskustva o verse audio d sider15 posto sam postao vlasnik ovih kutija pre par meseci.. Sa orkestrom smo odradili par velikih svirki,bilo je tu postava sa bubnjarem i samo aranzerskih formacija.Verse smo kombinovali sa ev elx 18p aktivnim binom i ponekad sa bose L1 compact sistemima zbog monitoringa,i iskustva su sledeca: Cist kristalan precizan ton(bez izoblicenja i na velikim snagama)karakterizuje ove zvucnike,Lako za pevanje,daleko baca,nema mikrofonije ispred kutija itd.. Nisam bio u stanju da kupim verseov bin,ali ev se dobro pokazalo i na vecim svirkama mada mislim da je naljbolje resenje njihov wofer od 18".. Prije njih sam posedovao dosta aktivnih kutija(qsc k12,rcf art 725a,325a,jbl eon g2,mackie smr450 itd)i svaka uporedba sa navedenim zvucnicima bi bila nerealna jer verse je daleko bolji i u kvalitetu i u snazi.. Jos da dodam da smo nedavno uporedili verse d sider 15 i rcf tt25a i ustanovili da u snazi tu su negde,mozda rcf za nilijansu jaci pogotovo u basevima a verse cistiji u visokima i u sredjima,laksi za pevanje.Verse dobro radi i na manjim snagama dok rcf je malo mutniji..Verse ima kvalitetniji ton,i laksi je 10 kg sto nije malo.. Sve u svemu veliki uzivljaj je raditi na njima bila je to aranzerska ili live svirka i mislim da vrede svaki evro.. Sa postovanjem..) Ovo bi trebali pojedini ljudi da shvate kao informaciju koju je neko kao svoje misljenje hteo da podeli sa clanovima ovog foruma a ne da pljuju i da se kace za neke izjave koje mozda nisu toliko strucne da bi ga napali i osporavali njegove izjave. Za sada toliko od mene ![]() Dodato: Posto znam da Nesa tomic mnogo voli RCF evo kolega Darido je bas sa RCF uporedio Verse i to ne sa obicnim RCF vec sa "TT-25A" i ovo su njegova zapazanja Jos da dodam da smo nedavno uporedili verse d sider 15 i rcf tt25a i ustanovili da u snazi tu su negde,mozda rcf za nilijansu jaci pogotovo u basevima a verse cistiji u visokima i u sredjima,laksi za pevanje.Verse dobro radi i na manjim snagama dok rcf je malo mutniji..Verse ima kvalitetniji ton,i laksi je 10 kg sto nije malo.. ali mozda covek nema ukusa ili mozda nije upotrebio pravi strucni izraz za ovo poredjenje pa nemorate to uzimati za ozbiljno ![]() Promijenjeno od fica71 (17.11.2011 u 01:14 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|