|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.04.2009
Mjesto: Varaždin, HR
Downloads: 6
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G8 + ARX03 BRASS
Interesi: glazba, paragliding
![]() |
![]()
Ja ne razumijem što se stalno vučete na te cijene i onda to uspoređujete s kafanama?
Kronos 61 košta ca. 3000 Eura. Točno toliko košta i Nord Stage 2 Kompakt koji se sigurno ističe u jednom ali kaska u drugom jer je sasvim drugi tip klavijature. Pa nema smisla uopće uspoređivati te dvije različite kategorije. Motif XF6, ajde košta oko 2500 Eura. To su cijene sa thomann.de Prije deset godina se sviralo u kafanama sa tritonom koji je koštao oko 2000 Eura, što bi deset godina kasnije bilo jako blizu cijeni od 3000 eura kad računamo inflaciju. Prije dvadeset godina se svirao M1 koji je isto tako koštao oko 3500 DM. Zar je bilo lakše dati 3500 DM prije dvadeset godina u odnosu na današnjih 3000 Eura? Pa ne bih baš rekao. Za dva nova M1 mogao se kupiti novi Jugić. A za dva Kronosa ne vidim koji auto bi se mogao kupiti danas, a da je novi. A ako mi netko prolije pivu po klavijaturi, sasvim mi je svejedno da li je to display od motifa xf ili kronosa. Hoće li nekome biti lakše samo zato što mu prolilo po motifu xf kojeg je platio 400 Eura manje od Kronosa? Nije do mene, ali okanimo se više tog razgovora o cijeni i da li jest ili nije za kafane. Radi se o instrumentu koji ima svoju cijenu. Hoće li ga netko koristiti da svira u Sava centru ili u zagrebačkoj odn. beogradskoj Areni, ili u onoj zadnjoj kafani u nekom zaselaku, to je njegova stvar. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio mojkarma za ovaj koristan post: | brajo456 (22.11.2012) |
![]() |
#2 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
@mojkarma
Lepo si ovo rekao, podrzavam te od prvu do zadnju rec. To "nije za kafana" nije nikakav razlog niti argument. Kronos je klavijatura na mestu. **OBRISAN OFFTOPIC** Promijenjeno od Ace (11.12.2011 u 01:44 sati) Razlog: Obrisan offtopic |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.04.2009
Mjesto: Varaždin, HR
Downloads: 6
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G8 + ARX03 BRASS
Interesi: glazba, paragliding
![]() |
![]()
Poštovani Ace,
ako smijem primijetiti, naslov topica i teme je "Novi KORG Kronos". ![]() Malo si fulao topic, ali nema veze. Ali budući da sam imao i M3 i imam sada Fantom G, možda reknem koju na ispravnom topicu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
White Noise
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Auuu
![]() Pazi stvarno .... nije bilo namerno samo nisam zapazio naslov teme, ja se izvinjavam. Hvala na ispravci Ima trenutno jedna aktivna tema u Saveti za kupovinu oko Fantom i M3, pa ako ti nije tesko daj coveku neki savet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ace ti si meni tata najjaci
![]() ![]() ![]() ![]() @mojkarma burazeru ja ih niti nisam pokusao porediti, jer nema smisla... Ja govorim o nord stage 2 polovnom, kao i motifu, nord stage 2 nov sa 76 hammer dirki kosta 2900€ znaci nov(pa procijeni polovan koliko je) jer sam ja vidjao nord stage 2 prodaje neki lik za 2000€ polovan! Mene licno boli briga gdje ce se svirat, sto se mene tice moze je i na zid stavit kao suvenir, to je od covjeka do covjeka, ali ja govorim sta bih ja uradio, ja je nebih u kafanu nosio nema sanseee.... ![]() ![]()
Tko svira notalno, propao je totalno ![]() ![]() Promijenjeno od mirandess (11.12.2011 u 18:09 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
White Noise
![]() |
![]()
Mirane, burazeru, nemogu bre nikako da razumem tvoje razmisljanje
![]() Kronos je univerzalna klavijatura, mozes svirati i nasu i vasu i tudju i svaciju muziku. Na Nord neces imati toliko boje na raspolaganje za sve stilove muzike. On je vise zabavnjacka klavijatura (Znam da se moze srediti i sa nasim bojama, imali smo jedan takav video primer, al to nije na Kronosovo nivo). Znaci kako god da gledas Kronos je bolji izbor iako je skuplji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Htio da ti kaze da si ga dobro zadao, odnosno prevedeno sa mostarsko-burazerske varijacije hercegovackog jezika da si ga "metnuo"
![]()
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
|
![]()
@ Dell .uffffffff majko mila sta cu s tobom, prvo u kafani pa onda jos i ovdje
![]() Nego Ace, htio sam rec pogrijesi i ti, pa sta fali ![]() ![]()
![]() |
#9 |
White Noise
![]() |
![]()
Ja pricam ozbilnjo vi se i dalje zezate. To "zato" "metnuo" "pogrjesio" i onako ne citam.
Nemogu da razumem Mirana kako i dalje razmislja ka Nord kad klavijatura nije bas funkcionalna za narodnu muziku sa balkana .... sto bi se reklo i da je ima ne bi mu puno koristila. Kronos je univerzalac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 24.11.2011
Downloads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
"Galaksija" Workstationa ?
![]() Pomaka ima, ali ne galaktičkih razmera. Ovaj pojam "Galaksija" između workstation klavijatura bi mogla tek biti kad klavijature počnu same da sempluju boje u internom audio i MIDI sekvenceru na više kanala, uključujući SEPMLOVE i vokala i prateće vokale iz bilo koje pesme koja se učita putem Mp3 ili bilo kog drugog fajla, pa je konvertuje u neki svoj interni fajl i sama "skida" boje , dodajući još audio kvalitet, tako da Mp3 zvuči kao visoko kvaltetni wave..... I naravno sve te boje postavi u svoj program, odnosno bazu zvukova. Pored svega, automatski konvertuje ritam u arrpegio funckiju, u nekoliko varijacija... Još.... istvoremeno ima i funkciju aranžera, pa sam biraš kako ćeš da praviš muziku ili ako se odlučiš za svirku .... E to je onda pojam "galaktičkog poređenja" između današnjih klavijatura i onih od pre pet šest godina..... ![]() A sa obzirom da ne postoji još vek uređaj i program koje odvaja vokale od instrumentala i obrnuto, a kamoli da ih razdavja na više kanala.... još se nije stiglo tamo gde će sve krenuti novo i revolucionarno..... a zarad toga kao žrtva opet će biti umetnost u muzici, koja će stremiti nekoj novoj vrsti umetnosti... Dakle što se tiče ovog vremena - svima nama želim prijatan boravak na planeti Zemlji.... druga galaksija je još jako daleko..., kao i taj pojam "galaktičkog" poređenja. Videh temu, pa da i ja nešto kažem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|