|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Sistemi Kompletni sistemi za ozvučenje... Kombinacije... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 16.04.2009
Mjesto: Bela Palanka
Downloads: 1201
Uploads: 10
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 14 puta u 13 Postova
Instrumenti: Ketron Audya 5, Yamaha Motif XS6, Yamaha Montage 6, Korg T3, Korg Prophecy
Interesi: Muzika, pravo.
![]() |
![]()
A & H ima 4 Aux-a,a sto se tice grafickog eq-a,ukoliko sviras aranzer,dakle bez akusticnog bubnja u bendu smatram da zvuk moze samo da se deformise njegovom upotrebom (znalci kazu da je u takvoj prilici najbolji eq iskljucen eq!).Ovo iz razloga sto vecina muzicara zeli da ''nabudzi'' zvuk,sto obicno cine dodavanjem niskih frekvencija pomocu graf. eq-a,a to u vecini slucajeva dovodi do nezeljenih posledica,tzv. ''basofonije'' i sl.Dynacord-ove miksete sa pojacalima u sebi daju upravo takav zvuk,po meni mnogo suvisnog basa imaju u sebi..e sad Cms 1000-3 nisam imao prilike da slusam,vrlo verovatno da,posto je u pitanju ''suvi'' mikser,tih nuspojava nema.Ja se uvek odusevim kada cujem neki snimak direktno iz Dynacord-a,ali kada cujem neki aktivni model tog proizvodjaca,narocito u zatvorenom prostoru-razocaram se-niti razumem pevaca sta peva,ni muzicare sta sviraju,sto me navodi na zakljucak da ''zec lezi'' u pojacalu,da je ono glavni ''krivac'' za tako nerazgovetan sound.Ne mogu da gresim dusu sto se tice pasivnih Dynacord miksera..nisam ih se nesto preterano naslusao,a Cms 1000-3 nisam uopste cuo,kao sto vec napisah.Za A & H Zed seriju odgovorno tvrdim da ima kristalno cist sound,a nadam se da ce se javiti neko ko poseduje Cms 1000-3,te da ce ti,Pedja,pomoci u vezi tvoje nedoumice.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 28.12.2007
Mjesto: Niš
Downloads: 101
Uploads: 2
Rekao HVALA: 20
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: tyros 5
![]() |
![]()
Pozdrav kolege,
Samo da dodam ako je do pomoci kome... Imam ART 325A u kombinaciji sa soundcraft mfxi8. Posedujem izmedju ostalog i mx400xl i mogu da kazem da hall sa mixera i hall sa procesora mx400 ne zvuce isto. Mnogo je plici ovaj integrisani...koliko god ga editovao. Sto se tice EQ nije lose da se postavi izmedju mixera i kutija....sto i kompanija soundcraft savetuje....o samom podesavanju istog ne bih da komentarisem. Promijenjeno od palas (13.01.2012 u 20:44 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
Pretpostavljao sam da nijne isti i da je marketinski trik.. nadam se da si uporedjivao iste bas iste efekte,... mada ne zaboravi da on treba bti isti pre podesavanja a ne posle toga jer eksterni procesor ima vece mogucnosti podesavanja...... i plus sto nisi uzeo mpm kada vec koristis eksterni lexicon procesor usteo bi pare brate!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Uštedeo sam....sa ovim koji sam uzeo. Postoje situacije kada nosim samo mixer, nema potrebe za celom opremom...tako da mi tada vrši posao integrisani fx.
Ne moram svaski put kući da montiram celi opremu kada radim probe...dovoljan je samo mixer. Cena mixera nije velika ...ni jednog, ni drugog....a valjda ći sutra lakše prodati ovaj sa fx-mo! ![]() Na kraju, kada bih uzimao bez efekta, uzeo bih soundcraft M8. Ali, sada trenutno, zaintrigirao me PreSonus....tako da, mozda sve ovo rasprodam. Promijenjeno od palas (14.01.2012 u 09:43 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
Pogledao sam i ja Presonus, i veruj mi ostao sam bez teksta šta se nudi za 1160 eura.. interesujeme kakav je za live,... pogotovu efekti, ako bi moderator Aleksandar mogao da nam kaže iskustva,... pretpostavljam da ga je vec testirao u Nemackoj!
Inače vec planiram da stedim za tu masinu ,... Hvala Palas za preporuku! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Cuo sam da je presonus malo tanji sa efektima...
Jesi li imao prilike dosta da se pozabavis testiranjem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
|
![]()
ma nisi me razumeo,... ja je nisam ni video uživo,... zato i tražim pomoć Aleksandra jer je sigurno u mogucnosti da proba i testira presonus...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|