|
|
|
||||||
| Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
| Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
![]() |
Ja sam imao i PRX515 i sada imam PRX615....
Razlike definitivno ima....DSP je kvalitetnije odradjen na 615 i generalno zvuci dosta bolje/snaznije i linearnije nego 515.... Takodjer izrada same kutije je kvalitetnija i ketija je manja i laksa za transport... Za mene licno veliki pomak na bolje sa 600 serijom u odnosu na 500. Da li se isplati? E to ne znam...zavisi za koliko mozes da prodas 515.... Pozdrav |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Definitivno PRX 615! Kolega Beethoven ih koristi, koliko ja znam ima 4 komada, možda se javi ako ovo vidi.
Mislim da je već jednom ova tema bila, ako nađem zalijepiću ovdje. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 19.06.2009
Downloads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 67 puta u 41 Postova
Instrumenti: Acoustic Line Seeburg , JBL SRX , Dynacord Variline , Dynacord MAdras , DANLEY sound labs
Interesi: sport,moto sport,sound & light
![]() |
serija 600 je bolja defenitivno.
E sada da li vredi prodavati stari 515 i doplacivati za nove 615 koje su realno bolje 15ak % mislim da ne vredi ako je velika razlika u ceni,za 200-300ev svakako da,za vise od toga NE ,bar po meni. pozdrav |
|
|
|
| Sledeći član vam se zahvalio neshatomic za ovaj koristan post: | gogo (19.01.2012) |
|
|
#4 |
|
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
![]() |
Nisam planirao da odgovorim na ovu temu al ajd da se barem javim. Da hvalim PRX615M necu jer to nije pitanje. Da napravim poredjenje - ne mogu jer nisam ko covek testirao A/b te dve kutije pa da dam sud sta zvuci bolje. PRX 515 sam cuo dva puta i zvucale su mi ok ali nisam bio odusevljen. Bilo je tu jos faktora, mozda su kutije i bolje, mozda je mix bio los, ko zna... U svakom slucaju, PRX je odlicna kutija i mislim da vredi svaku paru.
To je isto pitanje, sta je bolje PA800 ili Pa3X? Ja licno nikad necu doplatiti 2000 i kusur evra samo da bi imao Pa3X jer ja sa PA 800 bolje zvucim od pojedinih sa krsh ozvucenjem i Pa3X... Tako da, imas velike sanse da sa PRX 515 zvucis bolje od drugih sa 615 ako si jak muzicar i nikome to nece smetati sto je prvi broj tvojih kutija za 1 manji . A sigurno da je bolji prelazak na 615 pod uslovom da se tebi licno isplati. Ja sam 615 morao da imam i tu je kraj price. Znam i da bi 515 menjao za 615 i ne bi razmisljao o doplati jer sam takav (retko se preracunavam, kad mi nesto padne za oko, kupujem pa makar nemao za leba i doplatio i 5000e). Sigurno bi me neke stvari kod 515 nervirale kad znam da je to kod 615 ispravljeno. ![]() Razmisli i sam odluci, neces pogresiti ma sta da uradis. Ili ce ti ostati love za more i jos koju sitnicu, ili ces zadovoljiti dusu i osedlati munju... Na tebi je. ![]() Pozzz
|
| Sledeći član vam se zahvalio Beethoven za ovaj koristan post: | gogo (19.01.2012) |
|
|
#5 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
![]() |
Znam da nije bilo pitanje u vezi ovoga sto cu da pomenem....
Slazem se sa Beethoven-om.....615 su odlicne kutije i bolje su od 515...bez daljnjeg. Ako se odlucujes da menjas PRX515 ili prodajes pa da kupujes druge....razmisli i o Yamahi DSR seriji.....Moja licna iskustva su vise nego odlicna...Kutije su, po meni, za bar pola klase iznad PRX615.... Apsolutno ne preterujem...Imam i PRX615 i DSR115 i DSR112.....Kutije imaju snage na pretek i kad 615 staje ...yamaha "gura" dalje.....bez izoblicenja, cisto i sigurno.....Odusevljen sam sa kutijama.... Da usput kazem da sa svim ovim kutijama koristim ili Soundcraft mixer ili Presonus Studio Live i da....sviram PA3X... ![]() Nadam se da se ne ljutite sto sam "nabacio" predlog za Yamahe..... Puno pozdrava |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala Beethu na odgovoru
![]() @zox2003 Ne ljutimo se, barem ja, baš me interesovalo nešto kako svira ova yamaha, ako se nekad nakanim da je poslušam....dobro jeste. Pozdrav |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
![]() |
Ja Yamahe nisam imao priliku da cujem a verujem kolegi da su ok. Mada, ruku na srce, nikad mi se nije svidjalo Yamahin zvuk (ako je ostao isti ko i do sad sto se nadam da nije, garant mi se ne bi dopale). Tvrdim da ne sviraju isto kao PRX615, razlika neka u zvuku sigurno postoji pa sumnjam da bi mi se to dopalo. Izgleda da mozemo da postavimo da obe kutije imaju svoj karakteristican i dobar zvuk pa moze presuditi stvar ukusa. Neka i tako bude. Ja nemam nameru da vrsim probe time sto bi prodao PRX615 a kupio Yamahe, vise mi je muka tih muvanja i maltretiranja. Drugo i najvaznije, neke stvari mi se kod Yamahe ne svidjaju, tezina, gabarit, i jos par stvari... A sa druge strane, PRX-u ne mogu da nadjem manu.
![]() Pozzz
|
![]() |
| Favoriti |
| Alati tema | |
| Display Modes | |
|
|