|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
evo dok se kolega Boki ne javi,da probam da pomognem,ako se secam dobro kako to ide:
1.kada otvorite omb idite u settings,pa midi out 2.stiklirajte ona 3 kvadratica sa desne strane,a pod device odaberite asio driver,koji bi prethodno trebalo instalirati,ukoliko nemate 3.e sad,ovih 16 kanala sa strane se podesava po zelji,licno ja sam na prva dva kanala stavio vsampler,a na ostale hypersonic2 4.sve to potvrdite sa OK,potom kliknete na WINDOW i tu cete videti taj isti vsampler i hypersonic2,ili sta vec koristite,nebitno 5.kliknete na vsampler,on se otvori i tu ucitate set ili neki instrument Ja sam u vsampler ucitavao citav tritonov set,koji je bio u sf2 formatu,konvertovan sa awave studio 10,i to bi bilo to,koliko se secam,javice se Boki da dopuni,od njega sam i ja naucio sve ovo ![]()
![]() |
#2 |
Drugar foruma
|
![]()
Hvala kolega na pomoći,ali mene zanima kako se to može napraviti na OMB v7.1...ta verzija nema posebne MIDI out kanale...Da li se uopće može tako nešto napraviti na toj verziji..?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 31.01.2012
Mjesto: Split - Zagreb
Downloads: 607
Uploads: 1
Rekao HVALA: 48
Zahvalili mu 21 puta u 18 Postova
Instrumenti: Yamaha modx7+, Korg Nautilus, Yamaha Motiff ES
Interesi: Glazba, glazba , glazba...
![]() |
![]()
kac, kako nema, ima te midi out kanale.... provjeri ponovno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Mladjo, nista vise nemam da dodam, sve si rekao, ne bih bolje ni sam napisao. Samo jos da kazem u zavisnosti koji cete soft sampler koristiti treba vam taj format semplova, Mladen je naveo da za Vsampler (inace po meni jedan od najlaksih soft samplera) idu semplovi u formatu .sf2, dok za neki drugi sampler mora drugi format. Program awave studio je jedan od najboljih konvertera semplova i verujem da cete sa njim moci iskonvertovati sta vam treba... Inace na program OMB se moze uvesti i vise soft samplera odjednom i radice bez problema (ako imate jak komp), a po istom principu mogu da se uvode i jos neki programi za obradu i reprodukciju zvuka (kao sto je npr. NI FM8) itd itd... Sto se tice cubase, ne bih znao reci posto nikada s njim nisam radio. Sve u svemu OMB je jedan jako zahvalan program za live sviranje preko PC-ja, samo kad se covek malo pozabavi njime, i sredi ga kako njemu odgovara.
![]() |
#5 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 24.10.2008
Mjesto: Varaždin
Downloads: 97
Uploads: 3
Rekao HVALA: 28
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg pa3x
![]() |
![]()
Dragi moji kolege ako sam dobro shvatio taj program OMB može da glumi arangera ?
Može li se ubacit recimo gotovi ritmovi unutra od klavijatura tipa ketron, korg itd? I može li se preko midi kabla dobit da kad na klavijaturi pritisneš harmu da ti ta i svira, kao na pravom arangeru ? novi sam u tome pa zato pitam ! Hvala, pozdrav !!?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 31.01.2012
Mjesto: Split - Zagreb
Downloads: 607
Uploads: 1
Rekao HVALA: 48
Zahvalili mu 21 puta u 18 Postova
Instrumenti: Yamaha modx7+, Korg Nautilus, Yamaha Motiff ES
Interesi: Glazba, glazba , glazba...
![]() |
![]()
moze, sve sto moze i aranger to moze i on....
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Arter za ovaj koristan post: | jvuk5 (06.02.2012) |
![]() |
#7 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Teoretski je sve to moguce, ali praktickno zavisi od vaseg znanja i snalazljivosti kako cete to izvesti. Sto se ritmova tice, omb prima yamahine ritmove iz psr serije, sto znaci da morate konvertirat korgov ili ketronov ritam u yamahin ritam. Sto se tice harmonije, tu cete se morat poigrat sa midi out kanalima vaseg kontrolera (odnosno klavijature) i midi in kanalima na omb.
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|