|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 31.01.2012
Mjesto: Split - Zagreb
Downloads: 607
Uploads: 1
Rekao HVALA: 48
Zahvalili mu 21 puta u 18 Postova
Instrumenti: Yamaha modx7+, Korg Nautilus, Yamaha Motiff ES
Interesi: Glazba, glazba , glazba...
![]() |
![]()
kac, kako nema, ima te midi out kanale.... provjeri ponovno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Mladjo, nista vise nemam da dodam, sve si rekao, ne bih bolje ni sam napisao. Samo jos da kazem u zavisnosti koji cete soft sampler koristiti treba vam taj format semplova, Mladen je naveo da za Vsampler (inace po meni jedan od najlaksih soft samplera) idu semplovi u formatu .sf2, dok za neki drugi sampler mora drugi format. Program awave studio je jedan od najboljih konvertera semplova i verujem da cete sa njim moci iskonvertovati sta vam treba... Inace na program OMB se moze uvesti i vise soft samplera odjednom i radice bez problema (ako imate jak komp), a po istom principu mogu da se uvode i jos neki programi za obradu i reprodukciju zvuka (kao sto je npr. NI FM8) itd itd... Sto se tice cubase, ne bih znao reci posto nikada s njim nisam radio. Sve u svemu OMB je jedan jako zahvalan program za live sviranje preko PC-ja, samo kad se covek malo pozabavi njime, i sredi ga kako njemu odgovara.
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 24.10.2008
Mjesto: Varaždin
Downloads: 97
Uploads: 3
Rekao HVALA: 28
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg pa3x
![]() |
![]()
Dragi moji kolege ako sam dobro shvatio taj program OMB može da glumi arangera ?
Može li se ubacit recimo gotovi ritmovi unutra od klavijatura tipa ketron, korg itd? I može li se preko midi kabla dobit da kad na klavijaturi pritisneš harmu da ti ta i svira, kao na pravom arangeru ? novi sam u tome pa zato pitam ! Hvala, pozdrav !!?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
moze, sve sto moze i aranger to moze i on....
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Arter za ovaj koristan post: | jvuk5 (06.02.2012) |
![]() |
#5 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Teoretski je sve to moguce, ali praktickno zavisi od vaseg znanja i snalazljivosti kako cete to izvesti. Sto se ritmova tice, omb prima yamahine ritmove iz psr serije, sto znaci da morate konvertirat korgov ili ketronov ritam u yamahin ritam. Sto se tice harmonije, tu cete se morat poigrat sa midi out kanalima vaseg kontrolera (odnosno klavijature) i midi in kanalima na omb.
![]() |
#6 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
instalirao sam hyper sonic i vsamler 3... u OMB u midi out, oznacim sve tri postavke, stavim driver ASIO, i tamo di je odabir stavim prva dva vsampler ostale hypersonic.... i nakon toga uopce ne cujem zvuk... :/
i jos nesto, kada to namisnin....jel stylove stavljan u omb ili u neki od ta dva vst-a? i cemu oni tocno sluze? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 24.10.2008
Mjesto: Varaždin
Downloads: 97
Uploads: 3
Rekao HVALA: 28
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg pa3x
![]() |
![]()
Mene zanima samo arangerski dio, pošto imam korg m3, i tu imam sve što mi treba od seplova .
Razmišljao sam da stavim OMB u laptop i fino na jednu midi kljavu stavim si ritam . Želja mi je ketron audya ili korg pa3x ali sam malo suh s lovom a i kad ću da si to vratim . Koja je konfiguracija dovoljnja da mi radi Omb bez greške ? Dakle planiram na laptop staviti program ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva