Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mixeri

Mixeri Sve o miksetama

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 13.02.2012, 03:58   #1
rrahmanjinov
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 07.02.2012
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
rrahmanjinov ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Tranzit, zar nije to malo preskupo (2500-3000 eura) za Behringer x32 s' obzirom da za taj novac postoji MIDAS,a cini mi se i za manje GB Soudcraft (mada na njemu nisam radio ali sam cuo sve najbolje), jeste da su analogni ali ih mnogi smatraju samim vrhom (posebno MIDAS). I ne nerviraj se toliko oko podele pojedinaca na mix. za narodnjake i zabavnjake, to je nesto sto mora da postoji (previse bi bilo monotono bez njih) :-)
Burli je dobar sa ovim stelovanjem "na koliko sati" :-). Sto se tice digitalnih miksera plasi me to sto se najcesce pominju u vezi snimanja zvuka, povezivanja na komp i sl. dok nekako vrlo malo mogu da nadjem iskustva sa zivih svirki, tj. onoga sto mi radimo. Kada bi ih bilo vise pa poneti i jedan i drugi mix na svirku i najrealnije uporediti. Ovako samo mozemo citati brojeve, mogucnosti na papiru koje skoro uvek izgleaju skoro idealno (kao i kampanje i programi politickih stranaka) , kad ono posle izbora miksera (ili politicke stranke) ni iz jednog niti iz drugog realno ne izlazi ni blizu onoga sto pise u performansama :-) i sta onda....trudimo se da cujemo ono cega nema...
Burli, gde mogu da vidim taj oglas za DDX? Kad bi to bilo dosta jeftinije kupio bih ga za kucu i za poredjenje sa analognim, a i za proucavanje,da imam na cemu da naucim nesto.
rrahmanjinov je offline   Reply With Quote
Star 13.02.2012, 04:23   #2
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od rrahmanjinov Pokaži Post
Tranzit, zar nije to malo preskupo (2500-3000 eura) za Behringer x32 s' obzirom da za taj novac postoji MIDAS,a cini mi se i za manje GB Soudcraft (mada na njemu nisam radio ali sam cuo sve najbolje), jeste da su analogni ali ih mnogi smatraju samim vrhom (posebno MIDAS).
Ta cijena ce uskoro biti najvjerovatnije nesto niza (tipujem na nekih 2.300 eura), a da je puno, puno je, mada se mora reci da se Behringer tu dosta potrudio. Midasa sumnjam da ces naci za taj novac jer je trenutno najpovoljniji Venice F-16 oko 3.500 eura pa ce to biti oko 1000 eura vise za duplo manje kanala. Da se ne zavaravas, ovi Midas mikseri nisu cisti analogni vec hibridni to jest kombinacija analogije i digitale gdje ova druga zauzima pozamasan dio. Ipak bih na tvom mjestu prvo testirao X32, mislim da ces se iznenaditi.

Promijenjeno od tranzit (13.02.2012 u 04:25 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 13.02.2012, 19:40   #3
rrahmanjinov
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 07.02.2012
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
rrahmanjinov ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od tranzit Pokaži Post
Ta cijena ce uskoro biti najvjerovatnije nesto niza (tipujem na nekih 2.300 eura), a da je puno, puno je, mada se mora reci da se Behringer tu dosta potrudio. Midasa sumnjam da ces naci za taj novac jer je trenutno najpovoljniji Venice F-16 oko 3.500 eura pa ce to biti oko 1000 eura vise za duplo manje kanala. Da se ne zavaravas, ovi Midas mikseri nisu cisti analogni vec hibridni to jest kombinacija analogije i digitale gdje ova druga zauzima pozamasan dio. Ipak bih na tvom mjestu prvo testirao X32, mislim da ces se iznenaditi.
Ma mislio sam na cenu polovnih Midasa (Midas venice 240 valjda bese).Sto se tice X32 , problem je taj sto ga nemam gde testirati,a iskreno ne bih smeo dati toliki novac tek tako. Ne znam da li je pametno kupiti za relativno mali novac Behringer DDx1632 i nositi ga ka uvod u digitaliju uz trenutni analogni miks koji koristim Allen&Heath ZED428 (i efekt proc. Lexicon MX300) i na taj nacin ih direktno probati i eksperimentisati na svirkama, pa onda skroz preci na nesto ozbiljnije digitalno....

Pitanje i za Tranzita i za Sinisu jer vidim da iza vas stoji bogato iskustvo:
malopre sam pomenuo na cemu radi moja grupa (A&H ZED 428,Lexicon MX300),mozete li mi reci sta mogu da ocekujem u kvalitetu,cistoti tona ukoliko bih recimo koristio Yamahu 01v96 ili mozda taj Presouns koji pominjete ( da li bi dobio bolji,kvalitetniji izlazni zvuk) i koja je razlika u kvalitetu po vama izmedju 01v96 i Presouns-a ili sta jos bolje kupiti do 2000 eura od digitalnog?

Znam da mnogo pitam i izvinjavam se ako smaram
rrahmanjinov je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 11:19

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije