Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 24.02.2012, 18:21   #1
mrkic
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 17.01.2010
Mjesto: Krusevac
Downloads: 206
Uploads: 4
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: Korg Pa600
mrkic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
mrkic pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

@nesaband

nismo se izgleda razumeli dobro Neso. Mislio sam da nema posebno dugme za sinhro start a posebno za sinhro stop. U sustini na klavijaturi nema sinhro stop ali je Morison objasnio kako se dobija. Ja sam navikao da budu posbno ti dugmici ali moze i ovako. Imao sam odvojene te dugmice jos od E 96. Samo je stvar navike.
mrkic je offline   Reply With Quote
Star 24.02.2012, 19:43   #2
sinisa
Kao kod kuće

sinisa's Avatar

Registrovan/a dana: 09.03.2005
Godina: 45
Downloads: 3144
Uploads: 10
Rekao HVALA: 74
Zahvalili mu 117 puta u 106 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
sinisa ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
sinisa pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

@nesaband
Nema tu sta da se pojasni mnogo. Svi user programi se prebace u music assistant i svakom user programu dodas IME( naziv pesem),izvodjaca i recimo koji je ritma ili nebitno bilo sta drugo. Po stranici MA na e80 imas 12 pesam stranice mozes da listas tockicem ili preko touchscreen.
Lista moze da bude slozena po nazivu pesme od A do Z,po pevacima i po ritmovima ili sta god ispises savim nebitno. Te tri opcije su uvek dostupne na ekranu kao sto vidis na slici,a imas i opciju finder. Broj mesta nije ogranicen na E80,a na BK5 ako se ne varam sveden je na 500.

Sad koliko sam video po slikama MA nije isti kao na e80 i koji su nacini pretrage neznam tacno.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg WP_000091.jpg (98,1 KB, 46x skinuto)
Highslide JS
sinisa je offline   Reply With Quote
Star 24.02.2012, 20:01   #3
Morison
Ovaj baš voli da kuca

Morison's Avatar

Registrovan/a dana: 08.02.2006
Mjesto: Svilajnac
Godina: 50
Downloads: 429
Uploads: 11
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 207 puta u 137 Postova
Instrumenti: Roland Arrangers / Roland Fr-4x
Morison befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ne, na Bk5 postoje Performance List-e koje mogu da sadrze do 999 programa. Naravno, mozes snimati koliko god hoces lista (pa puta 999). Na primer, mozes napraviti listu za tezgu, za zabavnjake, za strane pesme, za programsko vece....
Svaki od tih 999 usera nazoves kako zelis a sadrzi celu postavku user programa kao i na E80. Vrlo slicno kao na E80 ali ipak prakticnije sto mozes da imas vise lista do kojih se vrlo brzo i jednostavno dolazi.
Morison je offline   Reply With Quote
Star 24.02.2012, 20:22   #4
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ovo sa listama je super ali mene najvise brine Lock taster za ritam.Dakle moram da zadrzim bilo koji od tastera koji biraju ritmove?Po meni to je nepotrebno gubljenje vremena pogotovu imajuci u vidu da vas pogresno doziran dodir tastera moze odvesti u ..... da ne kazem gde!
p.s.I to svaki put kad zakljucavate ritam.

Promijenjeno od Boban010 (24.02.2012 u 20:23 sati)
Boban010 je offline   Reply With Quote
Star 24.02.2012, 20:46   #5
sinisa
Kao kod kuće

sinisa's Avatar

Registrovan/a dana: 09.03.2005
Godina: 45
Downloads: 3144
Uploads: 10
Rekao HVALA: 74
Zahvalili mu 117 puta u 106 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
sinisa ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
sinisa pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Na rolandovom sajtu pise pod performanse list Over 500 “Music Assistant” memories na internoj memoriji,a na usb nije ogranicen broj.
Pa dalje Performance memories per List Max. 999

Jel mi te Performance memories dodje isto kao i user programs na e80?
Na e80 isto mozes da napravis liste user programa recimo zabavne,narodne itd ali je ogranicen na 144 mesta po listi.
sinisa je offline   Reply With Quote
Star 24.02.2012, 21:32   #6
Zlatek
Ovaj baš voli da kuca

Zlatek's Avatar

Registrovan/a dana: 17.07.2008
Mjesto: Ljubljana,Varaždin, tu i tamo,posvud pomalo
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 52 puta u 46 Postova
Instrumenti: Wersi Ikarus X1, Roland Fantom G6 , CME UF50
Zlatek befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@sinisa
Performance memories je isto kao i user programs na E80.Istina je da je E80 ograničen na 144 mjesta po listi, ali zato možeš stvari pohraniti u Music Assistant koji nema ograničenja sa brojem mjesta.
Star 24.02.2012, 21:56   #7
Morison
Ovaj baš voli da kuca

Morison's Avatar

Registrovan/a dana: 08.02.2006
Mjesto: Svilajnac
Godina: 50
Downloads: 429
Uploads: 11
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 207 puta u 137 Postova
Instrumenti: Roland Arrangers / Roland Fr-4x
Morison befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Boki,
princip zakljucavanja je nikad bolji!
Pritiskom na bilo koji taster ritam sekcija ulazis u tu sekciju ritmova ali se ritam nece promeniti dok ne izaberes ritam (tockicem) i ne potvrdis tasterom ENTER.
Za zakljucavanje ritma se zadrzi taster (u bilo kojem meniju da si) na mozda i manje od jedne sekunde!! Vrlo brzo! Na ekranu se pojavi STYLE i katanac (zakljucan ili otkljucan). Na glavnom ekranu imas pregled sta je zakljucano a sta ne.
Znas vec da na isti princip zakljucavas i tempo i boju....
Sinisa
Interne performance su nepromenjive fabricke. User performance se mogu snimati iskljucivo na usb stick.
Ovde su samo drugacije nazvali ali liste su ustvari user programi spakovani u jednu listu. Umesto da imas neke kategorije (tipa izvodjac i slicno) ovde su dali mogucnost da pakujes vise lista i da po tome organizujes sve.
Dalje...Za biranje usera mozes da udjes u performance list spisak i da
1) vrtis tockicem do odredjene performance (usera), enter da potvrdis ili
2)stisnes NUMERIC taster; tasteri za biranje boja postaju numericki; kucas na primer 12 i enter i on ce pozvati user pod rednim brojem 12 u toj listi! Vrlo bitno ako na primer imas dosta usera u listi pa da ne bi vrteo...jednostavno otkucas 454 i enter i eto ga cetrstopedescetvrti user
Dodato:
Da dodam da istim principom se numerickim tasterom mogu birati i boje i ritmovi. na primer, potrebno je prvo uci u sekciju za ritmove, zatim numeric taster, otkucas broj fabrickog ritma i enter.

Promijenjeno od Morison (24.02.2012 u 22:00 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Morison je offline   Reply With Quote
Star 24.02.2012, 22:28   #8
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ne znam,cini mi se da cu svo vreme razmisljati o tome kako ti tasteri imaju i drugu funkciju...
Ajd vidi molim te koja je procedura za pozivanje ritmova sa USB-a.Recimo nalazim se u meniju jedne liste performansi i sad hocu da pozovem neki ritam sa usb-a,pa da se opet vratim u tu listu.
Kod EXR E2 sam imao 8 boja uz svaki ritam,kod GW8 uz pomoc favorita 10 plus jednu One touch a sad kod BK5 "samo" 4 OTS.Mislim da je to malo u odnosu na prethodne modele...
E da i interesuje me kad pritisnem Uper2 da li to iskljucuje Uper1?
p.s.Logicno bi bilo da kljava bude BK7 a ne BK5,da li to znaci da se ubrzo ocekuje model bez zvucnika i sa vise funkcijskih tastera?
Boban010 je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:13

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije