|
|
|
||||||
| Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
| Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Stvarno kod kuće
|
To mi smeta kod yamahe ...
Nesto napravim,otvori se nova nepoznanica .I tako stalno . Na kraju nije problem na ovaj ili onaj način ubaciti mega bas ,(ja ne idem dalje od toga ) . Zbog tih sysex podataka taj bas opet ne zvuči kao u nekom stylu gdje je imao karakterističan sound . Sad bih valjda trebao i o tome da učim nešto i pitam ![]() A harmoniku sam neki dan probao ,mogu odsvirati samo "ide tito preko romanije" bez greške ... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ovaj baš voli da kuca
|
Pa mogli bi malo da produbimo temu kad smo već poterali priču... Ima tu dosta prostora za istraživanje kada su u pitanju SysEx u ritmovima.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
Samo udrite s pitanjima... pa da "produbimo".
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 15.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.833 puta u 1.364 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
Evo, ja ću prvi. Linkam post gdje sam to već pitao pa je skoro otišlo u zaborav. Sam nisam našao rješenje.
Ili kraća verzija. Kako najjednostavnije pomoću XGworksa izvući sysex kontrolu za samo jednu karakteristiku nekog zvuka? Recimo da se radi o pitch-u doboša. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Banovan!
![]() |
Ne moras ti to da izvlacis iz XG worksa to imas fino popisano u manualima Yamahinih instrumenata po XG standardu. Ako bas hoces iz XG worksa onda otidji u XG editor pa na Drums pomjeri Pitch dobosa za malo i upisi ga na traku (imas za to komandu, mislim da je crvena strijelica na dole). Idi na tu traku i vidjeces upisanu sysex komandu za Pitch dobosa. Zadnja dva broja su vrijednost (hexadecimalna). Sve gotovo za par sekundi.
Promijenjeno od tranzit (28.02.2012 u 02:31 sati) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 15.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.833 puta u 1.364 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
Ako sysex vrijednost dodajem pomoću manuala ili generatora poput SysEditor-a onda radim "na slijepo". Kada radim sa XGW onda mogu i čuti kako zvuči promjena i zato mi je ovo bitno.
Da, kada u XGworks promjenu pohranjujem s funkcijom Insert XG parametar (f10) onda mi izbaci cijeli niz sysex controla. I one koje su inicijalno postavljene. Mene treba parametar za jednu promjenu, a ne i ostale defaultne postavke cijele baterije bubnja. Ma dobro, može se i ručno unijeti niz ali to mi je malo ..... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Banovan!
![]() |
Ne, ne... mozes da snimis samo jednu promjenu, recimo u toku snimanja trake, nebitno na kom mjestu. Pronadjes tu promjenu i imas sysex komandu.
|
|
|
|
| Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | casper (28.02.2012) |
![]() |
| Favoriti |
| Oznake |
| yamaha |
| Alati tema | |
| Display Modes | |
|
|