|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ima i PA2X te gitare ama ima i onaj GW-8 sto ti ga pomenuh. Sta god izaberes od toga neces se pokajati, sitne razlike koje zivot znace.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Tyros 2 ko ga pljuje il ga nije sviro il nema iskustva...Tyrosa nisam mogo smisliti al kad sam slušo kako može da zvuči povuko sam mišljenje,dakle iz njega se mogu praviti čuda,i kad ga uštimaš na razglasu zaboravite taj plastični zvuk kojeg ljudi pominju...Ali ipak mi leži zvuk Korga i nemogu da ga se zasitim...Drug Pa2xPro ti je odlična odluka ja ga posedujem već 4 il 5 godina (ne sjećam se više prvi sam ga imo kod nas),i do danas ga ni u jednom trenutku nisam poželio zamjenjati...Dakle onih 128MB RAM-a je i previše za naše potrebe a imam bukvalno svega i svačega u njemu,tipke vrunske-ubilo se za treniranje trilera,dakle klaviatura TIP-TOP...Oko sviranja bez solo klaviature-nebi puno zalazio,ja lično NEBI nikad mogo svirati samo sa aranžerom...Dakle ne može meni Pa2xPro ponuditi ono što mi nudi Extreeme sa Moss-om ili bez njega.Dakle neki odlično rade bez solo klaviature i imaju tonu vrhunskih boja,al kad godinama navikneš na 2 sintha,ostane ti to u krvi...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
evo ljudi da vam se javim da sam danas uzo pa2x,napisao sam i u "ajde da se hvalimo",al ajd da zapecatim i moju temu ,pa evo pisem vam i ovde
![]() ![]() Promijenjeno od Milan$ (03.03.2012 u 01:52 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 12.02.2012
Downloads: 0
Uploads: 6
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 3 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Evo ja cu biti kratak ja bi se odlucio samo na Korg PAX2 jer na njoj imas sve bolje ritmovi izlaze u svakom slucaju zvuci prirodnije, a i solo je daleko bolji od Korg le!
Zato ima volumen papa i odvojis solo i na nozi lagano rekulises jacino! Lakse je na jednoj svirati nego na dvije! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kao kod kuće
|
![]()
Cestitam kolega neka te dobro sluzi PA2x dok ne dodje Tyros 3. Ja sam ti predlozio Tyros + Le jer si i dosada svirao na dve i ko kaze da je lakse na jednu taj verovatno nije probao da radi sa dve. Pored toga vec smo razgovarali o tome da treba proci kroz sve marke pa vratiti se na onu sto ti najvise odgovara.Ja sam dugo radio sa VA3 + Yamahom MO6 i danas mi stalno nedostaje druga klavijatura kad sviram. Ne zbog boja ili nesto slicno,daleko bolje zvuci E80 nego Va+MO6 vec iz navike jer uvek sledeca boja mi je bila na drugoj klavijaturi nije bilo potreba za prebacivanjem... Navika je cudo.
![]() Imam jednu primedbu na vecinu ovih clanova ovde koji su sudjelovali u raspravi dali jedno ili drugo i reci cu samo ovo.... Ne mozete da ocenjujete koja bolje zvuci,na kojoj bolje izlaze ritmovi i slicne gluposti da ne govorim o sempleru i da je recimo PA2x zvucno bolji za solo od LE. Sve to na osnovu snimaka sa Youtube i slicnih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
hvala kolega Sinisa....inace salzem se da je daleko lakse raditi sa dve klavijature,nego s jednom...kad sam sa dve,na jednoj mi je uvek spremna boja za forspil,a na drugoj neki strings,brass,kontra i slicno za pratnju,ili po potrebi neka druga boja u zavisnosti od pesme..s jednom kad je uvek moram da se jurim po sts i po performansama izmedju strofa i forspila..tako da se definitivno slazemo da je daleko lakse sa 2 klavijature..tyrosa 2 sam hteo,ali ako pogledas oglase ne mozes naci ama bas nijedan,makar i po vecoj ceni,a da vec nije izguljen kod prelaza i kod bendera...a tyrosa 3 jednostavno nisam mogao da nadjem da kupim..bio je samo jedan,ali sa slicnim simtomima kao sto rekoh za tyrosa 2
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 07.11.2011
Mjesto: Šumadija
Downloads: 102
Uploads: 11
Rekao HVALA: 34
Zahvalili mu 9 puta u 9 Postova
Instrumenti: Korg pa1x & Triton Classic
Interesi: folk, BMW, zene
![]() |
![]()
obje su to vrhunske klavijature, ali slazem se sa kolegama koji kazu da tyros ima "plasticni zvuk" to se meni osobno uopce ne dopada, al zato je nekima taj zvuk bolji, sve stvar ukusa!
ali da napomenem jos jednu tocku: 2. klavijature ces uvijek moci bolje prodat, le i pa1x, tyros 2 dotakli svoje dno, pa2x je jos dosta skup, cjena ce mu naravno jos dosta past! ako te nije briga za pare, uzeo bi pa2x jer imas sve na jednom mjestu ![]() Dodato: al eto, mozda ti se pa2x toliko dopadne da zaboravis na tyros 3! ![]() Promijenjeno od brajo456 (23.04.2012 u 16:32 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Stvarno kod kuće
|
![]() Citat:
![]() brajo , i ostali ... ja se šalim još od ovoga posta . E sad ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
i ja se opredeljujem za korg pa2x jer na njemu možeš da središ solo boje mnogo kvalitetnije nego na LE, i aranžer mnogo LAKŠE nego na tyrosu 2. A cenovno te isto izađe, a nosiš samo jednu klavijaturu.
||
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|