|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
![]() |
![]()
daj nam nabroji alate koji su raspolozeni kad dodjes svirat u klub i gazda pocne pricat kako ima najbolji razglas u zemlji,a ono visi fixirano pola beringera pola pravljenih kutija,i bas binovi dabome stoje unutar drvene bine,a mixer takodje beringer,sta tad kaze nauka,spakuj se i idi kuci,ti si druze profulo temu,ovdje ljude zanima kako na obicnoj opremi pokusat malo izbjec mikrofonije,kojim alatom bi ti izbjegao mikrofoniju,momak
|
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Hahahahaa... pa jesi li ti muzicar ili konobar ? To tebi gazda namece svoj PA i ne da ama bas nista da dodas ili hoce da ubije ako se sta doda ili popravi... ? A sta ako dodjes u objekat a "gazda" postavio par megafona pa na njima treba svirati... ha... ? 'Ajd da se uozbiljimo malo, nije ovo obdaniste. I.. da se ne varas... nauka ima odgovor za svaki iole upotrebljiv setup, koji ce izvuci najbolje sto je moguce iz postojeceg. Nikakvu temu ja nisam "profulio" nego ti ocigledno ne razumijes o cemu pisem (a sto su osnove ovog posla uopste), pa zato i nema smisla da ti nabrajam alate i postupke koji se upotrebljavaju za "lijecenje" problema pod imenom mikrofonija, bojim se da neces htjeti da shvatis i da te ni to nece ubijediti jer rece ti da te nijedna nauka ne moze ubijediti.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
![]() |
![]()
ja sad idem radit a ti nastavi po planu i programu,ja sam placen isto vozio ne vozio opremu a da ju ja vozikam o svom trosku danas u holandiju sutra u njemacku prekosutra italiju,ne pada mi na pamet,svako moze isprobat na svom mixeru ima li ovo veze sa mikrofonijom ili moze vjerovat tranzitu i nauci i rec ne moze to pomoc heh odo ja za poslom
|
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
![]() |
![]()
Dobro je momak, ti bas uporan... nego ajde ti za poslom... vozi... pusti i nauku i mene.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
Na tvom mestu ja bih napisao: "izvinjavam se, mislio sam na vokalne mikrofone"..ali ti si napisao to sto si napisao i kad procita neko koji nije dovoljno upucen pomisli da na svakom mikrofonu treba LoCut da bude ukljucen.
Drugo pitanje...pretpostavljam da ne znas, inace bih i dobio odgovor. Uopste nije tesko spojiti "nauku", tj primeniti nauku u praksi,ali za toga treba pre nego sto postavis ruke na mikseru,da ti preko ledja prodje nekoliko tona kutija,miksera,pojacala,trusseva i sl...
#6 |
Banovan!
![]() |
![]()
Momak, previse sebi uzimas prava a ocigledno je da pokusavas da nadjes dlaku ui jajetu (mozda bi bilo dobro da potrazis obrnuto i u mnozini) i da ne zamajavas ove ljude totalno suvisnim komentarima koji nemaju blage veze sa temom. Ne pokusavaj da se profiliras na meni jer tu su i mnogi daleko iskusniji otupili zube.
Sto se tice mog odgovora u vezi sa Low Cutom on je uslijedio kao direktan odgovor mr eku pa je trebalo malo pazllivije da pratis sve to da bi shvatio znacenje a cini se da ti nije poznato da mr eko koristi mikrofone samo za vokale. Kako vidis, sasvim nepotreban "corak" koji si ispucao bez veze. Sto se tice Funkcije Level Fadera, opet ti ponavljam da sam to napisao vrlo konkretno ama izgleda da imas poteskoca sa citanjem, pa da ti citiram sebe iz jednog od tih postova: "...s tim sto je Gain zaduzen za regulisanje ulaznog signala u predpojacalo a Level za regulisanje signala koji je opterecen EQom i efektima (ukoliko su definisani kao post fader)...". Ko ima imalo pojma sa svim ovim, sasvim mu je jasno sta regulise Level Fader. Ne diskutuj o mom znanju jer ja o tvom nisam izgubio ni jednu jedinu rijec, niti me uopste interesuje, dovoljno mi govori sve to sto pises a svoje misljenje o tome zadrzavam za sebe. A tek radi tvoje informacije a na tvoju opasku o nekakvim tonama miksera i ostale opreme, na tim mikserima i ostaloj perferiji sam proveo taman toliko koliko ti zivis. Mislim da nema nikakve potrebe za daljiom diskusijom. Potpuno su mi jasne tvoje namjere. Promijenjeno od tranzit (06.03.2012 u 19:05 sati) |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
Tvoje misljenje o mojoj kompetenciji me stvarno ne zanima...tvoj osnovni problem je sto u najmanje 90% slucajeva,se nisi (fizicki) susreo sa PA-opremom o kojoj govoris i polemises..po meni je takvo pisanje bez ikakvog morala i etike a o znanju i da ne govorim.
Eto ja sam bio iskren i napisao bez dlake na jeziku i najradie bih ovde stavio tacku... Hvala
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|