|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 682
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ovakve rasprave stalno gledam na drugim temama, te zbog dokazivanja "ciji je veci" teme ne samo da gube svoj smisao, nego i normalni clanovi koji ovdje hoce nesto naucit bivaju otjerani sa foruma zbog ovakvog nacina komunikacije medju clanovima. Cisto zbog dobre volje nas iz administracije dopustamo rasprave uz nadu da ce bit izreceni konkretni argumenti oko neke stvari, ali to ocito nije slucaj na vec par tema. Zbog toga dobivamo prigovore da smo postali previse blagi. Vjerujte da to nije tako i da ce onaj ko misli da se sprda sa ovim forumom biti kaznjen na odgovarajuci nacin.
Aleksandre. Koliko znam ti si akademski obrazovan covjek, koliko se sjecam inzenjer si. Znam koliko si ljudi pomogao na forumu i koliko znas. Od tebe stvarno nisam ocekivao da se na ovakav nacin raspravljas s nekim. Price tipa ja sam pretovario ovoliko i onoliko opreme preko ledja, te ti nemas pojma o PA sistemima zaista ne dolice ni tvom znanju ni obrazovanju. Nekorektno od tebe zaista... Marjane, vi ste covjek koji na ovom forumu ima najmanje prava da se javlja i bude u svakom loncu poklopac. Kod nas ste ispucali sve kredite i svo povjerenje. Od vas sam na ovom forumu samo vidio vrijedjanje i provociranje, a najmanje argumenata. Kad ste naseg clana nazvali kretenom, sve mi je postalo jasno, a sad jos i provocirate i potpirujete vatre ovdje. Samo da znate da vam sljedeci takav postupak nosi vec dobro znate sta i to je to. Ako ne bude konstruktivne rasprave ovo ode u lock.
I'm the one who knocks... Promijenjeno od Dell (07.03.2012 u 01:24 sati) |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Jako zanimljivo kolega Dell...analiza mog pisanja ti je vrlo emotivna.
Komunikacija izmedju mene i tranzita je napromenjena od kad sam prisutan na forumu! Zasto nisi tad reagovao a reagujes sad, to ostavljam tebi... Imas potpunu administrativnu moc da reagujes na sve sto sam napisao i svakako ako se kosi sa pravilnikom foruma,molio bih te da to i upotrebis...nisam ja vrsta "zasticenih zivotinja". Stojim iza toga sta sam napisao, ne bih hteo da se ponavljam posto smatram da je svaka komunikacija sa gore navedenog lica bezuspesna. Pozdrav P.S. Postavlja se pitanje...Kada procenjujete uspesnost svog obrazovanja? Onog dana kad vam dodele diplomu ili se efikasnost obrazovanja meri tokom provelih godina uz svoj posao? Toliko oko nosenje opreme preko ledja...nisam mislio na fizicki rad nego pre svega edukativni. Biti obrazovan znaci pre svega imati i obraz.. Bog nam je dao desnu nogu i levu nogu. Nije nam dao dobru nogu i pogresnu nogu. Ljudi napreduju tako sto prvo pogrese krenuvsi desno, a potom pogrese krenuvsi levo. Ljudi koji misle da moraju da budu uvek u pravu su poput ljudi koji koracaju samo desnom nogom. Misle da napreduju, ali se zapravo samo krecu u krug.
#3 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 682
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Mogao sam ja to uradit i u birokratskom maniru, ali nisam. Mislio sam da cu na ovaj taj nacin doprijet to tebe, ocito sam se prevario... A ti opet krenuo o onome sto nije tema.
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Dell druze,ponavljam,samo po pravilniku i uzivaj...pravilnik foruma vazi za sve nas.
Pozz
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 07.06.2010
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 18 puta u 15 Postova
![]() |
![]()
Drage kolege-ova tema i njen tok me malo podsecaju na jako slicnu temu vezanu za gain na drugom(ali jako slicnom po imenu)forumu-gde je moderator iskljucivo tvrdio da su zakoni u elektro akustici(ali tumaceni kako njemu odgovara-bez obzira na demante iz literature ozbiljnih svetskih skola u ovom domenu)nepromenjljivi i svevisnji-nije to neistina-nauka je osnov svega-ali kako ce je ko i sa kakvim efektom koristiti je sasvim promenjljiva konstanta i ljudi treba da je primenjuju prema svojim potrebama i mogucnostima-uostalom zemlja bi i dalje bila smatrana za ravnu plocu da nije bilo istrazivaca...Ja licno mogu reci da se ni tada a ni sada neslazem sa tezom da treba gain podesavati automatski do 0 db(ili na max pre picka kako pojedini tvrde)jer razliciti instumenti ili njihovi delovi sviraju u razlicitim frekventnim opsezima pa onda i njihovi nivoi zvuka su razliciti(na primer kontra cinela ili overhead kod bubnja i sam dobos ili bas bubanj)ali i vrsta mic-dali je condenzator ili dinamicki ce uticati na jacinu samog ulaznog signala-sve u svemu da skratim pricu-uzrocno posledicna veza izmedju gain-a i sibera na kanalu je svima jasna-kod kondenzatorskih mic u vecini slucajeva manji gain dozvoljava opustenije koriscenje sibera kanala i smanjuje mogucnost mikrofonije na istom nivou izlanog signala iz kanala posle sibera nego obrnuto-gain do nule a siber na niskoj poziciji-to mi se pokazalo u praksi mnogo puta-mozda u studiju to nema velikog uticaja ali za live itekako ima-naravno u granicama normale-tu jednostavno nemogu odstupiti ma kakav zakon govorio drugacije.Naravno da strucnost nijednog od kolega nedovodim u pitanje,ali Aleksandar 72 je u pravu kada potencira da je i praksa jednako bitan deo uspeha u nekom poslu kao i teorija.Napominjem da bez pravog grafickog ili mulltiparam.eq(ili antifidbek uredjajima) nemoze da se suzbije mic.ozbiljnije a bez toga jedina opcija je da se pomeri razglas dalje ili smanji nivo samog mic-dali na gain-u ili siberu probajte pa odlucite sami.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
I sto ti sada pokreces ponovo nesto sto nema smisla ? Sve je vec receno i nemas potrebe da ponavljas da se ti slazes ili ne slazes. To je tvoje pravo koje nece niko da oduzme a sto ti tumacis nauku onako kako to tebi odgovara to je iskljucivo tvoja stvar. Postoje zakoni u audio tehnici a da li ces ih se ti drzati ili neces i na koji nacin to je ostavljeno tebi. Kako treba podesavati Gain je nadugacko diskutovano a ovaj tvoj post ne sluzi nicemu drugom nego do potpaljivanju strasti da bi se ova tema ponovo pretvorila u nezgodne rasprave. Neka ljudi sami izaberu kako ce to raditi, dovoljno je napisano. Toliko je ocigledno cemu je namijenjen ovaj tvoj post da je vec iritantno i smijesno u isto vrijeme.
Promijenjeno od tranzit (12.03.2012 u 20:48 sati) |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
![]() |
![]()
bravo sinisa i meni je pomoglo nekoliko puta,ko nece ne mora,nek se drzi zakona :-)
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|