|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 08.04.2009
Mjesto: Tuzla
Downloads: 1848
Uploads: 26
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 37 puta u 35 Postova
Instrumenti: Korg Pa1x,2x,Triton Extreme
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
mikroprekidac kad ode,onda je osjetljivo kad diras,ali je bolje za plastiku odnosno taster,bice dugotrajniji,i sacuvan od lomova,kod mene je otisao mikroprekidac upravo na exit,i ne puca kad pretisnem vec je fakticki kao na dodir,i radi tako vec 4 mjeseca,po meni je vako bolje,mikroprekidac se da napravit da se ne kupuje,samo sto to mora radit onaj ko zna oko elektronike jer unutra je mala oprugica osjetljiva,i vremenom pukne,a sto se tice tastera samog mijenjanja covjek to sam sebi moze zamijenit,da ne gomilamo temu i rasprave,covjeku trebamo pomoc da uradi to a ne da mu nabijamo cijene i od toga nista eto toliko.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kao kod kuće
|
![]()
Mikroprekidaci tacnije mikro tasteri kostaju 40-60 din po komadu.
Zamena je obicno 1000 din do 5 komada,najveci posao je doci do tastera. Ne znam samo otkud ljudima ideja da se tip tastera kao sto se koriste na klavijaturama popravljaju. Ti verovatno ga u zivotu nisu videli. Evo slike kako ga mi zovemo mikroprekidaca koji se koriste na klav. pa recite ko to popravlja..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kao kod kuće
|
![]()
Druga stvar je kad je rec o ovim tasterima koji spadaju isto u mikro ali oni se ne koriste na klav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ko ne zna sa lemilicom da radi neka ne radi sam nikako...ne vežbajte na klavijaturi da ne sjebete štampu
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Downloads: 3620
Uploads: 9
Rekao HVALA: 152
Zahvalili mu 27 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil K2661 Roland XP10 Yamaha V50
![]() |
![]()
Hvala Vam puno,jutros sam odneo klavijaturu na servis.Videcemo koliko ce da kosta.Hvala jos jednom svima.Pozdrav !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
upravo kolega,mikroprekidaci se ne mogu pravit to nisam rekao da se moze pravit,vec sam naveo,i rastavljo sam to i nema sanse da se vrati jer je sitno i ne moze fabrika je zapecatila svoje,ali takvi tasteri se mogu naci ne na samim klavijaturama,vec na starim plocama nekih starih radio kasetofona,ili na drugim uredjajima koji imaju taj prekidac,i pasu na korga,ali da se popravi mikro prekidac ili sam taster nema logike on kad pukne to baci nema tu letovanja,probo sam ja taster napravit pa nikako,zato mi je i otisao mikroprekidac,kada sam sve postavio sada je osjetljivo,nemoj se kolega sikirat,ako radi mikroprekidac,onda zamijeni sao taster i rahat si,mikroprekidac nemoze da ode tek tako,moze da ode ono sto sam naveo gore,i nema potrebe dirat,u njemu odu elementi i to je gotovo nema vise ono da pucketa kad pretisnes i to je to,nego se da taster zamijenit,ja sam tastere trazio 3 mjeseca i jedva nasao kada sam nasao covjek mi je i zacijenio i morao sam kupit,to je ono nase naglo pretiskanje i hocemo nesto na brzinu a treba sve polako ali staje tu je.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Kao kod kuće
|
![]() Citat:
Citat:
![]() Mikro p. se ne mogu naci na starim radio kasetofonima vec na ovima novije generacije,najcesce odgovaraju sa kucnih dvd plejera jer je visina glave ista. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
sinisa druze,radio kasetofoni koji ja imam u podrumu starije generacije i ima kasetu i upravo audo cd,ima upravo isti mikroprekidac,a ti ako si pametnji mikroprekidac se moze pravit,samo je tesko vratit navrtke kao sto je uradila fabrika ili trebaju sitni navrtci koji mogu u oko stati,iste debljine sve se moze napravit nema sta se ne moze pravit ako si voljan i ako se razumijes oko toga a ako ti treba i video cu snimit kako se moze pravit sve se da uradit,ja se bavim automehanikom,a taj mikroprekidac da se neda ne napravit smijesno je necemo sad ici u svadju,ja imam pa1x pa2x i objje sam rastavljo i mijenjo prekidace,dosta mi je da mi govore ne moze se pravit neznam kako je kod vas kod vas je samo novo u pitanju kod nas ne,daj meci sto imas,nemamo svi para za bacanje necu vise odgovarat covjek je odnijeo klaviajturu u servis pa cekamo odgovore izvini ako sam ti sta lose reko ali tako je.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|