|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ne da je ruzan....ne mogu da ga gledam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Znači, to je novi Pa-50. Ali opet bez samplera. Znači da je Pa-80 još uvijek bolja solucija. A cijena čak 1.500 €
![]() Po toj cijeni zaboravi da će ga itko ozbiljniji uopće kupovat. Ajde da je maximum do 1.200 € još nekako ako će gasit Pa-50 što je logično. Ali dat tolike pare i dobit Pa-50 s novim kučištom, novim ton generatorom a ostalo sve isto. Pitanje je kakva mu je tipka. Sigurno se nakon 3-4 prava kola raspada |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 26.01.2006
Downloads: 125
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
pa eto kazete da postoji u sky da se naruci. Pa nije valjda da se narucuje bez cjene da se nezna. Valjda pise prije nego sto narucis koliko treba platiti ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 04.12.2004
Mjesto: Banjaluka
Downloads: 102
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: KORG Pa500
Interesi: muzika, midi
![]() |
![]()
Informacije koje mi je diler u prodavnici muzicke opreme dao:
Ovaj model izlazi tokom januara 2008. godine. KORG je cak radio prezentaciju ove klavijature prije 2-3 mjeseca. Cijena ce mu biti manja od 1500 EUR, ali kolika tacno-ne zna se sa sigurnoscu! Mislim da ce ovaj sint biti hit, i da ce se prodavati vise nego bilo koja Pa serija do sada (ja ga prvi s nestrpljenjem ocekujem). Pozdav svim Korgovcima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kao kod kuće
|
![]()
Klavijatura je bezveze,uopste mi se ne svidja!
Najveca glupost koju je KORG uradio samo da bi uzeo novac.
![]() |
#6 |
Suludi Moderator
|
![]()
Jebes mu mater nije ni ruzan svidza mi se cak! Haman kolko sam skonto ima 128 MB sa samplove dakle to nemoze biti lose u ostalom je PA. A bolji je od pa50 sigurno dakle kako izgleda da cu ga uzet al jos ce se vidjet pojma nemam al neizgelda los.
Pozdrav,Alen! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kao kod kuće
|
![]()
Sint ne izgleda tako lose,al RAM se bas i ne spominje nesto za semplove moguce je da ni nema sampler
![]() |
#8 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 26.10.2006
Downloads: 941
Uploads: 3
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 4 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
Pa 500 , Pa 800
Keybed “Banana” Type, Single Type Display Black & White, Color Maximum Polyphony 80 voice , 120 voice The Number of Preset Style 304, 320 (Up To 544) The Number of user Style 48, 96 PCM Memory Size 64MB(16bit Linear à It equals to 128MB), 128MB(16bit Linear à It equals to 256MB) The Number of Sound 660 + 48 Drumkit , 850 + 64 Drumkit Vocal Harmony No, Yes (3 part w/REV, Delay, Comp, EQ) Digital Drawbar No, Yes Speaker System 2 Speakers 10 cm x 2 , 4 speakers10 cm x 2; 2.5 cm x 2 Amp. output 15W x 2, 22W x 2 Media SD Card , USB Flash Memory (Stick Type) Audio Out 2 Output, 4 Output Mic In No , Yes USB 1 Type B, 1 Type B + 2 Type A EC5 No, Yes Option No, VIF4, Hard Disk, User Sampling Up date Evo sporedite sami razliku PA 500 i PA 800 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
![]() |
#10 |
Banovan!
|
![]()
Drugovi!
Da vam nesto pametno kazem, a to niste jos primetili: Korg Pa 500 Je PREVISE SUPER MASINA, ima ljudi sto pricaju nesto bezveze sto jos nisu upoznali dobro tu masinu. Boje su i odlicne, a sta vrede samplovane boje bez dara? Znaci : Pravi majstor, pravi svirac.....njemu i ta pa500 posluzi kao i svaki sampler na ovome svetu! Dovoljno je imati dobre boje, original......i to je to! Ko zna zna... Sve su klavijature odlicne kad njen gazda zna da svira! Znam da ne treba biti neka losa klavijatura, ili slabija, ali...kad se vidi da je dobra, ima i dobre Konfiguracije, kao npr (RX..EDS SOUND).....znaci...pravi se sebi dobre boje, i toje to. Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
korg, pa500 |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|