|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Ketron Ne previše popularni, ali izuzetno kvalitetni aranžeri |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
Kolega @gerag da ne sviraš možda u onom restoranu "kod bake na ručak" vidim da ti piše Vranje u profilu, tamo sam bio na nekoj večeri i slušao kolegu sa audya pa da nisi to bio ti?
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 07.12.2008
Mjesto: Vranje i Beograd
Downloads: 1
Uploads: 0
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: Gitara,Aranzer i pevam
Interesi: Dobra muzika i zene
![]() |
![]() Citat:
Dodato: Citat:
Evo jedan pravi demo od Audye 5 pa sami procenite da li ima "Bugova" i ako "STUCA" dajte joj malo vode!!!Hahaha Pozdrav svima. http://www.sendspace.com/file/7otftz Promijenjeno od gerag (21.04.2012 u 17:07 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Vrlo duhovito kolega. Za Vas nemam komentara a ni recenzije. Recimo da ste isuvise pristrasni da bi ista od onoga sto bih ja kao "teoreticar", "neargumentovano" napisao. Uzgred, nema potrebe ni za kakvom ironijom jer to nije ni dobar pocetak a ni nacin na koji bi se ikakva diskusija mogla voditi.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | gerag (21.04.2012) |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 07.12.2008
Mjesto: Vranje i Beograd
Downloads: 1
Uploads: 0
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: Gitara,Aranzer i pevam
Interesi: Dobra muzika i zene
![]() |
![]()
Ta filozofija mi je jako poznata "Saslusacu svacije misljenje al priznajem samo svoje".Ja apsolutno nisam ironican niti zelim da to budem,a da sam pristrasan-JESAM i to sa razlogom jer se meni Ketron svidja vise od drugih aranzera a probao sam ih sve pre nego sam se odlucio za Audyu 5.Ne daje se toliki novac tako olako zar ne?I na kraju krajeva ja samo iznosim svoje misljenje i ne zelim da diskutujem oko toga,a recenzija meni nije potrebna jer klavijaturu vec imam i necu je menjati sigurno vec je potrebna ostalim kolegama koji su u dilemi sta mogu da ocekuju od Audye pa bi im vi kao strucnjak svojom recenzijom sigurno pomogli u tome.Ja za to nisam strucan,samo sam jedan muzicar koji se oslanja na svoje usi i znanje.A na kraju krajeva ni jedan aranzer nije savrsen,zar ne?
Sve najbolje. Dodato: I jedna informacija iz nezvanicnih krugova Ketron je trebao da izda novi update za Audya aranzere posle ovogodisnjeg Musikmesse sajma koji je bio od 21 -24 marta da bi pobolsao postojeci operativni sistem i odklonio greske kojih ima u postojecoj verziji softvera,ali im je neko na volseban nacin debelo popunio racun da ga ne bi jos objavili!!! Sta je svrha toga i ko li bi to mogao da bude???? Jos jednom pozdrav svima i kupite sebi klavijaturu koja licno vama odgovara. Promijenjeno od gerag (21.04.2012 u 18:44 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
![]() |
![]()
@gerag
Nije u pitanju nikakvo misljenje o instrumentu vec samo fakti. Nikakvu namjeru nemam da dajem bilo kakvu recenziju o Audyji, a da si pazljivije procitao taj moj post vidio bi to odmah i sam. Nemam volje da pisem duge tekstove ako bas ne moram, a taj o Bugovima kod Audyije bi bio dosta dug. Kazes da nisi ironican a i ne poznajuci me, pa i ne procitavsi bar dio od tih mojih 1400 postova, pa i ne zapazivsi skoro tri stotine zahvala koje sam dobio za pomoc ili savjet koji sam dao kolegama, nazivas me teoreticarom bez argumenata koji nece biti pozvan na izbor za mis kao clan zirija, sta god to trebalo da znaci. Meni nije jasno, mozda ce nekome biti pa ce mi razjasniti tu ironiju. Diskutujemo o instrumentu iznoseci cinjenice a u cinjenice nikada ne spada da li se nekome jedan instrument "svidja" ili ne. To je totalno nevazno kao cinjenica za ostale koji bi da steknu nekakvu sliku o instrumentu. Kazes da ne zelis da diskutujes vec samo iznosis svoje misljenje. Forum je mjesto cija je jedna od osnovnih funkcija upravo diskusija. Kazes da nisi strucan da pomognes kolegama u vezi sa Audyjom i da bih ja kao strucnjak, to svojom recenzijom o Audyji mogao. Samo jedan post ranije mi pises slijedecu recenicu: " Vas kolega Tranzit "Teoreticaru" necemo zvati kao clana zirija za izbor za mis jer vam je ukus totalno los i neargumentovano potkovan". Meni zaista nista nije jasno, ko koga , u sta i za sta. Mislim da je ipak najbolje da ne "diskutujemo" vise. @nikadvisekorg Kojeg modela ? Znas da ih ima bulumenta. Promijenjeno od tranzit (21.04.2012 u 18:49 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#7 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
Evo ja trenutno nemam nijedan aranžer i gledam sve moguće solucije za kupovinu.... niko još nije odgovorio koliko se kreće cena audya 5 nov i polovan? Ne bi se kolega složio s tobom naravno da se merak plaća ali ako isto dobiješ za manje para čemu skuplja klavijatura? Kako je implementirana kompjuterska tehnika u synth-ove (još jedna deklinacija za čuđenje) poenta je ko ima instrument koji je praktičniji, brži i sa više raspoložive i ISKORISTIVE memorije. Wav sempl na 44000 hz će da zvuči isto na svakoj. Ne računam dodavanje efekata. Znači ponovo se vraćamo na staro, šta drugo nudi audiya više od konkurencije da bi se ja kao potencijalni kupac opredeli za nju a ne npr pa3 ili t4? Direktno vuče lupove sa hdd. Koji će mi to moj, jeste lepa stvar ali kako imam "lepa iskustva" sa hdd u klavijaturama, morao bi da uvek vučem kopiju hdd-a sa sobom....
a sve to uz malo truda može da se spakuje i na aranžer sa manje memorije. Uostalom ko svira baš svaku pesmu kao original, to je već proseravanje, ja hoću da zvučin na svoj način. Da ne dužim..... dajte neki opis funkcionalnosti audiye ne samo demo snimke, ako gledamo samo to, eno onaj Sidži na yt razvalio gem wk6 od 500e... ovde sam čuo samo hvalospeve i par dobrih komentara u vezi sa bugovima u sw....
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banovan!
![]() |
![]()
Neko se pozalio da niko ne daje cijene Audyje 5. Cijena u Njemackoj, nove Audyje 5 je 3.750 eura, a koristene se krecu oko 3.000 eura. Prednosti nad aranzerima vrhunske klase ostalih konkurentnih firmi, kratko i jasno n e m a, a nedostataka... njih ima. Kao prvo i veoma bitno za sam rad na bini, komande za ritmove se nalaze po sredini klavijature direktno ispod displaya a samim tim daleko od lijeve ruke. Ovdje je Ketron pokusao da izmisli vrucu vodu i... naravno nije uspio. Maloumni konstruktor ili dizajner je potpuno zaboravio da jedan aranzer sluzi za sviranje i da muzicar koji sjedi iza njega mora da bude veoma brz. Audio loopovi su druga velika mana, ama ne sami loopovi, nego njihova upotreba koja nije osmisljena do kraja. Ketron je ovdje pokusao da kopira funkcionalnost zestokih VST instrumenata koji ovo rade bez ikakvih problema i u tome nikako nije uspio. Zinuli a nisu mogli da progutaju. Premalo iskustva imaju a uhvatili se u kostac sa konkurencijom koja na ovom polju radi vec tridesetak godina i to ni manje ni vise, nego u najvisem cjenovnom segmentu. DA konverteri Audyje 5 su slabiji bar za klasu od onih koje u svoje instrumente ugradjuje Yamaha, Roland i Korg. Ovo i nije nikakvo cudo jer i Yamaha i Roland i Korg (a prevashodno prva dva) imaju veliko iskustvo a i rejting u domenu digitalnih miksera pa DA a i AD konvertere iz te svoje palete ugradjuju i u aranzere. Pomenucu samo jos jedan nedostatak u odnosu na konkurenciju, za sada bice dovoljno, a to bi bili efekti koji su iz istog razloga kao i ADDA konverteri bolji kod konkurencije. I Yamaha i Korg i Roland su se oprobali sa pozamasnim uspjehom i na polju digitalnih efekata visoke klase (legendarni Roland SRV-2000 reverb koji je i danas veoma trazen i omiljen u studijskom radu a proizveden jos 1984. godine, pa Yamaha SREV-1 i jos bar desetak vrhunskih efekata istog proizvodjaca, pa recimo Korg AM8000R itd... itd...). Sound chipove ne bih ni pominjao jer je opste poznato koliki broj instrumenata su i Roland i Korg i Yamaha izbacili na trziste u odnosu na Ketron. Iskustvo u domenu elektronskih muzickih instrumenata u svakom pogledu igra ogromnu ulogu a ono je imenzno na strani konkurencije. Zbog svega ovoga u direktnom poredjenju (a napomenuo sam da imam mogucnosti za to) Audyja 5 je jednostavno slabija, ne mnogo slabija ali primjetno. Za Ketron je veliki uspjeh sto je uspio da napravi ovakav instrument koji je nesto ispod renomirane konkurencije ali im nikako ne sluzi na cast pretjerana cijena koja nije opravdana kvalitetom ponudjenog, naprotiv. Ovdje nisam pisao o Bugovima Audyje 5 jer mislim da im treba ostaviti nesto vremena da ih updateima isprave ali je evidentno da ih na trenutnom stadijumu instrumenta ima.
Promijenjeno od tranzit (24.04.2012 u 00:52 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | nikadvisekorg (24.04.2012) |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|