|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 11.08.2011
Downloads: 241
Uploads: 14
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
Ni Dynacord PM 3,a kamo li PM 2 ne može izvući maximum iz ZX 5,za te kutije treba barem 2x 600w na 8ohm ili još bolje 2x800w na 8 ohm pojačalo o tome je već pisano na forumu,al ako se mogu po ekstra povoljnoj cijeni nabaviti dobre polovne ZX 5 ne bi imao ništa protiv.Za PM2 obzirom na snagu je sasvim dovoljan i ZX4.Neki mixer Allen-Heath iz ZED-FX serije (ovisno koliko ti treba kanala) i npr ART 325A je također dobra varijanta i ne bi pogriješio.Stavi malo cijene na papir pa odluči ...ako kupuješ korišteno dobro se raspitaj i provjeri ,da te na kraju ne bi koštalo kao novo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 18.09.2008
Downloads: 230
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
toga se ja drug i bojim,ako uzmem polovno,da se ne zeznem..ici cu ja ove sedmice do artista,pa cu vidjeti sta i kako
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
![]()
Neznam koje su cijene dole kod vas ali provjeri Yamaha DSR115 ili JBL Prx615.Obje su aktivni zvucnici i mnogo ce bolje raditi sa "suhim mixerom" nego bilo koji powermate sa bilo kojim pasivnim zvucnicima.Takodje pogledaj novu Yamahinu mixetu.Opet suha(ili suva),kako god ti pase.Ima duple efekte i predpojacala su class A.Efekti se mogu podesavati i na mixeru donekle a preko iphone,ili ipad moze sve ostalo.Sad neznam koje su cijene svega toga dole kod nas.Ja sam u Kanadi i za 2000 eura se moze svasta uzeti.
Opet najbolje je provjeri i testiraj, i na kraju uzmi sta tebi odgovara. pozdrav MIRZA |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
kolege bio sam u sarajevu u amadex-u. FBT himaxx6 pasivna 700W kosta 1470KM,znaci nekih 740 eura.zatim slejv behringer epx3000 i on je kao 3000W,kosta 700KM,mikseta isto behringer ne znam sad tacno koja je,ima 8kanala i ona je 550KM..uglavnom mogu sve dobiti za 4000KM,zajedno sa stalcima i dva kabla spikon-a po 10 metara.. znam za kutije da su dobre,al za slejv ne znam bas.. jel mi se isplati to uzeti za te pare???
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 18.05.2011
Downloads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
Ja u Behringerove proizvode nemam poverenja ni malo.tako da bih gledao da izbegnem te dve stvari.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 19.06.2009
Downloads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 67 puta u 41 Postova
Instrumenti: Acoustic Line Seeburg , JBL SRX , Dynacord Variline , Dynacord MAdras , DANLEY sound labs
Interesi: sport,moto sport,sound & light
![]() |
![]()
Slazem se sa Ivanom KV,beringher treba maximalno izbegavati.
Pojacala su im 0,a ni ostalo iz ponude im nista nije mnogo bolje! pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
![]() |