|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
p.s.: za tranzita: Za ram memoriju ne znam stvarno koja je. jel moze uopste i da se proveri ram bez da se otvara kuciste? sto se tice maticne ploce, na cd-u pise : ipmip gs. nikad cuo za tu maticnu. A sto se tice procesora : Intel Core i5 650 (3,20GHz). Reko da napisem, posto se uvek redovno javis kada mi iskrsne neki problem, mada mislim da je resenje samo 64bitni win, i govoto.
E sada jos jedno pitanje, da ne otvaram drugu temu i ne sarenim podforum. Posto sam poceo da se spremam za izlazak gta5, verujem da cu morati malo da pojacam komp, pored 64bit windowsa koji cu uskoro uzeti, mislim da bi trebao menjati i graficku. Da li neko zna da mi kaze u cemu se ogleda broj bitova u grafickoj kartici i koliko je to vazno za brzinu rada i uopste za gaming. Saznao sam da je moja graficka 64bitna, i da je preslaba uopste za ceo sistem i da mi je to slaba tacka u kompu. Dobio sam preporuku da uzmem 256bitnu graficku. Malo sam gledao u ovoj mojoj prodavnici gde cesto idem, i video jednu interesantnu graficku radeon HD 6850 koja ima 256 bita, ali se bojim da se ona ne bi slagala sa intelovim procesorom. Sto se tice Nvidie(da bi mi isla uz procesor), nasao sam neku karticu gainward geforcegts 450 ali ona ima 128 bita.... To je otprilike neki izbor koji imam do nekih 150e. sta raditi??
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Skini free program po imenu SIW, pokreni ga i vidjet ćeš sve što imaš unutar kutije bez otvaranja iste. Bez točne oznake matične se ne može ništa precizno odgovoriti, pa niti to koja grafička bi ti odgovarala.
Kod promjene grafičke moraš pored ostalog paziti i na to kakvo imaš napajanje. To je najbitnija komponenta kad se radi nadogradnja računala, a ljudi je gotovo uvijek zanemaruju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 20.02.2012
Mjesto: Wien
Downloads: 482
Uploads: 6
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 23 puta u 23 Postova
Instrumenti: VSTi + Midi keyboard
![]() |
![]()
Sto se tice graficke, pretpostavljam da si kupio gotovu konfiguraciju , sa najverovatnije integrisanom grafickom. Od graficke mogu da ti preporucim neku Nvidia GTX 280 sa 1 GB DDR3 rama sa 256-bit-a. Kad budes instalirao 64-bitni sistem, neces moci da verujes koliko bolje radi kompjuter. Prosto leti. Posto zivis u Austriji, a ako si u Becu javi se ako treba neka pomoc. btw. Imam ja originalan Win7 HomePremium 64-bit pa cemo smisliti nesto
![]()
momak pjeva extra al oni ga prate katastrofa,,,nikad pjevac ne prati muziku vec muzika pjevaca,,,,samo naprijed care ![]() Promijenjeno od marko87 (24.05.2012 u 20:47 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
![]() |
![]()
@casper: hvala za info za ovaj program, sada sam ga skinuo i vidim da je izlistao 100 cuda... Sutra kad dodjem sa posla cu detaljno pregledati sta mi se nalazi u kompu, pa cu napisati ovde.
@marko87: u pravu si, uzeo sam vec gotovu konfiguraciju u kojoj je graficka bila neka radeonova, ali je komp poceo za otprilike mesec dana da mi prosto zamrzava i nista nije pomagalo dok ne restartujem... Onda sam na nekim forumima procitao da se intel i radeon ne podnose, pa sam zamenio graficku, ali uzeo sam neku najobicniju, posto nisam hteo da trosim puno para, i tu sam napravio gresku... Sada moram da menjam, pa cu da vidim tako nesto sto si mi ti preporucio, mada bio sam u mediamarktu, i nemaju bas neki izbor nvidia grafickih... moracu pogledati malo i po drugim radnjama. A jbg druze ja sam u Vorarlberg, bas smo daleko, inace bi odma dosao da ti maznem cd ![]()
![]() |
#5 | |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]() Citat:
Od Siw-a samo očitaj info za motherboard, CPU info, memory i video. Ako ne prije, prilikom izmjene bi trebalo vidjeti vrstu i jačinu napajanja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
![]() |
![]()
@casper: e, ovako... Za maticnu: Manufacturer: pegatron
Model: IMIP-GS Version: Rev 1.xx Za CPU: Name: Intel Core i5 PCU 650 @3.20GHz Cpu socket: Socket 1156 LGA Max CPU speed: 3200 MHz Za memory: Memory type: DDR3 Installed memory: 6144 Mbytes Available memory: 3064 Mbytes Channels: Dual Memory slots: 4 Za video: Video adapter: NVIDIA Geforce Adapter DAC Type:Indegrated RAMDAC Memory : 1024 Mbytes Eto, to je sto sam procitao na SIW-u. Napajanje nemam pojma koje je. da li postoji neki nacin da vidis koje je napajanje bez da otvaras kuciste, ili mora da otvaram? Ako mora, javi mi pa cu otvoriti. I reci mi jos, zapala mi je za oko ova radeonova kartica koja radi na 256bita, ali se bojim da ce mi se desavati iste stvari koje su mi se desavale i sa starom karticom... Sta da radim, daj mi neki savet, ako treba jos informacija slobodno napisi, pa cu da proverim. Veliki pozdrav!
DOK NE PROBAM LAVETINU ZA MENE JE PRASE CAR ZIVOTINJA! Promijenjeno od yamahapassion (25.05.2012 u 15:15 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
![]() |
![]()
Evo, ne bilo mi tesko pa sam i kuciste otvorio, i pogledao napajanje. Firma je Fortron/source, model: ATX-300PAF. Pa dalje pise:
AC INPUT:220-240V~,4A,50Hz MAX. DC OUTPUT: 300W Ima jos nekih informacija, ali mislim da je ovo najvaznije. Da li je ovo dovoljno ili treba nesto jace, ako budem menjao karticu?
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|