|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Isto sto ti je sada PA800 elite... Isti sint samo dodje sa 80GB hard diskom...
|
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio sale_band za ovaj koristan post: | Svirac bt (18.06.2012) |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
dogovorili smo se na 1100 evra sa hard disk mp3 futrola , ja mislam da je ipak mn bolja masina od mog pa500 oseticu razliku
![]() Dodato: mnoge me savetuju da uzmem pa800 nego pa1xproo :/
Bidi ![]() Promijenjeno od Svirac bt (18.06.2012 u 16:03 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.03.2008
Mjesto: Knjazevac
Downloads: 1265
Uploads: 21
Rekao HVALA: 46
Zahvalili mu 77 puta u 67 Postova
Instrumenti: KORG Pa3x
Interesi: Pevanje
![]() |
![]()
Jeste smesno,ja to nikad ne bih uradio ali kazem sta je on uradio...Ali stvarno neke boje nema na pa2 koje su bile na pa1 e sad da li su bolje ili nisu to je stvar ukusa a ti Mile mozes da se smejes koliko hoces
Dodato: Ne bih rekao da je pa1x pro elite sranje i neznam zasto uopste pricas tako?To sto si ti imao pro a neko elite nema potrebe da pljujes po klavijaturama...Hard disk moraju da imaju i jedan i drugi jer odatle ucitavaju semplove u ram.Mp3 board znaci dosta i kosta 100e najmanje,cd rezac,klavirsko prosirenje i Vif3...Zvuk je isti ali dodatna oprema znaci!
Tuti Fruti Band Promijenjeno od Minicevac (18.06.2012 u 18:41 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
#4 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
Ukucajte na kupujem prodajem i druge oglase gde ima muz instrumenti pa ćete videti neki prosek cena, tj. ima i onih koji stave klavijaturu samo da je ne prodaju, misle da ima još budala koji imaju viška para pa će da kupe nešto iako je 300-400e skuplje.
Ima par odličnih pa1xpro koji se daju na 1000e lično sam zvao, treba mi za mog kolegu, dok pa1x ide 100-tinjak evra više, traženiji je jer je manji i zgodniji za transport. Mada kad bi za mene uzimao između te dve uzeo bi pro verziju zbog aluminijumskog kućišta i 6,5 oktava. A stranice kad se skrate samo je 12cm duži od običnog pa1x. Ovaj što je rekao da pa800 zvuči izazovnije nek dođe da mu pustim pa1... šta tu ima da zvuči izazovno, jedino zbpg čega je pa800 "u prednosti" je usb ulaz, i ekvilajzer po svakom instrumentu posebno. A i to je softverski..... sve ostalo je na strani pa1x. A i od tog zvuka šta ima da mi zvuči izazovno ako sam neki prosečni korisnik, ionako svi kupe klavijaturu da bi ubacili set od južnog vetra ili **** mija i ostale traskalice koje isto zvuče na koji god sempler da ih ubaciš. Razlika je u tehničkim mogućnostima između te dve, a ne u zvuku. Po mom mišljenju (ne mora da je ispravno) za 1000e nema bolje investicije od pa1xpro. A ko razume shvatiće, a ko ne razume pa800 kupiće..... i zavoleće ga svaki serviser kod kod odnese istu ![]() a sad čekam da se jave ovi što su stavili pa800 po oglasima da me ispljuju ![]()
||
![]() |
![]() |
#5 | ||
AJ LAV KORG
![]() |
![]()
Da, ali već je bila tema pa800 ili pa1x gde je kolega koliko vidim odlučio da uzme pa1x, i naslov ove teme je u vezi cene za pa1x, ne šta bi bilo ko od nas uzeo.
Ja sam ti samo dao neke činjenice, u vezi sa pa800, jer si napisao da je tehnički napredniji..... naravno da imaš pravo da izneseš mišljenje, ali se ogradiš od tvrdnje da je to tvoje mišljenje a ne da se na pola strane ubeđujemo koja je bolja a koja ne, već je opšte poznato koja ima kakve karakteristike, pa kome šta odgovara, nek kupi prema potrebama. Da se vratimo na temu, 1000e je danas u ovoj krizi sasvim dobra cena za pa1xpro, ne vidim razlog zašto bi i koštala više od toga, s obzirom da svake godine izlaze novi modeli. Ne može da košta toliko i narednih 5 godina. Najviše mrzim kad je neko subjektivan u vezi cene, evo ovaj Sale je subjektivan u vezi sa pa800 zato što je ima, a nije ni probao druge modele.... a onaj iz Knjaževca bi hteo da se prodaju 1500e jer je on prodavao do pre par dana, ne ide to tako drugovi i drugarice. Pita se tržište a cena se formira prema ponudi i potražnji. Moj savet svima koji kupuju pa1x ili pa1xpro, naoružajte se evrima, gledajte da ne pravite trampu jer ne možete da spustite cenu, najbolje za keš, pa redom u oglasima... ja sam sa juga Srbije, ali se dešava da ovde režu s cenama pa npr idem do Bg za klavijaturu, jer mi i sa gorivom izađe nekad i 200e jeftinije nego ovde. Pa1xpro može da se nađe dobra za 1000e. pa1x može za 1100. mp3 board ide 80-100e kome treba, kome ne treba nek ne uzima džabe. ram memorije idu 5 - 10 evra par. cd ili dvdrezač ide max do 10 evra i ide bilo koji ATA od starijih laptopova, nemojte zbog toga da bacate pare na kojekakve elite verzije, harddisk takođe možete naći bilo koji ATA od 2,5 inča za 10-tak evra i da imate sve opcije. Ne vidim zašto bi neko bacio pare na elite za koji neki traže 1400e kad vidite i sami koliko koštaju svi dodaci i osnovna verzija klavijature. Pozdrav od mene za sve buduće vlasnike pa1 klavijature.
||
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Hehehe jao jao
![]() Istina je da cena padaju iz dana u dan ali ja sam objasnio zasto je moja klavijatura prodata za 1450 jer nije svirana ni malo,odsvirao sam 2-3 svirke na njoj ostalo za vezbanje kod kuce jer inace samo pevam i imam klavijaturistu koji me prati...Naravno da takav primerak u izuzetnom stanju sa svim prosirenjima vredi toliko jer se to vise u takvom stanju vise ne nalazi...Danas mi neki lik iz beograda nudi pa1x za 1100 koji nema nista sem hd i 32mb u katastrofa stanju,ne samo da se skinula boja nego nego fali plastike na ivicama i na kojoj je svirano jedno 7-9 godina i ko zna sta je sve prosla i gde je sve transportovana!Vlasnici pa1x koji imaju odlicno ocuvane pa1x aranzere nece da ih prodaju ispod 1250-1300 sigurno,mogu oni koji su ko zna koji vlasnici i u losem stanju jer su odradile svoje,provereno!
Tuti Fruti Band Promijenjeno od Minicevac (26.06.2012 u 15:04 sati) |
![]() |
![]() |
#7 | ||
AJ LAV KORG
![]() |
![]()
ti što te savetuju neće da ti daju pare kad trebaš da menjaš ploču i ram na isti taj pa800..... a obično takve savete daju oni koji "slučajno" prodaju pa800.
@minicevac ne pljujem ja pa1xpro elite, čitaj malo šta sam napisao, koja je razlika između pa1xpro elite (koji naravno ima sve) i pa1xpro koji ima mp3 bord, hdd, cd rezač (koji ničemi ne služi) ako mi kažeš neku konkretnu razliku osim toga što piše elite vodim na pijenje dok se ne u*ereš ![]() samo ne razumem šta nekome vredi to što piše elite da plati skuplje ako je neko poskidao i mp3 bord i ostalo a prodavci obično traže veću cenu za elite, a zbog čega? Jeftinije da se kupi običan pa1xpro i da sam kupiš sve ostale dodatke nego da platiš nekome porez na luksuz zvan elite. mp3 bord ako prodaš više od 80e poklanjam ti ga, ja sam prodao 10 komada od nove godine do sad, jedva 70-80e izvučem, cd rezač ide bilo koji ata od starijih laptopova, 5-6 evra najviše, klavirsko proširenje sam poklonio ionako ničemu ne služi pored semplova, a može za 30-tak evra da se nađe, novo je 55 evra, a taj vif kome to treba uopšte? u pitanju je video izlaz, šta će to nama? Da li to što sam nabrojao vredi 400e više? Ja mislim da NE.
Promijenjeno od nikadvisekorg (18.06.2012 u 22:23 sati) |
||
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio nikadvisekorg za ovaj koristan post: | Svirac bt (20.06.2012) |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Jebes ti to ako neko prodaje pa1x pro elite a izvadio mu mp3 board i ostalo i ostao mu samo natpis.Moj je bio kao iz fabrike pa sam ga zato prodao za 1450 i to pre mesec dana ,sa torbom koja u najmanju ruku vredi 50...E sad taj pa1 pro za 1000e nije u sjajnom stanju,stranice oguljene od transporta,tasteri razmrdani,pitanje kako radi ekran i kod prelaza otisci od prstiju i sve to ukazuje da je koriscen najmanje 5-8 godina sigurno.Iskreno mislim da pa1x pro bez ikakvih dodatak u perfektnom stanju koji maltene nije ni sviran,sto je retko da se nadje doduse ali nadje se s vremena na vreme, vredi 1200 ,kad za pa800 traze 1400 pa i vise a on je po meni ispod pa1x...
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|