|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Na Rolandu G800 to nije moguce uraditi.
Ova klavijatura nema tako detaljne mogucnosti editinga,da bi se moglo pojedinim elementima iz jedne trake,dodjeljivati i odredjivati razlicite panorame. Panorama je za svaku traku u ritmu globalna za nju,a samim tim i za svaki ton,udarac i .... Moze se mijenjati i dobos,i kick i cinela.Moze se mijenjati i jacina zvuka svakog pojedinacnog elementa,kao i duzina trajanja note svakog elementa.Ali,panorama za pojedinacne elemente - ne moze. Dakle,kao zakljucak,to u ovom slucaju nije izvodljivo,sto se tice pitanja iz naslova teme. A kao odgovor na offtopic,po pitanju zamjene elemenata u samom drum kitu,za to nije potreban Style Works. To se moze uraditi u samoj klavijaturi i to u Micro mod-u(Microscop mod). Dakle,posto je loadovan ritam na neko mjesto,ide se na F4 (UsrStl),pa onda stisnuti taster SHIFT i drzati ga i pritisnuti jos i F2 (Micro).Pritisnuti taster ispod opcije "PROCEED" i opet pritisnuti jedan od tastera ispod opcija "SINGLE","ALL" ili "ABORT".Ovo "Single" se odnosi na to,da li se zeli editovati samo traka na jednoj varijaciji,a "All" da li da se romjene primjene na citav ritam.Kada se pritisnulo ili n "Single" ili na "ALL",e onda se nalazimo u "Micro mod-u",gdje se tacno vide sve controle,Control change,Program change,...itd. Sa tasterom PAGE se lista prema dole i sve se vidi. Takodje,vidi se i koje su globalne vrijednosti panorame,expression,reverb,chorus,bank....itd. E tu je moguce promijeniti,recimo,jedan dobos iz jednog drum kita,sa drugim dobosem,ali iz istog drum kita.Ili cinelu,kick,....Ne moze iz drugog drum kita. Mijenja se tako,sto se okrecu tockici ispod displeja,i samim tim mijenjaju se note,koje u stvari predstavljaju neki od elemenata drum kita. Micro mod kod G800 je isto,kao na primjer,event list kod Yamahe. PS: Dok sam pisao,neke postove nisam procitao a odnose se i na nesto sto sam i ja u ovom postu objasnio. Pozdrav, Promijenjeno od Sejox (01.07.2012 u 18:20 sati) |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Sejox za ovaj koristan post: | megane (30.05.2014) |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 15.12.2011
Mjesto: Beograd(Sremcica)
Godina: 34
Downloads: 16
Uploads: 0
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Gitara
![]() |
![]()
Samo sam cekao trenutak kada ce se gospodin sejo obratiti i dati (kao i uvek) najkonstruktivniji odgovor vezan za G800!!! Pozdrav, i hvala i od mene!
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|