|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Tehnike i teorija Usavršite Vašu tehniku! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#51 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 26.09.2008
Mjesto: Novi Sad
Godina: 46
Downloads: 41
Uploads: 0
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 58 puta u 56 Postova
Instrumenti: Korg pa4, Guerrini superior 2
Interesi: Auto - moto - karting sport i još jedno brdo stvari..... :)
![]() |
![]()
Živo me zanima dal je neko obavestio troprstaše da može da se svira i sa 2 prsta....možda bi tek onda "ubijali".....
Bez da se neko ljuti ali stvarno mi nije jasno...ako imaš 4 točka na autu...što ne voziš na 2 ili 3....kad ti bog da dve noge, dva oka, dva uha...što ne koristimo samo jednu nogu...jedno oko....ako ti da 5 prstiju a ti sviraš sa 3.... Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Muzicki polupismeni momci "pobili" i Bacha i Beethovena i Schopena i Schuberta i... kompletnu muzicku teoriju i nauku... zar stvarno moramo ovakve stvari da citamo na jednom muzickom forumu. Dobro je samo sto nas niko sa strane ne razumije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]() Citat:
Nekima nije jasno da postoji muzika i na drugim delovima planete i da su gore navedeni samo sitne ribe u moru plavom.... Naravno, ne omalovazavam, nego naprotiv, mnogo volim Zokijevu svirku |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Samo je tu jedna informacija netocna, odakle ljudima to da Amza i Zoki ne sviraju sa svih 5 prstiju?
![]() |
#55 |
Satriani
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
![]()
Evo videa gdje Zoran Paunovic svira sa svih 5 prstiju i njega ne treba stavljat u grupu seljackih sviraca jer nije mala stvar s orkestrom rts-a svirat.
![]() |
#56 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 17.04.2011
Downloads: 28
Uploads: 0
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: korg pa 50 sd
Interesi: muzika
![]() |
![]()
ej ljudi, uz sav duzan respekt svima, ali ovo sto vecina pise je cisto zamlacivanje i gubljenje vremena. kapiram da naslov teme RASPORED PRSTIJU znaci da treba diskutovati o tome kojim prstom (prvim, drugim, trecim, CETVRTIM ili PETIM) treba odsvirati neki ton u nekoj pesmi, kolu, jer mislim da se svi slazu da treba svirati sa svih pet prstiju i da je to jedino ispravno, takodje sam misljenja da ko ne nadje pravilan prstored postaje limitiran svirac da svira do odredjene granice dobro i brzo i da preko toga ne moze (to mislim i za one koji za sviranje korite manje od 5 prstiju).
ja licno izbegavam da crne dirke sviram prvim i petim prstom( sem kad nemam kud) i da jedan ton sviram dva puta istim prstom, to su dve osnovne stvari kojih se drzim i sa prstoredom stvarno nemam problema, postujuci neka osnovna pravila nekako se pravilan prstored nametne sam i cesto postoji vise resenja, moze ovako ili onako, ali svirati sa tri prsta i tvrditi da je to dobro, tacno, pravilno i ispravno i da je bespotrebno koristiti cetvrti i peti mislim da to ne moze nikako. pozdrav svima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Vidis li da vecina ipak preferira upotrebu svih pet prstiju i da ta vecina pokusava da objasni onoj manjini da je to ispravno. Zasto to bi to onda bilo "zamlacivanje" ? Nije zamlacivanje nego vrlo korisna tema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ja cu dat' jedno bukvalno poredjenje ali ce mislim da ce da razjasni mnogima ovde neke stvari!Pratim malo ovu temu ali se ne ukljucujem!Evo idemo ovako
![]() Imamo put sa tri trake i sa isti takav put sa pet traka a na oba treba da prodje 1000 vozila za odredjeno vreme?Gde ce biti veca guzva i krkljanac???Pa naravno na putu gde je 5 traka saobracaj ce da se odvija mnogo brze i lakse dok ce na putu gde su tri trake biti guzva i sve ce da se guzva i koci . . . Imamo klaviajturu i 1000 nota koje treba da odsviramo sa tri i sa pet prstiju?E pa isto tako ce mnogo lakse i bolje ici sa pet prstiju nego sa tri . . . Mnogo vise i brze mozemo odsvirati nota bez guzvanja,brljavljenja i zahvatiti veci deo dirki bez ikakvog problema . . . Naravno ako koristis ispravan i skolski prstred,jer ne mozes svirati zadnjim prstom ono sto treba da sviras srednjim prstom ili palcem!Eto . . . ![]()
Marco Promijenjeno od Marco7 (14.09.2012 u 11:11 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Hoces reci, ne mogu dva automobila u jednu traku
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Satriani
![]()
Postoje ta neka pravila, kao za se izbjegava svirat crna dirka prvim ili petim prstom. Nekad se bas dogodi presedan, kao npr. u D-mol i G-mol harmonijskom molu, odnosno A i D-orijental ljestvici, gdje cesto prvi prst mora ic na Bb ili Eb.
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|