Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 05.10.2012, 02:41   #1
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

da pitam nesto u vezi ovoga....evo citajuci ovu temu,rekoh da eksperimentisem malo sa panoramama i stereo kanalom na mixeru...Elem uzeo sa jedan fabricki ritam sa pa2x,sa fabrickim drum kitom i svim fabrickim kontrama,znaci nista nisam cackao oko ritma...iz klavijature dva mono kabla iz L i R u jedan stereo kanal na mixeru...mixer
povezan na dve kutije...Rezultovalo je time,da mi se 2 kontre cuju samo na jednom zvucniku,od ukupno 4 kontre u ritmu, a druge 2 kontre samo na drugom zvucniku,ove druge dve se cuju ali nesto minimalno,kao u daljini,morate naculjiti uvo da ih cujete,slicno sa tomovima i hithetovima...isto tako dobos mi se na jednom zvucniku cuo dosta jace nego na drugom...generalno stekao sam utisak da jedan isti ritam zvuci dosta lepse na jednoj kutiji a na drugoj ne, zato sto se na jednoj kutiji cuje recimo glavna ritam gitara a na drugoj se cuje dosta tise, a cuje se jace neka druga kontra,koja nije toliko bitna kao glavna ritam gitara...E sad,ovo moze doci do izrazaja kad radite u nekom lokalu gde treba razbacati kutije da bi sve pokrili,a uglavnom je tako,pa je moje pitanje jel to tako treba da funkcionise panorama,i sta raditi u slucaju da,kao sto rekoh,moramo da razbacamo kutije na dve razlicite strane,iza nekih uglova i sl?
Na kraju sam ukljucio dva mono kabla iz klavijature L i R,ali u dva zasebna mono kanala na mixeru,i tada se na obe kutije culo sve isto,s tim sto na jednom kanalu dolazi do izrazaja dobos i kontre,a na drugom hi hat i cinele,pa sam tako i nastelovao kanale,i tako mi se cini je zvucalo na kraju najbolje,sve se cuje sto izlazi iz klajve na obe kutije...Sad recite vi meni kako je ispravno i najbolje podesiti sve ovo,oko panorame i stereo i mono kanala na mixeru? hvala i poz
Milan$ je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 05:55

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije