|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Demo snimci Pravo mesto da postavite svoj demo... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Pjevanje neću postavljati. Osobno vjerujem da je Tyros 2 uvelike zaboravljena, možda i podcijenjena mašina. To isčitavam iz jednog posta u kojem se Gw8 uspoređuje s Tyrosom 2 što smatram neusporedivim ili ti...apsurdom. A ovim demoima (doduše instrumentalima, zabavnoglazbenim repertoarom...) to i dokazujem. Dakle, cilj ovog demo threada jest podsjećanje članova na kvalitetu i potencijal koji Tyros 2 još uvijek ima. Da ne pričam o tome da klavijatura može raditi još xx puta bolje da se malo više sjedi uz nju.
Vidim da na forumu more ljudi koristi iste ili slične ritmove na različlitim klavijaturama pa može zavladati neko opće mišljenje da se sve to da lijepo srediti, da su to nijanse itd... Paaa... Svaki auto nas može odvesti od točke A do točke B, zar ne? -Ostalo su nijanse... ;=) Dodato: Ritam koji sam koristio u posljednjem demo-u je New Country. ![]() Promijenjeno od Alen P (05.10.2012 u 17:05 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
To bi bilo vrlo grubo i neumjesno poredjenje kada su mizicki instrumenti u pitanju jer za kvalitet tona i jesu najbitnije te "nijanse". Po toj analogiji, moze se dobiti vrhunski kvalitet i na Rolandu E96 jer i on ima sve osnovne funkcije i brdo sounda... ama znamo da je to vrlo daleko od istine. T2 jeste vrlo kvalitetan instrument ali ga vrijeme polako ali sigurno gazi, sto je neminovnost koja vazi i za sve ostale instrumente iz ovog domena. Sa tim se moramo pomiriti koji god da je instrument u pitanju sem eventualno otvorenih sistema koji se dosta duze mogu drzati na aktuelnom nivou.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
S tim se slažem Tranzit. Ali ja bih se radije vozao u S klasi 2005-og godišta nego u 2008. godište Megane-u...
![]() A tvojim jezikom, sve zastarijeva, sve stari, raspada se, to je neminovno. -Drugi zakon termodinamike. Pa jasno. Ali ajde malo realnosti, može? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ako cemo bas posve realno, onda ce to biti neuporedivo nepovoljnije po Tyros 2 i ostale instrumente iz istog perioda. Mislim da za tim nema potrebe a ako bas bude bilo, stojim na usluzi.
Promijenjeno od tranzit (05.10.2012 u 18:39 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
@Alen P
Da nisi ti neki filozof mozda,ova tvoja diskusija vec prelazi u taj domen nauke? Opet potcenjujes Roland GW8 koji i nije u istom cenovnom rangu sa Tyros2. Mislim da to i ne treba da bude ovde tema vec tvoji demo snimci,zar ne?
![]() |
#6 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Velika je sličnost styla New Country s ritmom koji sam pomenuo, Straight8Pop. Varijacije C i D ovih ritmova su gotovo identične pa me je to malo zbunilo.
Malo sam se poigrao i usporedio tvoj demo s ritmom koji imam na Tyros 4. Moram priznati da me ta usporedba veoma iznenadila. Ne osjeti se velika razlika s obzirom na 5 godina razmaka u proizvodnji. Štoviše, rekao bih da je ona zanemariva barem što s tiče originalnih stylova i kako oni zvuče. To potvrđuje činjenicu da je Yamaha sa serijom Tyros napravila dobar posao. Očekujem komentare nekih forumaša da Yamaha u stvari ne prodaje ništa novo i da samo dodaje brojeve na nove modele. Apsolutno se ne slažem se s njima i na to neću replicirati jer kako kaže @nesaband, ovo je tema za demo snimke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
Yamaha sa Tyrosima daje ono što smatra da je trenutno najbolje po pitanju arrangera. Zato svakog Tyrosa unatoč njihovim manama smatram ozbiljnim mašinama.
-Naravno da je uvijek potrebno ostaviti prostor za sljedeći model i to nas ljuti... @Casper, ja sam sretan što prepoznaješ sličnosti u stylovima. A to samo dokazuje da je npr. Tyros 2 još uvijek odlična ali gotovo zaboravljena mašina. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
|
![]()
Kolega, lijepo pijanistički, pozdrav!
![]()
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
|
![]()
Fala puno kolega!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
|
![]()
Halo!
Nekako, nakon podosta vremena me zapalo da imam Roland E80. S obzirom da ima malo demo snimki zabavne glazbe Rolanda, eto jedan moj. U pitanju je mono snimak, mp3 (ne znam..nekaj mi šteka komp-line in ulaz...), ali eto. Rezime je da klavijatura po pitanju arrangera ima ogroman potencijal već samim internim ritmovima. Oni koji žele znati, u pitanju je Heart beat, malo editiran, naravno. Dodato: Halo! Nekako, nakon podosta vremena me zapalo da imam Roland E80. S obzirom da ima malo demo snimki zabavne glazbe Rolanda, eto jedan moj. U pitanju je mono snimak, mp3 (ne znam..nekaj mi šteka komp-line in ulaz...), ali eto. Rezime je da klavijatura po pitanju arrangera ima ogroman potencijal već samim internim ritmovima. Oni koji žele znati, u pitanju je Heart beat, malo editiran, naravno. https://www.soundcloud.com/alen-prstec/belan Promijenjeno od Alen P (25.12.2014 u 10:55 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|