|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Update: hard disk je ispravan. Nešto s klavijaturom ne štima. Ne prepoznaje ga. Na usb su svi samplovi/sve sto je i na hdd-u.
Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ovako možemo samo nagađati. Pogotovo kada ne znamo kako si sada utvrdio da HD radi. Na osnovu čega si prije rekao da nije ispravan?
Moguće je da kabl nešto zeza. Samplovi su pohranjeni u RAM memoriji Tyrosa, sa USB-a ih klavijatura ne može pročitati. Jesi li pokušao sa hard testom pronaći grešku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Sistem test klavijature radiš ovako. Pritisni tipke C#2, F2 i G#2 i upali Tyros. Tipke cijelo vrijeme paljenja moraju biti pritisnute. Javlja se plavi ekran kao na slici 1. Tu će se prikazati da li Tyros prepoznaje HD i ugrađeni RAM. Sa tasterom TEMPO +/- odaberi test (kreni po redu od 01), a sa tasterom START/STOP pokreni testiranje i kada ono završi s njim se vraćaš. Na broju 044 i 045 testiraš USB i HD (barem je kod mene na T4 tako). Ako je rezultat OK nastavi dalje, a ako je rezultat NG onda nešto nije u redu. Tada za izlaz van koristi tipku C1.
Sa testom 088 (Factory reset) resetiraš klavijaturu na tvorničke postavke. Ako to napraviš gubiš sve svoje postavke. Ovaj test ili bilo koji drugi možeš preskočiti. Sretno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Odsvirali mi... Nekako...
Casper, hvala. Isproobao sam na taj način ali mi hdd ne prepoznaje, samo dimm. Kolega je skoknuo s gaže doma po eksterno pata kučište i laptop, uštekali smo hdd u laptop, ma pokrenuo ga, sve pet. Sad da li je do kontrolera u Tyrosu... To se može sad nagađati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Loša sreća. :-( Morat ćeš posjetiti servis, vjerojatno je do kontrolera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
|
![]()
Proradio je. Očito je problem u hladnom spoju na kontaktima na matičnoj ploči. Sutra ću ga rastaviti i obnoviti kontakte. Eto, i to se dešava. Uglavnom, hdd radi savršeno. Priključio sam hd bez metalnog kučišta i tako sam ga malo mrdao gore-dolje i proradio je. Hvala na savjetima!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 57
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Još nešto.Tyros 2(Tyros 3)može sa USB sticka učitati kompletan set,samo moraš Library file imati na USB stiku i izabrati opciju autoload sa stika.Mislim da klavijatura pamti destinaciju(USB stik ili HD)sa koje je posljednji put upisan set.Imao sam Tyros 2 i Tyros 3,pa sam učitavao kompletan set sa USB stika i naredni put je to klavijatura sama povlačila sa stika(autoload).Kad osposobiš HD,ponovo upišeš set sa HD-a i klavijatura će sljedeći put uraditi autoload sa HD-a.Dakle može i jedna i druga opcija.Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|