|
|
|
||||||
| Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
| Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Ovaj baš voli da kuca
|
Nista nije zlonamerno misljeno ja sam samo naveo da znam par drugara koji posedovali te harmonike koje su tamo 75 , eto toliko od mene ( pozdrav)
|
|
|
#2 |
|
Moderator
|
nele1 ! Moj komentar na tebe uopshte se nije ni odnosio,zato shto tema nije PRESIDENT. 100% nemoj nikada da budesh siguran,zato shto ti nisi bio kupac te 1975 godine. Ja sam prvi u Makedoniju kupioCHAMPION PRESIDENT No21 /1980god, dok Milan Zavkov takodje prvi kupio klavirnu. Na Guerrinijev prospekat na zadnju stranu je Bata Kanda i Lubisha Pavkovic sa klavirnim harmonikama.Ukoliko je neko prijatelj na bilo kakav nacin/ makar i na F.B./upitajte ih, ako vam toliko neshto godina precizno znaci. Pozz.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.08.2012
Downloads: 11
Uploads: 0
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 20 puta u 20 Postova
![]() |
Kiro, uz duzno postovanje, ja I dalje ne razumem toliku“enigmu” da ne kazem “misteriju” oko izlaska velikog broja (3 da budemoprecizni) Guerrini-ja u kratkom periodu (nije cak ni toliko kratak). Kao stoznas, raznorazni roizvodjaci cesto izlaze sa novim modelima posle par godina,tacnije kad god se tehnicki/konstrukcijski proizvod znacajno promeni. U odnosuna prosle modele (President) ovi novi (ORO I ostali) imaju svoje specificnosti,vizuelne istina, kod harmonike ne moze bas ko zna tehnicki da se promene stvari…da li hoces da kazes da je neko drgugi radio te harmonike a Guerrini prilepioplocice? OK, razumem ja, ima to cak I smisla kad se uporedi danasnje trziste(ponovo da se vratim drugim proizvodima siroke potrosnje, Honda se proizvodi Iu USA I u Japanu I u Kanadi… ali je ipak Honda… ili pak mobilni telefoni:iPhones se prave u Kini, ali su ipak Apple-ovi, Apple stoji iza njihovogQuality Control, ako neko I proba da kopira isti telefon sa istim imenom itd,znase sta sledi)… razumem ja da se ovde radi o instruemntima, ali I instrumentisu prozivod, jel tako, nacin sticanja profita kompanijama koje ih prave, pretome moja analogija ima smisla. Da li hoces da kazes da sve poslednje serijeGurreni –ja su “uslovni” plagijati koje je neko u dosluhu sa Guerrini-jemproizveo a guerrini dao “blagoslov” za lepljenje plocica sa seriskim brojem,nazivima modela itd itd…
Cenim ja tvoju konciznost, ali svako konciznost izlaganja uprincipu treba da prati preciznost istog, konciznost bez preciznosti ne znacipuno. Naravno, nista licno, ovde se radi o diskusiji, razmeni misljenja, iskustava,niko ko se ne oseca spremnim da diskutuje nece biti sankcionisan ni na kojinacin, zar ne? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ovaj baš voli da kuca
|
Ukratko sve harmonike koje su pravljene do tamo 84-85 vrede posle toga pocelo lagano ali sigurno dase pravi skart nevezano za Guerrini ili neku drugu marku ,probao sam brdo harmonika odatle i ovo sada pisem,nazalost ali je istina stavljaju nekvalitetne tonove 2-3 klase itd a uzimaju ogroman novac-ukratko zato i propadaju ,vise niko skoro nekupuje novo
vec se sve obrce u krug,kupuju se starije harmonike.
|
|
|
#5 |
|
Moderator
|
Nemojte mi zameriti ! Ja sam prakticar i susrecemse vishe od 30 god. sa raznim markama i modelima harmonike, a naj vishe sa Guerrini. Ne istrazujem statisticke podatke i razne dr. stvari.Buduci da harmonika spada u akusticne instrumente, preuritet novoga modela nije dizajn /zuti okovi,cirkoni i sl./. Ako neki model se pokazao dobar, nijedan proizvodjac nebi vadio u medjuvremenu nishta drugo, zato shto se postojeci model stvarno trazi-kupuje. Vecina clanova foruma na neki nacin doshli do zakljucka da je kvalitet u zadnjih godina bash na tim novim modelima opao i trazese starije godishte harmonike. Dali biste kao muzicari-harmonikashi, izbacili odredjenu hit pesmu ili kolo sa vasheg repertoara???Opet cu da ponovim recenicu:Ko se vishe razumeva na neku doticnu temu na koju dajem moj kratak komentar, shvataome shta sam hteo u celini da kazem.Takodje u nekim mojim komentarima naglasio sam
am naziv Kutak za harmonikashe gde ponekad dajem moje komentare, odgovaram na pitanja samo shto je potrebno po mom mishljenju, da harmonikash kao harmonikash treba da zna. Ne zalazim u popravke i objashnjavanje kvarova i raznih dilema,zatoshto na moj dat odgovor ima da slede josh i nekoliko drugih pod pitanja i tako u nedogled.Josh jednom, nemojte mi zameriri.Pozz. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderator
|
Evo neshto iz moje arhive
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ovaj baš voli da kuca
|
Ovo imam i ja samo je razlika u godinama jer kod mene je kostao president 5.200dm moj katalog je jos iz 1992 godine,
veliki pozdrav za naseg majstora Shtimerserviser
|
|
|
#8 |
|
Moderator
|
Na cenovniku gore se moze videti: Castelfidardo OCTOBAR 1980god. Prije 12 god od tvog kataloga 1992god. Tako da ponovim: President nije izasho 1975 god. vec 1979-1980god.Pozz.
|
|
|
|
| Sledeći član vam se zahvalio shtimerserviser za ovaj koristan post: | Amater_svirac (11.11.2012) |
|
|
#9 |
|
Moderator
|
Amater svirac ! @ dosta stvari oko harmonike znam sam da radim, ukljucujuci i kompletno skidanje klavijature, stelovanje (kabina i van kabine), rad na fasenima kao sto je zamena ventila itd itd. Postavio bi ti jedno pitanje, a to vazi i za sve one harmonikashe koje imaju Guerrini harmonike novije godishte. Kakve su vam dirke?Drvene, i od sredine izlazi aluminiumska shtanglica, ili aluminiumska shtanglica sa mesinganim ushicama. Pozz.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 337 puta u 313 Postova
![]() |
Voleo bi da mi neko kaze nesto vise o ovom modelu harmonike.
Neki ljudi kazu da je to pravi naslednik artist 6 i skandali harmonike. Evo i jednog snimka pa procenite sami. http://www.youtube.com/watch?feature...&v=616qm06Wekk
|
![]() |
| Favoriti |
| Alati tema | |
| Display Modes | |
|
|